Diana lå og døde .. men paparazzi tok grafiske bilder

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Crash scene

Crash scene



Paparazzi snappers tok bilder av prinsesse Dianas døende øyeblikk i stedet for å hjelpe henne da hun lå krøllet bak på hennes knuste Mercedes, etterforskningen om hennes død ble hørt i går.



Bedøvede jurymedlemmer ble overrakt de grafiske bildene som viser fotografer som tok bilder sekunder etter ulykken mens dørene til den ødelagte bilen fremdeles var stengt og prinsessen klamret seg til liv.



Den ene er til og med avbøyd bakover i motoren, kameraet presset mot ansiktet hans, mens Diana ligger ned på gulvet med fryktelige skader ved siden av sin døende kjæreste Dodi Fayed. Den svarte Merc kan også sees fortsatt røyke.

Andre skudd viser at Dr Frederic Mailliez desperat prøver å redde prinsessen på baksetet, deretter et team av paramedikere som kjemper for å gjenopplive henne mens hun ligger på fortauet.

Inspektør Paul Carpenter, som samlet de 140 bildene tatt av åtte paparazzi, snakket jurymedlemmer gjennom de urovekkende bildene.



billy bob thornton/angelina jolie

Michael Mansfield QC, som representerer Dodis far Mohamed al Fayed, spurte ham: 'Paparazziene på scenen hadde åpenbart ingen formening om å ta bilder av ofrene både inne i bilen og bli båret utenfor bilen.'

Carpenter svarte: 'Ingen som helst, sir.'



Paparazziene hadde slept Diana og Dodi fra Ritz -hotellet i Paris til Alma -tunnelen der Mercedesen, kjørt av Henri Paul, krasjet. Ett av bildene viser prinsessens kropp bøyd dobbelt. Ansiktet hennes ble pixlet ut, men Dianas karakteristiske blonde hår gjorde henne lett gjenkjennelig.

I et nytt skudd stikker hennes hvite bukseben opp og bakover og henger deretter ut av baksiden av bilen.

Etterforskningen, ved High Court i London, ble også vist politimugger av 17 av paparazziene som ble arrestert på ulykkesstedet, men senere løslatt uten tiltale.

Richard Keen QC, for Pauls familie, viste en serie på åtte bilder tatt av en fotograf. Han spurte Carpenter: «Merker du at døren til Mercedesen fremdeles er stengt på hvert av disse fotografiene?

'Så i stedet for å nærme seg Mercedesen og åpne døren for å hjelpe eller undersøke tilstanden til de som er inne, er det noen som bare går forbi bilen for å ta bilder?'

Mr Carpenter: 'Det er riktig.'

som vant masterchef the professionals 2019

Ett skudd fanget fotograf Romuald Rat satte seg på huk ved siden av den åpne døren til Mercedesen etter krasjet.

Mr Keen hevdet snapper hadde til og med gått forbi røykvraket for å få et skudd av fronten.

Vitnet Noe da Silva fortalte hvordan han så flere fotografer trenge rundt den knuste bilen da han kjørte i tunnelen.

Den praktikanten franske radiojournalisten sa: «Ingen av bildørene var åpne på siden jeg kunne se.

«Jeg så blod, kollisjonsputer og silhuetter i bilen. Jeg ble veldig sjokkert fordi jeg til og med kunne se folk i frontruten.

Jeg sa til meg selv at hvis disse menneskene tok bilder, må de skadde ha blitt tatt ut og menneskene jeg så var døde.

'Jeg ble sjokkert da jeg fant ut at menneskene fortsatt levde i bilen da jeg kjørte forbi.'

Ett bilde viste brannoffiserer som forsiktig løftet et lik ut av Mercedesen og deretter la det ned foran bilen.

Et stort hvitt lakkmerke er godt synlig på motorens vinge. En hvit Fiat Uno som antas å ha kollidert med bilen i inngangen til tunnelen har aldri blitt sporet.

x-faktor tvillinger

Verken Mohamed al Fayed eller Dianas søster Lady Sarah McCorquodale var ikke i retten for å se de foruroligende bildene. Men faren til Dodi ankom senere og ble sett bla gjennom dokumentasjonen.

Andre skudd viste at Diana og Dodi forlot Ritz. Men det var ingen bilder av reisen fra hotellet til tunnelen. Rettskriver Lord Justice Scott Baker forbød bildene, som ble beslaglagt av politiet, å bli utgitt.

Etterforskningen ble utsatt til mandag.

Se Også: