Hvis du brukte et butikkort på 1990- eller 2000 -tallet, kan du ha 1000 000 pund - du trenger bare å vite nøyaktig hvem du skal skrive til

Ppi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Var du en shopper på 90 -tallet?



Tusenvis av PPI -klager på gamle butikkort kan ha blitt avvist for raskt. Men kjøpere kan få kompensasjonen de fortjener takket være et hemmelig hack.



Shoppere som ble overtalt til å ta kreditt hos store high street -kjeder som Topshop og Debenhams før 2002, var ofte feilsolgte PPI -retningslinjer og kunne få erstatning - selv om de allerede har blitt avvist.



Speilet kan avsløre at en stor leverandør - Santander Storbritannia - kastet i utgangspunktet klager.

Men det er en måte å få det som med rette er ditt - klag direkte til forsikringstakerne. Dette smarte trikset brukes allerede for å tvinge banker til å betale ut PPI -klager som tidligere ble avvist. I et tilfelle klarte en klient å få hele £ 24 000.

Vi forklarer hvordan PPI ble feilaktig solgt på butikkort og hvordan du kan få oppreisning - uansett hva du allerede har blitt fortalt.



Hva er butikkort?

(Bilde: Getty)

Butikkort var tidligere veldig lukrative for kjeder i gatene. De ble solgt som en kredittgrense for kunder som ikke kunne - eller ikke ønsket - å betale på en gang. Forhandlere tjente fortjeneste på de som ikke klarte å betale av kortets saldo hver måned, da dette resulterte i en rentegebyr på mellom 18% og 30%.



Butikkort er ikke like populære i disse dager, blant annet fordi tøffe forskrifter ble innført i 2011 for å forhindre at kjøpere havner i gjeld. Regjeringen forbød provisjon og forhåndsrabatter knyttet til butikkort, i tillegg til å tillate en avkjølingsperiode på sju dager etter salg av butikkort.

Men på 1990 -tallet og begynnelsen av 2000 -tallet ble butikkort rutinemessig pisket på kassa - og betalingsbeskyttelsesforsikring ble vanligvis kastet i handelen.

Ble jeg feilsolgt PPI på et butikkort?

(Bilde: Getty)

Med mindre du har bodd under en stein, vet du sannsynligvis at PPI var ment å dekke betalinger på finansielle produkter som boliglån eller kredittkort hvis brukeren skulle miste inntekten ved sykdom eller oppsigelse.

Imidlertid ble det fryktelig feil solgt, og bankene ble tvunget av en høyesterettsdom i 2011 til å tilby kompensasjon til alle berørte kunder. Siden den gang er det kommet rundt 13 millioner klager.

Så hvis du ble solgt et butikkort for mange måner siden, kan en klage på feilsolgt PPI godt være berettiget-hvis det ikke allerede er brakt.

(Bilde: REUTERS)

Hvis du tok ut et butikkort før desember 2001, kan du stå i kø for PPI -kompensasjon. Dette er hovedbutikkene som kjørte butikkort i denne perioden:

  • Dorothy Perkins
  • Topshop
  • Burtons
  • Debenhams
  • Evans
  • Frøken Selfridge
  • Asda
  • Antrekk
  • administrerende direktør
  • Wallis
  • B&Q
  • BHS
  • Fenwick
  • House of Fraser
  • Laura Ashley
  • Mor omsorg
  • Reid møbler
  • Toys R Us
  • River Island
  • Halfords

Hva er fangsten?

(Bilde: Getty)

Hvis du mistenker at du har vært feil solgt PPI, bør du klage til selskapet som solgte deg produktet i utgangspunktet.

Men du kan ikke bare fyre av et strengt brev til butikken som er angitt på et butikkort. I dette tilfellet må du klage til det underliggende selskapet som ga kreditten den gangen.

Hvis långiveren deretter avviser klagen din, kan du normalt klage på vedtaket ved å gå til Finansombudsmannetjeneste . Hvis den bestemmer i din favør, kan den tvinge leverandøren til å hoste opp kompensasjon, og den har godtatt mellom 60% og 90% av kravene som er fremsatt siden 2011.

Men det er et problem. Mange brukere av kortkort har funnet sine PPI -klager systematisk avslått av långivere - uten å måtte gå videre til ombudsmannen.

Det er fordi ombudsmannen INGEN makt har til å vurdere en stor del av PPI -klager mot den største långiveren i butikkortmarkedet - Santander UK.

Hvorfor kan jeg ikke klage til FOS?

Tidslinje

Butikkort: Den lange og svingete veien

  1. 90 -tallet

    Shoppere solgte GE -butikkort, sammen med PPI og andre tillegg

  2. 2001

    Perioden hvor ombudsmannen kan styre begynner

  3. 2008

    Santander kjøper GE Capital

  4. 2011

    Falske PPI-krav stiger

  5. 2013

    New Day kjøper butikkortvirksomheten til Santander

En rekke kjente butikker drev butikkort gjennom et selskap som heter GE Money på 1980-, 1990- og 2000-tallet. I 2008 ble GE Capital kjøpt av Santander UK.

premier league direkte odds

Eventuelle PPI -klager på historiske butikkort som drives av GE Capital, falt under ansvaret til Santander UK mellom 2008 og 2013 - høyden på PPI -klagebommen. Ombudsmannen kan imidlertid ikke behandle PPI -klager avvist av Santander UK på butikkort som ble solgt FØR 1. desember 2001.

Jon Platt, grunnlegger av skadebehandlingsfirmaet JMP Partnership, forklarte at ombudsmannen ikke alltid har jurisdiksjon til å behandle avviste PPI -klager.

Historiske klager på butikkort vil ofte bli avvist av Santander UK, som har vært den desidert største leverandøren av butikkortkreditt etter at den overtok GE Capital. '

- Det mange forbrukere ikke er klar over er at ombudsmannen bare vil se på klager knyttet til bestemte firmaer fra bestemte datoer.

New Day kjøpte forretningskortet i Santander-butikken i 2013. Så førstegangs klager på historiske butikkort bør i stedet rettes til New Day.

Det er fordi mens ombudsmannen dekker problemer med kredittkort fra 2001 , da gjeldende regler for behandling av klager kom inn, inkluderer disse fullmaktene ikke lagringskort.

Hvordan kan jeg komme meg rundt dette?

(Bilde: NEWSAMpix)

Heldigvis er det en siste utvei tilgjengelig - gå til garantisten som skulle sjekke at du var en passende låntaker den gangen.

Alle butikkortene som ble solgt av GE Money før 2001, var avhengig av tegning fra et datterselskap kalt Genworth finansiell forsikring , som fremdeles finnes. Faktisk kan du sende klagen din til dette selskapet om historiske butikkort, og det vil bli pålagt å se igjen.

Det er fordi Genworth ER under ombudsmannens jurisdiksjon for klager helt tilbake til 1980 -tallet. Platt forklarte: Det er et byråforhold her som gjør Genworth ansvarlig for alle ugjerningene til Santander UK, ettersom det er et mangeårig medlem av General Insurance Standards Council.

Det betyr at Genworth kan avvise klagen, men du kan fortsatt ta saken med ombudsmannen og dermed øke sjansene for utbetaling.

Platt han har overvåket dusinvis av saker der Santander UK har omgjort beslutningen etter at det ble sendt en klage til Genworth.

I ett tilfelle sett av Speilpenger , Ble Santander UK bedt om å betale ut 24 207 pund i september på et Debenhams -butikkort som ble tatt ut i 1989, til tross for at den samme klagen ble avvist bare seks måneder tidligere.

I et annet eksempel ble Genworth tvunget til å tilby en klient 450 pund etter at ombudsmannen godkjente en klage på en policy som ble solgt med et Dorothy Perkins butikkort tilbake i 1996.

Dette kan virke lite - til du tenker på at kunden bare hadde betalt £ 39,50 i premie.

Hvordan får jeg kompensasjon?

(Bilde: Getty)

Husk at du ikke trenger å bruke et skadebehandlingsselskap, som tar et kutt i eventuell utbetaling.

Hvis du ikke har oppbevart dokumentasjon om kortet, må du kontakte butikkortleverandøren for å finne ut om du ble solgt en policy, og i så fall når. Dette er de grunnleggende detaljene du trenger for å formell klage.

Du må også bestemme på hvilken grunn PPI ble feilsolgt-var du ikke klar over at du ble solgt forsikringen? Ble den solgt som obligatorisk? Var det sannsynlig å ha hatt unntak som gjorde det umulig å kreve på? Det er mange elektroniske maler tilgjengelig for å hjelpe deg med å strukturere et klagebrev.

Eventuelle første klager på historiske butikkort bør rettes til New Day.

Hvis dette blir avvist av New Day, må du sende det samme brevet til Genworth på denne adressen:

Genworth livsstilsbeskyttelse
Genworth Financial, bygning 6
Chiswick Park
566 Chiswick High Road
London W4 5HR
Storbritannia

Hvis det ikke fungerer, kan du sende klagen din til ombudsmannen. Lykke til!

Hva Santander UK sier

En talsmann for Santander UK sa at avgjørelsene i de nevnte sakene ikke var knyttet til om de var dekket av FOS eller ikke.

Han nektet også for at Genworth hadde noen betydning for de reviderte avgjørelsene i de to nevnte eksemplene.

Men han sa at klagene til slutt ble enige om å være gyldige: 'I begge tilfellene ble sakene revurdert på nytt, noe som førte til at disse klagene ble godtatt.'

Talsmannen la til at Santanders avgjørelse i Debenhams -saken skyldtes en revidert vurdering av om kunden hadde forstått at hun hadde et valg om å ta politikken ved kjøp av butikkortet.

I Dorothy Perkins -saken sa talsmannen at kravet ble opprettholdt fordi kunden ble pensjonist da hun tok ut polisen, og at Santander UK ikke hadde 'detaljer eller bevis hvis dette var i den første klagen'.

Han la til: Hvis en kunde eller deres representant reagerer på at vi utfordrer våre første beslutninger, og vi gir klagerne mulighet til å komme tilbake til oss hvis de føler at det er ny informasjon eller vi har oversett noe, så vil vi alltid benytte anledningen til å gå gjennom hele omstendighetene i saken igjen for å sikre at vi har nådd det riktige resultatet.

'I et lite antall tilfeller, som disse, kan dette føre til at vi endrer vår opprinnelige beslutning.

Se Også: