Dreams på PlayStation 4 lærer barn å lage vakre spill

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Som forelder til to gutter og en jente kan jeg vitne om at kjønn spiller en rolle i hvilke aktiviteter de selv velger selv fra tidlig alder.



Men et nytt PlayStation-spill motvirker denne trenden ved å gi barn enkel tilgang til enkle verktøy som lager videospill.



Dreams, som ble lansert i tidlig tilgang på tirsdag, er en åpen opplevelse hvor du kan lage hva du vil.



Du kan skulpturere former og gjenstander. Fargelegg dem og slå dem sammen. Få dem til å bevege seg. Introduser fiender, hindringer og farer. Sett opp sjekkpunkter og høy score. Alle tingene du forbinder med å lage et videospill, bare her oppnås det med lyse, enkle menyer kontrollert med noen få trykk på PlayStation 4-kontrolleren.

Jeg tilbrakte en dag i utviklerstudioet Media Molecule forrige uke med en gruppe tenåringsjenter som en del av et Girls Make Games-arrangement. Dette ville vært en skikkelig test. Kunne disse ungdommene virkelig lage et spill i løpet av noen timer?

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Det som startet med litt nervøsitet og foreløpige bekymringer, blomstret snart opp til en hes kakofoni av kreativitet.



Storbritannias topp 100 hunder itv

«De lager et spill, inne i et spill i et spillstudio. Det blir ikke mer perfekt enn dette, sa Leila Shabir, grunnlegger av organisasjonen Girls Make Games som driver arrangementet.

Det de var i stand til å lage i Dreams ser komplekst ut, men den enkle prosessen senker virkelig barrieren for inngang for å lage et polert spill.'



claudia winkleman strengt tatt antrekk

Etter å ha sett dem instinktivt prøve ut de forskjellige verktøyene og gi hverandre råd om hvordan de kan forbedre nivåene deres, ble det klart at dette er ganske forskjellig fra andre spillprodusentpakker. Her ser du umiddelbart hva du har laget på skjermen, og det ser visuelt polert ut.

Denne evnen til å styrke jentene til å skape noe som så fantastisk ut, førte til mer eksperimentering og uten den vanlige frykten for at noe så søppel ut.

'Den følelsen av selvtillit de får av å lage sitt eget spill er noe du bærer videre inn i livet', fortsatte Shabir.

Når vi snakket med noen av jentene, var det interessant å høre hva de gjorde med spillet og Girls Make Games-arrangementet.

«Jeg ser mange kodevideoer på YouTube, og de er alltid menn som gjør det. Jeg ser aldri noen jenter, sa en. Så dette har vært flott å se andre jenter som er interessert i ting som dette.'

En annen deltaker la til: 'Mange tror at det å lage spill er en gutteting. Men det er bedre for jenter og gutter å komme sammen fordi det er mer kreativt.'

Da de spurte dem om Dreams, var de ivrige etter å fortelle meg hvordan de fant det:

harvey pris vekt og høyde

'Det er lett å plukke opp når du har mestret de grunnleggende kontrollene.'

«Det var litt utfordrende, men når du kom inn i det, var det lettere. Jeg kan tenke på dette som en jobb fordi det virkelig har vært gøy.'

«Det var vanskelig, men det var også enkelt. Du kan finne på det selv. Jeg elsket å forstå hvordan du lager spill. Etter å ha spilt Dreams vil jeg gjerne jobbe i bransjen.'

Kanskje det spilte spillet i Media Molecule-studioet, men dette temaet om en døråpning til en mulig karriere innen spill fortsatte utover dagen.

Det var noe de ikke tidligere hadde vurdert – ikke bare fordi det var for komplekst, men noe de ikke hadde skjønt ville være så hyggelig.

når er august helligdag

Jeg snakket med Studio Head, Siobhan Reddy, om arrangementet.

«Videospill er vår tids medium, og de trenger nye stemmer,» sa hun.

«Jeg vil gjerne se at spillproduksjon er noe foreldre oppmuntrer like mye som å lære gitar eller lære et språk. Vi elsker ideen om familier som lager ting sammen.

Dette føltes absolutt som en mulighet med Dreams, mens andre spillprodusenter jeg har prøvd enten har vært for komplekse eller for triste til å opprettholde interessen for stuen.

Skapelsen her føltes mer som en jamsession, hvor ideer kom sammen på uventede måter. Noen ganger fungerte det og skapte et interessant nivå, men andre ganger var det bare rot.

På en eller annen måte så det ikke ut til å spille noen rolle hva sluttresultatet ble. Som en deltaker sa det: 'Du får la kreativiteten din sprekke og være deg selv og skape hva du vil.'

Det var mye moro å ha med å bare gå løs med verktøyene.

Reddy reflekterte over dagen da jentene hadde reist hjem, og utvidet håpet om Dreams.

Det er for neste generasjon spilldesignere, arkitekter, motedesignere. Men mest er det for det neste 'spørsmålstegn', sa hun.

'Det er disse unge menneskene som skal ta oss til fremtiden, og jeg vet ikke hva de skal gjøre, men de føder det nå.'

hvor mye betaler youtube uk

Hvis du vil få barna dine til å lage spill som dette, ikke utsett. Spillet koster £24,99 og er nå tilgjengelig i Early Access-skjemaet via PlayStation-butikk . Den er vurdert PEGI 12 , fordi den inneholder et par banneord.

Det er verdt å få det før heller enn senere, siden det er et begrenset antall eksemplarer tilgjengelig i denne tidlige tilgangsperioden. Når hele spillet er utgitt, får du det automatisk ved å delta på dette stadiet.

På slutten av dagen brukte vi litt tid på å spille nivåene som jentene hadde laget.

Det som imponerte meg var det store utvalget av ville ideer som ble vist. Det, og det faktum at de fleste av nivåene var djevelsk vanskelige å fullføre.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: