Må du fortelle sjefen din at du er syk?

Arbeidsplasser

Horoskopet Ditt For I Morgen

MÅ du fortelle sjefen din hvorfor du tar sykedagen?(Bilde: Getty)



Hvis du blir syk, får diagnosen noe eller bare i et jobbintervju, tror du at du må fortelle sjefen din om det, i de fleste tilfeller tar du feil.



Faktisk har arbeidsgivere ikke engang rett til å spørre om medisinske tilstander eller antall sykedager du har tatt i de fleste tilfeller.



Generelt har arbeidsgivere langt færre rettigheter til å spørre ansatte om helsen sin enn mange mennesker kan forestille seg, sa Hannah Parsons, advokat i lawontheweb.co.uk .

[Selv] en diagnose av en tilstand som kreft trenger vanligvis ikke å avsløres - selv om det sannsynligvis vil være i din beste interesse å fortelle arbeidsgiveren din slik at de kan hjelpe deg og gi deg den tiden du trenger for å få behandling.

Så når MÅ du fortelle sjefen din om en medisinsk tilstand?



Det som er kuttet og tørket er at hvis du søker på en jobb, bør du ikke bli stilt generelle spørsmål om helsen din som ikke er knyttet til veldig spesifikke aspekter ved jobben, sa Parsons.

Arbeidsgiver bør heller ikke spørre deg om du har tatt fri fra jobb på grunn av sykdom eller hvor mange dager.



meningsmåling

Har sjefen din spurt om helsen din på jobb?

2000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Dette er lawontheweb.co.uk sine fem beste tingene en ansatt bør vite om helsen og arbeidsplassen:

  1. Du er ikke pliktig til å avsløre et sykdom eller helseproblem for arbeidsgiveren din.

  2. Hvis du søker på en jobb, har din potensielle arbeidsgiver generelt ikke rett til å spørre deg om helsen din - med mindre arbeidsgiveren sjekker om du er i stand til å utføre en funksjon som er “iboende” for jobben. For eksempel, hvis du søker om å kjøre buss, kan arbeidsgiveren spørre om synet ditt. Men hvis du søker om å jobbe på et kontor, er et veldig generelt spørsmål om helsen din ikke relevant.

  3. Hvis jobbsøknaden din blir avslått på grunn av helse eller funksjonshemming, kan arbeidsgiverens oppførsel bli vurdert som diskriminerende.

  4. Hvis arbeidsavtalen din spesifikt sier at du må fortelle arbeidsgiveren din om enhver tilstand som påvirker din evne til å gjøre jobben, må du fortelle dem det.

  5. Hvis du har en medisinsk tilstand som kan påvirke sikkerheten til dine kolleger eller medlemmer av offentligheten, bør du fortelle det til arbeidsgiveren din - ellers kan du bli anklaget for uaktsomhet.

Se Også: