Gutter og jenter alene: Hvordan følelsesmessige arr fortsatt henger etter originale 'Lord of the Flies' showdeltakere - Eksklusiv

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

DET er årets mest kontroversielle TV -program - 20 barn som var alene med kameraer som filmet døgnet rundt for å fange hvert øyeblikk av kaos.



Sosialtjenester har prøvd å få Gutter og jenter alene trukket ut av luften og scener med hulkende barn, mobbing, knyttneve og en knivhendelse har sett det fordømt som overgrep mot barn og grusomhet.



Channel 4 hevder at showet, som ser ungdommer fra åtte til 11 som bor uten tilsyn i hytter i Cornwall, er et modig sosialt eksperiment.



Og sjefer presser på med kveldens tredje episode, til tross for oppfordringer fra leger og psykiatri til barn om at den skal avlyses.

Cornwall sosiale tjenester klaget til TV -regulatoren Ofcom over at barna står overfor 'emosjonelle og psykiske overgrep' og til og med vurderer rettslige skritt for å tvinge serien av skjermene våre.

En gruppe mennesker vet nøyaktig hva barna går gjennom - og de potensielle langsiktige effektene.



Sju år før det nåværende ramaskriket produserte Channel 4 et nesten identisk fly-on-the-wall-show, Cutting Edge's Boys Alone, som så 10 gutter som bodde alene i et hus i fem dager.

Akkurat som det nye showet, kalt Lord of the Flies 2009, resulterte det i slåssing, anarki, tårer og mobbing.



Og foruroligende, da NEWSAM sporet deltakerne og deres foreldre, fant vi ut at de langsiktige effektene fortsatt føltes.

Ruth Lewis, 51, fra Bushey, Herts, lot sønnen Sam delta i showet i 2002 - en avgjørelse hun angrer på den dag i dag.

Champions League pitch invader

Hun sier at hun nesten ikke klarer å tenke på den uken.

'Det showet var forferdelig,' sier hun. 'Hvis jeg hadde tiden min igjen, ville jeg sagt nei til å la ham være med på showet. Det var bare kaos og kaos.

'Da jeg så på dette nye programmet, trodde jeg at jeg ikke kan tro at jeg gjorde det mot sønnen min. Det var fryktelig å se det igjen. Det er fryktelig mye for et barn å gå gjennom i den alderen. ' Sam, nå 19, skulle ønske at han aldri hadde deltatt. 'Hvis noen spurte meg om jeg vil gjøre det igjen, ville jeg definitivt sagt nei,' sier han.

Enhver gutt ville si ja til en slik mulighet, men det betyr ikke at det er det riktige å gjøre. Jeg hadde aldri savnet mamma mer i hele mitt liv.

'Det var kaos og ble deprimerende da huset delte seg i de to gjengene og det brøt ut krig.

'Stedet ble søppel og jeg skammer meg over å si at jeg til og med ble litt av en hooligan.' Sam grep inn da mobberne gikk for langt med en gutt, kalt Sim.

Han sier: 'Han var i tårer i slutten av uken, og jeg prøvde å argumentere for at de skulle la ham være i fred, men du måtte være forsiktig fordi mobberne kunne snu deg i stedet.' Mobberne snudde til slutt på lederen deres - en gutt som heter Michael - og bandt ham til en stol i hagen.

'Michael ble sett på som det mest støyende villbarnet, så de vendte oppmerksomheten fra Sim til ham,' sier Sam. 'Da bordene ble slått på Michael, slo det ham hardt. Så selv han led.

'Barn burde ikke ha å gjøre med slike følelser for underholdning av TV -seere.

'Vi var for sårbare. Det er helt feil å ha barn i så ung alder på et realityprogram. ' Alex Lipman, nå 19, fra Stanmore, Middlesex, vet også hvordan det er å bli utsatt for den harde verden av reality -tv i så ung alder.

'Det hørtes ut som et veldig spennende prospekt - 10 gutter alene i huset uten regler,' sier han.

'Jeg ble stresset av en morsom tid da jeg gikk inn.

'Det var et massivt banner over trappen som sa at det ikke var regler og oppblåsbare stoler fulle av søtsaker.

'Skapene var fulle av grynnudler og vannpistoler. Men jeg skjønte snart at det kom til å bli fryktelig.

Vi gikk ned i helvete. ' I løpet av timer brøt guttene seg inn i to grupper - de sterkere guttene i ett rom og de roligere guttene i et annet.

'På slutten av dag en var det maling på veggene, vann overalt fra vannkampene våre, popcorn og mat strødd overalt,' sier Alex, nå student ved University of Westminster.

'Jeg ble virkelig nede morgenen etter at jeg kom. Det var fryktelig å se på hva vi hadde gjort med stedet. Jeg var desperat etter å komme hjem til slutt, og jeg savnet virkelig mamma.

'Jeg visste at hun kom for å se det som ble filmet, men jeg kunne ikke se henne, så det var veldig vanskelig for en ensom gutt.

Når jeg ser tilbake nå var det skummelt. ' Det falt aldri opp for ham som barn, men som voksen vet Alex at mye av det som foregikk var mobbing.

'Jeg ble venner med en asiatisk gutt som heter Sim, og han ble snart et mål og var ofte i tårer,' sier han. De tvang Sim til å vaske opp, men jeg syntes synd på ham og hjalp ham. Vennen min Rob ble også målrettet.

'Han endte i tårer etter en stor kamp fordi klærne og eiendelene hans ble kastet. Det endte med at han pakket en pose og hadde med seg tingene sine hele tiden. Alexs mamma Francine Kaye, en forholdstrener på TV -programmer inkludert The Wright Stuff, sier at hun ikke angrer på at hun lot sønnen delta.

'Han kom hjem og spurte om han kunne gå for det,' sier hun. 'De var bølle og ødela stedet, men det var litt oppmuntring fra produsentene. Det ble understreket at de kunne gjøre hva de ville.

'Han stank da jeg fikk ham hjem. Han vasket ikke, han hadde det samme paret pyjamas hele tiden.

'Det var den lengste uken i mitt liv.

r. kelly skap

Det var en så intens opplevelse for Alex, og det hadde en sterk effekt på ham, men jeg tror ikke han forandret seg. ' Det gjenstår å se om deltakerne i det nye showet vil komme følelsesmessig uskadet fra opplevelsen.

Se Også: