Trenger du en fasttelefon for å få bredbånd lenger? De 73 pundene i året vi bruker uten grunn i det hele tatt

Bredbånd

Horoskopet Ditt For I Morgen

Du don

Du trenger ikke nødvendigvis en fasttelefon for å ha en grei internettforbindelse.(Bilde: Morguefile)



Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta en provisjon for alle salg vi genererer fra den. Lære mer



Når var siste gangen du ringte fra fasttelefonen din? For mange av oss gjør hjemmetelefonen lite mer enn å samle støv.



Verre, det koster oss £ 73 i året ifølge tall fra CompareTheMarket .

'Det ser ut til at et stort antall mennesker for tiden sløser med penger på fasttelefoner som de aldri bruker eller har koblet til i hjemmet sitt,' sa Peter Earl, sjef for verktøy i CompareTheMarket.

En egen studie fra sammenligningsstedet Bredbåndsvalg fant en av fem briter ikke har ringt en eneste gang med fasttelefonen de siste seks månedene.



Situasjonen er ikke mye bedre når det gjelder å motta samtaler heller. Undersøkelsen fant at mer enn halvparten av oss har blitt forstyrret på antisosiale timer av plagsamtaler, med 41% som benyttet seg av å koble fra telefonen helt for å stoppe plagen.

jake gyllenhaal - naken

Alt dette fører til spørsmålet om vi faktisk trenger en fasttelefon i det hele tatt? Er det mulig å klare seg uten en?



Jeg trenger det for mitt bredbånd!

De fleste bredbåndstilbud krever at en hjemmelinje er på plass, selv om du aldri bruker den.

De fleste bredbåndstilbud krever at en hjemmelinje er på plass, selv om du aldri bruker den.

For det første er det viktig å merke seg at fasttelefoner fortsatt er i bruk av noen mennesker. Bredbåndsvalgrapporten fant at 93% av de over 60-årene bruker fasttelefonen til å ringe, mot 65% av de under 30 år.

Men for yngre mennesker er det viktigste salgsargumentet med å ha en fasttelefon at de kreves for de aller fleste bredbåndsavtaler.

hva betyr 51

Det er rett og slett ikke mulig å komme på nettet med mange av de store navnene uten en fasttelefon - muligheten for å ringe om kvelden om du har fremsatt et PPI -krav er prisen du må betale for en Netflix binge.

Når det er sagt, er det fortsatt noen alternativer for å opprettholde internettforbindelse uten å måtte betale for en fasttelefon du faktisk ikke bruker.

Tilbud uten fasttelefon

Det er noen pakker tilgjengelig for husholdninger som ikke har en fasttelefon.

Det er noen pakker tilgjengelig for husholdninger som ikke har en fasttelefon. (Bilde: Getty Images AsiaPac)

Virgin Media er en av de mest populære bredbåndsleverandørene i Storbritannia, og den gir deg muligheten til å komme på nettet uten fasttelefon.

union jack opp ned

Den har en rekke pakker som bruker sitt fiberoptiske nett, fra £ 33 i måneden på en 12-måneders kontrakt for gjennomsnittlig nedlastningshastighet på 54 Mbps og opplastingshastigheter på 3 Mbps.

Husk at du vil betale litt mer for å unngå å ha en telefonlinje - du kan få en raskere pakke, med en gratis Amazon Echo Dot kastet inn, og gratis helg krever £ 29 i måneden igjen på en 12 måneders kontrakt i skrivende stund.

Det er også Nyte , som gjør et stort poeng av det faktum at kunder ikke trenger en fasttelefon for å bruke nettverket. Dens hjemmebredbåndstjeneste gir deg tilbake £ 22 i måneden på en 12-måneders kontrakt, med gjennomsnittlig hastighet på 20 Mbps og ingen brukstak.

Det er et stort problem med Relish - det er bare tilgjengelig i London sentrum og Swindon. Som et resultat kan et relativt lite antall mennesker nyte tjenestene.

Les mer

Angrip regningene dine
Kutt telefonen, TV -en og bredbåndet Hemmelighetene til billig forsikring Bytt til en billig energileverandør Hvordan spare penger i supermarkedet

Mobilt bredbånd - Ikke glem en dongle

Et annet alternativ er å i stedet stole på en dongle eller annen mobil bredbåndsenhet. Dongles ser litt ut som en USB -stasjon - du bare kobler den til den bærbare datamaskinen eller datamaskinen, og den fungerer som et trådløst hotspot, slik at du kan koble deg til nettet uansett hvor du er.

Det er et populært alternativ hvis du bruker mye tid på farten og trenger å kunne jobbe, men det kan også fungere som en erstatning for en tradisjonell bredbåndsavtale i hjemmet.

Alternativt kan a mobilt bredbåndshub fungerer som en standard hub - sender et Wi -Fi -signal som flere personer kan koble til - men kobler seg til et mobilnett i stedet for å være koblet til.

Selv om hastighetene ser bra ut (med opptil 60 Mbps annonsert), har de også nedlastingsgrenser - med 30 GB ofte det meste du kan få i måneden.

Et annet stort salgsargument er at de ofte er tilgjengelige på kortsiktige kontrakter eller på betalingsbasis, slik at du kan flytte mellom dem hvis den du registrerer deg for ikke er mye politimann.

Tilbud er for øyeblikket tilgjengelig fra slike som Tre , Jomfru , EE og O2 og koster rundt £ 10-£ 15 i måneden.

emily canham og james bourne

Imidlertid kan hastighetene være ganske store og ubesvarte, så selv om de er gode for grunnleggende funksjonalitet som å gjøre e -postmeldinger eller skrive dokumenter, vil du sannsynligvis være i bufrende helvete hvis du prøver å streame filmer regelmessig med en dongle.

Setter en stopper for de som ringer

Hvis det er uaktuelt å droppe fasttelefonen helt, kan du ta skritt for å kutte ut de som ringer

Hvis det er uaktuelt å droppe fasttelefonen helt, kan du ta skritt for å kutte ut de som ringer

Å dumpe fasttelefonen helt klart er problematisk - du har svært få tilbud å velge mellom, det vil sannsynligvis koste deg mer enn å bare ha en på plass, og du vil få dårlige tilkoblingshastigheter for å starte opp.

charter sparebank død

Hvis vedlikehold av en fasttelefon ganske enkelt er noe vi må tåle, er det et must å ta skritt for å kutte ut de irriterende plagene.

Du kan gå med den ekstreme ruten for å holde telefonen frakoblet, men det virker litt over toppen - hvem vet, en av de samtalene du mottar kan faktisk være nyttig.

Det er noen få ting du kan gjøre for i det minste å redusere sannsynligheten for å motta dem. For eksempel er det gratis å registrere seg for Telefonpreferansetjeneste , som lar deg velge bort markedsføringssamtaler.

Hvis du fortsatt mottar dem, kan du klage og TPS vil undersøke.

Du kan også snakke med telefonlinjeleverandøren. Mange tilbyr tilleggstjenester eller produkter som kan bidra til å kutte disse salgssamtalene. BT for eksempel tilbud Ring Beskytt , en gratis tjeneste som automatisk viderekobler anrop som firmaet tror kommer fra plagsomme innringere til telefonsvareren din.

Du kan også rapportere individuelle numre hvis de ringer vedvarende.

Se Også: