Hvem var Mary Wilson? Kona til statsminister Harold var en fantastisk poet og stille rock i turbulente politiske tider

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mary likte aldri å bo over butikken i Downing Street(Bilde: Daily Herald)



Harold Wilsons kone Mary var den rolige steinen i hans premierskap under turbulente politiske tider.



Hennes død i en alder av 102 bryter den siste lenken med 1960- og 70 -årene - da Labour var like mye i krig med seg selv som med Tories.



Mary, en dyktig poet og en sinnsyk kvinne i seg selv, likte aldri å bo over butikken i Downing Street.

Men den CND-støttende datteren til en menighetsminister stod ved sin mann i møte med intens mediekritikk og forræderiske plott mot hans ledelse.

Black Friday-nettbrett 2018 uk

Mary møtte Harold på en tennisklubb i 1934 (Bilde: PA)



Hun ble født Gladys Mary Baldwin i 1916, i Diss, Norfolk, og jobbet videre som stenografskriver på Lever Brothers såpefabrikk i Port Sunlight, Cheshire, der Harolds far var en industriell kjemiker.

Mary møtte Harold på en tennisklubb i 1934, og etter tre uker kunngjorde den kjærlige tenåringen og fremtidige statsminister at han ville gifte seg med henne.



Harolds førsteklasses hjerne tok ham med til Oxford og akademia, og Mary må ha sett frem til et fredelig liv etter bryllupet deres på nyttårsdag 1940.

Men Harold ble trukket inn i embetsverket, og i stedet for å gå tilbake til det akademiske livet etter krigen, ble han returnert som Labour -parlamentsmedlem for Ormskirk i Attlees skredseier 1945.

magenta devine dødsårsak

Med to små sønner - Robin, født i 1943 og Giles, i 1948 - måtte Mary tilpasse seg livet i politikkens malstrøm, med en mann som ble den yngste kabinettministeren, 31 år gammel.

Mary måtte tilpasse seg den politiske verden da mannen hennes ble statsråd som 31 -åring (Bilde: PA)

hvor du kan se verdensmesterskapet i cricket 2019

Hun var ved hans side ved politiske hendelser, selv om hun ikke alltid var enig med Harold, som senere var parlamentsmedlem for Huyton. For eksempel stemte hun mot britisk medlemskap i EF i 1975.

paret bodde stille i Hampstead Garden Suburb, Nord -London, og ferierte på hytta deres på Scilly Isles, der Mary måtte tåle avisfotografer som snappet henne på stranden.

Hun dømte ikke publisitet, og ga sjelden intervjuer. Hennes første diktvolum ble utgitt under Harolds første premierskap, i 1970, og solgte 75 000 eksemplarer.

Mary beskrev seg en gang som en ensom og ble senere fremstilt som en politisk enke, som levde på armlengdes avstand fra de politiske sammenhengelsene som mannen hennes utmerket seg med.

Da rykter spredte seg om et komplott mot hans ledelse, sa Wilson: Jeg vet hva som skjer - jeg skjer!

Men etter sin tredje og uventede valgseier under gruvearbeidernes streik i februar 1974 satte Mary foten ned og de bodde i sitt eget hjem i Lord North Street, ikke over butikken i No10.

Mary dømte ikke publisitet, og ga sjelden intervjuer (Bilde: PA)

1919 engel nummer betydning

Mot slutten av premierskapet i 1976 viste Harold tydelige tegn på demens, og hun oppfordret ham til å trekke seg.

Beslutningen om å trekke seg sjokkerte alle unntatt noen få nære hjelpere, og Mary passet på ham resten av livet til han døde i 1995.

Med Harolds høyde til Lords i 1983, ble hun Lady Wilson fra Rievaulx, men unngikk stort sett det offentlige livet og bodde beskjedent i en leilighet i Victoria Street.

Mary døde onsdag på St Thomas ’Hospital, London.

hva betyr 133

Dame Margaret Beckett MP hyllet og sa: Hun var en ekstremt intelligent og jeg vil si formidabel kvinne, men det høres ut som om hun var hard. Hun var en virkelig herlig person.

Ap -leder Jeremy Corbyn twitret: Trist å høre om Mary Wilsons død.

En fantastisk poet og en enorm støtte i Harolds generelle valgseire.

Se Også: