'Defibrillator kan ha reddet min fotballsjef pappas liv - treningssentre burde ha en'

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Justin Edinburgh

Justin Edinburgh fikk hjertestans i et treningsstudio uten hjertestarter(Bilde: Getty Images)



Sønnen til en fotballsjef som fikk et hjertestans på et treningsstudio uten defibrillator har spurt om hvor mange flere mennesker som må dø før redningssettet blir obligatorisk.



Leyton Orient -manager og tidligere Tottenham Hotspur -spiller Justin Edinburgh, 49, døde på sykehus mindre enn en uke etter at han fikk hjertestans mens han trente.



Nå oppfordrer sønnen Charlie Justin's Law til å gjøre hjertestarter til et lovkrav på alle treningssentre og idrettsanlegg, etter at faren hans ble tvunget til å vente nesten seks minutter på at en skulle komme fra et nærliggende kjøpesenter.

red bull såpeboks død
Charlie Edinburgh

Charlie Edinburgh etterlyser nå Justins lov (Bilde: PA)

Han støttet også speilets krav om lovgivning for å gjøre settet obligatorisk på skoler og offentlige bygninger etter at det bare dukket opp 5% av 30 000 av hjertestans (OHCA) hvert år som får defibrillering av tilskuere.



Charlie, 28, som grunnla Justin Edinburgh 3 -stiftelsen til sin fars minne, sa: Hvor mange flere tilfeller som dette kommer til å skje før de [regjeringen] står opp og legger merke til det?

Kommer det til å ta for en av deres nærmeste å få hjertestans og ikke være i en posisjon der de har tilgang til en hjertestarter?



De er livreddende utstyr som er tilgjengelig for oss.

Sunn fornuft bør helt sikkert seire, og de bør installeres på de stedene de trenger å være. Fordi ellers kommer andre familier til å lide hjertesorgen som jeg og familien min har lidd.

Leyton Orient Manager Justin Edinburgh

Justin var leder for Leyton Orient da han døde (Bilde: PA)

Charlie, som beskrev sin far som sin helt, har nettopp markert to år siden han døde i juni 2019.

Han sa at Justin alltid hadde passet seg selv og hadde trent et maraton bare måneder før han kollapset på et treningsstudio i Chelmsford, Essex, foran kona Kerri.

28-åringen sa at han ikke visste forskjellen mellom et hjerteinfarkt og et hjertestans før farens død, og hadde håpet at han kunne ha det bra etter at fotballspiller Glenn Hoddle kom seg etter et hjerteinfarkt måneder tidligere.

Tottenhams Justin Edinburgh feirer i 1991

Justin på banen for Tottenham Hotspur med Paul Gascoigne i 1991 (Bilde: Action Images via Reuters)

Men uten hjertestarter på stedet og uten effektiv HLR fra personalet, da de startet hjertet på nytt, var det for sent.

Vi mistet ham fem dager senere - han fikk åpenbart betydelig hjerneskade som et resultat av at blodet ikke kom til hjernen hans i løpet av den perioden hjertet hadde stoppet, la han til.

Hvis det hadde vært en hjertestarter på treningsstudioet, er det all mulig sjanse for at han fortsatt ville være i live i dag, sa Charlie.

Justin Edinburgh under Vanarama National League -kampen mellom Solihull Moors og Leyton Orient

Justin var bare 49 da han døde (Bilde: Getty Images)

Han sa til NEWSAM: Noen mennesker går på treningssentre med ganske dårlig fysisk helse og presser hjertet til det ytterste. Du kan egentlig ikke forstå at de ikke har redningsutstyr.

I kjølvannet av Justins død lovet Charlie å forhindre at andre familier lider av det samme traumet og kjemper for lovgivning gjennom JE3 -stiftelsen.

hva betyr 941

Støttet av moren Kerri, 50, og søsteren Cydnie, 25, samler stiftelsen også inn innsamlinger for hjertestartere og HLR -opplæring.

Christian Eriksen

Danmarks Christian Eriksen fikk et hjertestans mens han var på banen sist helg (Bilde: UEFA via Getty Images)

Familien så med gru på den danske midtbanespilleren Christian Eriksen kollapset på banen sist helg, i scener som brakte det hele tilbake for familien.

Han la til: For oss i tankene de tragiske hendelsene som skjedde med Christian Eriksen på lørdag - det burde ikke ha tatt denne hendelsen for en eliteidrettsutøver for folk å stå opp og legge merke til det.

Over 30 000 hendelser som dette skjer utenfor sykehus, og hvis det ikke er en hjertestarter på stedet, har du en av ti sjanser til å overleve.

Uten lov kommer vi til å fortsette å miste liv som kan reddes, la han til.

Se Også: