Halfords vil stenge opptil 60 butikker som en del av planene om å stenge en tiendedel av utsalgsstedene

Halfords

Horoskopet Ditt For I Morgen

Halfords sa at de planlegger å stenge en tiendedel av butikkene(Bilde: Getty Images)



Halfords har sagt at de planlegger å stenge opptil 60 butikker og garasjer innen april.



Sykkel- og bilreparasjonskjeden planlegger å flytte så mange ansatte som mulig til andre filialer, men innrømmet at nedleggelsene kan resultere i hundrevis av tap av jobber.



Covid-19 har vesentlig endret utsikterne for detaljhandel for de kommende månedene og har overskygget Brexit som den nye risikoen, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Fem Halfords -butikker og garasjer er allerede stengt, og kjeden stenger også sine 22 Cycle Republic -filialer.

Selskapet har 446 butikker og 371 er garasjer for tiden. Det sysselsetter rundt 10 000 mennesker.



Halfords sa at en økning i sykkelsalget ikke var nok til å dekke fallet i bilsalget (Bilde: REUTERS)

Halfords stengte butikkene ved starten av lockdown, og har gradvis åpnet igjen siden - først for samlinger og deretter med sosiale distanseringstiltak.



Omtrent 75 butikker forblir stengt, men disse filialene kommer til å åpne igjen i løpet av de neste ukene, og er ikke nødvendigvis utsalgsstedene som skal legges ned i april, ifølge en talsmann.

Nedleggelsene kommer da Halfords advarte om at det kan tape 10 millioner pund hvis salget faller med 9,5% i året som kommer.

I det beste tilfellet sa selskapet at det underliggende overskuddet fortsatt vil falle 53 millioner pund-til tross for en økning på 57% i sykkelrelatert salg under koronavirus-lockdown.

Men det var ikke nok til å gjøre opp for fallet i bilsalg og tjenester - med et samlet salg i 13 uker til 3. juli ned 2,8% fra samme periode året før.

Kjeden ser nå på gjenåpning av MoT -testing og lempelse av lockdown for å øke salget.

Administrerende direktør Graham Stapleton sa: 'Etter å ha reagert raskt og avgjørende for å imøtekomme økningen i populariteten til sykling under lockdown, ser vi nå økt etterspørsel etter biltjenester og produkter når folk begynner å bruke bilene sine regelmessig igjen, uten å ha gjort det for de siste månedene. '

Se Også: