PlayStation VR-anmeldelse: Virtual reality blir mainstream med Sonys strålende nye spillinnretning

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du er interessert i den virvelvindende virtual reality-trenden som for tiden tar teknologiindustrien med storm, bør PlayStation VR være øverst på listen din.



La meg ta forbehold om det første utsagnet med to innledende observasjoner: Du bør allerede eie en PS4-spillkonsoll, og du bør være betydelig interessert i VR for å ha et smart headset.



Med 'smart headset' mener jeg et med integrert elektronikk - ikke noe som Samsung Gear VR eller Google Daydream View som er billigere, men drevet av smarttelefoner.



strengt tatt kommer dansende sex

Og grunnen til at man allerede eier en PS4 (det er 40 millioner som er solgt) er fordi konsollen driver og håndterer alt PlayStation VR (PSVR) gjør – å eie en allerede går langt for å redusere kostnadene.

Prisen

PlayStation VR Worlds, faktisk Wii Sports til PS VR, vil gis ut i en pakke med hodesettet

Kostnader er den viktigste delen av forbruker-VR på dette tidspunktet i livssyklusen.



Jeg har prøvd de store alternativene til PSVR – Oculus Rift og HTC Vive – og jeg kan si at spesielt Vive leverer bedre ytelse. Men (og dette er viktig) prisen på HTCs headset er mer enn jeg er villig til å betale for det for øyeblikket.

HTCs Vive koster 769,99 pund, selv om den er fantastisk. Da må du ha en dyr PC med massevis av grafisk kraft å kjøre den etter beste evne. Bunnlinjen, du ser sannsynligvis på mellom £1500 og £2000 for hele oppsettet.



PSVR til sammenligning koster £349 for headsettet . Og du må koble den sammen med en £259 PS4 (£349 hvis du vil ha PS4 Pro, men det er ikke nødvendig) og et PlayStation-kamera som koster £54. Du kan også kjøpe et par bevegelseskontroller Move-kontrollere til £70 for paret.

Alt i alt £732 for partiet. Selvfølgelig må du betale for spill også - men mer om det senere.

Prisene vil helt sikkert gå ned i løpet av de neste årene, men akkurat nå, hvis du vil ha den rimeligste ruten til VR, så har Sony fordelen. Og fordi jeg (sannsynligvis som deg) ikke er den mest hardcore av hardcore-spillere (og heller ikke er jeg lastet), er rimelighet viktig.

Hvordan er det egentlig å ha på seg?

Først slitsomt, så komfortabelt og til slutt - etter et par timer - litt slitsomt.

I stedet for å feste seg direkte til ansiktet ditt, som tilfellet er med Oculus, bruker PSVR et tilpasningsbart hodebånd for å ta vekten av visiret. Det lar den henge ned over øynene og sikres med en myk pute som blokkerer lyset og omverdenen ute.

De første øyeblikkene med å spille er noe ganske spesielt. Etter den relativt enkle oppsettsprosessen med å plugge ledninger inn i ting og installasjonen av et par demoer, var jeg klar til å gå.

(Bilde: Jeff Parsons)

Bare for å påpeke her – hodesettet bruker LED-lys foran for å kommunisere med PlayStation-kameraet som hjelper konsollen med å spore bevegelsene dine. Den samme teknologien brukes også til å følge lyslinjen på PS4-kontrolleren.

Det er tydelig at du ser på en skjerm (du kan se pikslene), men bevegelsesfriheten er utrolig kul. Det er en full-on 360-graders visning uten merkbar forsinkelse eller fall i bildefrekvens.

(Bilde: Jeff Parsons)

Stuen min ble etter tur en fotballtreningsbane, kampplass i tron-stil og til og med havets bunn.

Jeg hater å innrømme det, men i løpet av en halvtime hadde jeg sluttet å forundre meg over omgivelsene og bare satt meg fast i spillene. Kanskje det er bevis på hvordan vi har blitt vant til teknologiske vidundere at jeg tilpasset meg det så raskt.

Kjøp PlayStation VR fra Amazon.co.uk her

Hva med bivirkningene?

Hvem som helst kan fortelle deg at det ikke er en god idé å se på en skjerm over lang tid. Men helsemyndigheter har vært litt mer vokale om virkningen av VR.

Ledende laserøyekirurg Dr David Allamby, klinisk direktør for Londons Focus-klinikk, har sagt at VR kan sette opp en generasjon unge voksne for nærsynthet.

'Fordi VR forhindrer øynene våre fra naturlig å fokusere på lang avstand, kan dette også fremskynde utviklingen av nærsynthet (kortsynthet),' sa han.

Nå etter omtrent en og en halv time med bruk av PSVR, følte jeg meg bra. Når jeg tok av hodesettet, fikk jeg en litt svimmel følelse da jeg justerte tilbake til riktig dybdeskarphet. Når det er sagt, vil jeg ikke foreslå å bruke den i timevis. Gi den en pause etter et par timer vil være mitt råd.

som erstatter Holly på denne morgenen
PlayStation VR

Ja, ja - så hva med spillene?

FPS VR

Ganske rudimentært for øyeblikket. Men rekvisitter til Sony for å ha en fin, stor lanseringsserie med titler å velge mellom.

Det er ting som Battlezone, det Tron-lignende tankspillet jeg nevnte tidligere, og Eve Valykrie, et romskytespill for dogfighting. Begge burde tilfredsstille futuristiske sci-fi-fans.

Ellers kan du bli sporty med Headmaster - et sært spill om å nikke fotballer mot målet i ulike scenarier og score poeng i prosessen. Det er mye bedre enn den korte beskrivelsen ville få deg til å tro. Du kan også skyte biljard med Hustle Kings VR eller løse noen fysikkbaserte gåter med Tumble VR.

Det store franchisespillet er Batman: Arkham VR, som ser at du blir Batman og bidrar til å holde Gotham trygg fra det vanlige riffet.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Som jeg sa, Sony har mye variasjon i utgangspunktet. Det japanske selskapet lovet over 50 PlayStation VR-titler tidligere på året på E3 2016-spillmessen.

En del av appellen til PSVR i forhold til andre VR-headset er at utviklere kjenner den nøyaktige strømstyringen til konsollen og ikke trenger å skrive spill for forskjellige PC-oppsett og konfigurasjoner.

Derfor kan vi forvente å se mye anstendig VR-innhold komme til systemet i løpet av de neste årene. Og jeg mener ikke nødvendigvis bare videospill.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Bør jeg kjøpe PlayStation VR?

Det store spørsmålet.

Jeg vil si at hvis du allerede har en PS4 og ikke har noe imot å betale for headsettet (og deretter £20 - £50 for et par spill), så definitivt. Og hvis du er en hard PlayStation-fan, har du sannsynligvis ikke engang lest så langt og er online akkurat nå og kjøper headsettet ditt.

Men for resten av oss - det er en annen grunn. I tillegg til å være et VR-headset, fungerer PSVR også som en sekundær skjerm for PlayStation. Du kan sette den til kinomodus og så bare spille noen av de vanlige spillene dine som om du så på en massiv TV.

Kast et par hodetelefoner av anstendig kvalitet inn i blandingen, og du kan komfortabelt blokkere resten av verden ute og la TV-en være ledig slik at partneren/leilighetskameraten/kjæledyret kan se hva de vil på den.

PlayStation VR er Sonys forsøk på å få spillere til å spille i virtuell virkelighet

Hvis du ikke allerede eier en PS4, blir spørsmålet litt vanskeligere.

Foreløpig tror jeg ikke PSVR bør være den eneste grunnen til å kjøpe spillkonsollen. Skaff deg en fordi den har noen flotte spill og multimedia-apper – VR vil synke i pris over tid, og det vil også komme bedre spill.

Det PSVR gjør er å gi Microsofts Xbox massevis av arbeid å gjøre for å svaie folk som er usikre.

Til slutt, hvis du er interessert i VR, men ikke sikker på om du skal hoppe, vil jeg anbefale å kjøpe en av Googles Cardboard-seere for en ti eller så. Det er ingenting som er så avansert som PSVR, men det vil gi deg en smakebit på det jeg har snakket om.

Det som ikke er i tvil er at virtuell virkelighet har kommet på en stor måte. Og Sonys PlayStation tilbyr for øyeblikket den mest attraktive avtalen å få når det gjelder å hente et hodesett.

Kjøp PlayStation VR fra Amazon.co.uk her

PlayStation
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: