Martin Lewis avslører de 2 sparefeilene som kan koste deg hundrevis

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den finansielle eksperten har delt noen flere gode tips for sparere



Pengeekspert Martin Lewis har uttalt seg om de viktige feilene tusenvis av mennesker gjør med sparepottene sine.



Når han snakket på Martin Lewis Money Show mandag kveld, identifiserte han flere vanlige uhell som kan fange folk på hardt opptjente penger.



Deretter avslørte han et smart hack kan tjene deg cashback hver gang du bruker på Amazon - og alle pengene går til en sparepott for barnet ditt ( du kan lese alt om de beste her ).

Tips 1: Ikke legg igjen alle sparepengene på din nåværende konto

Å spre pengene dine vil ikke bare betale - men gir deg langt bedre beskyttelse (Bilde: Getty)

er stacey slater gravid

Den finansielle spaltisten sa at sparere som legger igjen store kontanter på sine kontoer kan miste hundrevis av pund i bonuser.



'Vær forsiktig med å oppbevare store summer i løpende regnskap. Noen betaler ingen renter i det hele tatt, andre gir deg bare anstendig rente opp til et visst beløp - så ikke legg inn mer enn det, advarte han.

Det er også verdt å påpeke at mange banker nå tilbyr prioritert tilgang til sine mest betalte sparekontoer når du åpner en kontokonto.



theresa kan se lik ut

M & S & apos; nåværende konto gir deg tilgang til sin månedlige sparer som for eksempel betaler 5% i 12 måneder. Men, sjekk alltid den lille skriften for å finne ut nøyaktig hvor mye den er villig til å betale renter på.

Det er også viktig å vite at å ha store beløp på en ofte brukt konto kan føre til større risiko for svindel. Dette fordi hvis kortet ditt (eller smarttelefonen) blir stjålet eller klonet, ville svindleren ha tilgang til hver krone du eier.

Vær også oppmerksom på at pengene dine bare er beskyttet opp til en verdi av £ 85 000 per bank eller byggesamfunn (og dette inkluderer banker som er sameie, dvs. HSBC forvalter M&S bank). Sjekk hvem som eier hva, her .

Tips 2: Cash ISAs er ikke konge

Noen mennesker kan ha det bedre ved å sette pengene sine på vanlige kontoer (Bilde: Getty)

Martin snakket med case study Suzanne som mistet mannen sin for tre år siden og er bekymret for hennes økonomiske sikkerhet.

topp 10 råeste stedene i england

Hun ga opp jobben som sykepleier for å følge mannen sin rundt om i verden, men siden han døde hadde hun levd av sparepengene sine.

Hennes avdøde partner forlot henne 300 000 pund, og siden hans død har hun brukt 150 000 pund. Men hun er bekymret for fremtiden hennes når disse pengene går tom.

Suzanne fortalte ham på showet: 'Vennligst ikke tro at jeg er lat, jeg har gjort kurs, jeg prøver å finne ut hva jeg må gjøre.'

Martin resonnerte: 'Det er mye penger, men ikke nok til å leve livet ditt. Du kan ikke gjøre & apos; Jeg kommer ikke til å jobbe & apos; og & apos; jeg kommer ikke til å budsjettere & apos ;. Helst vil du gjøre begge deler. '

Når han snakket om alternativene hennes, sa han at normale sparekontoer faktisk kunne gjøre folk bedre 'enn med kontante ISAer.

'Du trenger ISAer,' sa Martin til Suzanne, før han forklarte: 'De fleste har ikke fordi de ikke har nok sparepenger til å tjene 1000 pund i året rente skattefritt.'

Han sa at det er viktig at folk vurderer alternativene sine basert på hva de må spare, før de tar en beslutning.

Ved å se på to ISAer med lett tilgang til kontanter - fra Charter Savings og Virgin Money - tok Martin for seg hvordan disse for tiden tilbød en rente på 1,4%.

Men han sa at Marcus easy access -kontoen, en del av Goldman Sachs, har en rente på 1,5%, mens alternativet Postkontor tilbyr 1,45%.

hvordan oppdage falske tobakksravblader

Ettersom disse kontoene leverte høyere renter enn kontant -ISAene han fremhevet, forklarte Martin videre at det kan være fornuftig å bytte.

Debunking myten om at ISA -kontoer alltid ville gi bedre inntekt gjennom renter, forklarte Martin grunnleggende skattebetalere (som betaler 20% skatt) har en personlig sparegodtgjørelse på £ 1000 - noe som betyr at ved 1,5% rente betaler de ikke skatt med mindre de har spart mer enn 66 666 pund.

'Med mindre du er noen som betaler skatt av sparepengene sine over den personlige sparegodtgjørelsen, ville du ha det mye bedre med normal besparelse, sa han til fansen, før han ga beskjed:' Det er en sjanse for at prisene kan stige i fremtiden, og deretter du trenger en ISA i kontanter - men akkurat nå vinner disse. '

Les mer

Beste sparekontoer
Enkel tilgang til kontoer Sparekontoer for barn Beste kontanter ISA -kontoer Beste obligasjoner med fast rente

Se Også: