Clarks sko stenger den siste gjenværende fabrikken i Storbritannia med et tap på 35 jobber

High Street

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den nostalgiske skobutikken skal stenge sin høyteknologiske fabrikk for godt(Bilde: Rex -funksjoner)



Skoforhandler Clarks har bekreftet planer om å bytte den eneste gjenværende fabrikken i Storbritannia med tap av dusinvis av jobber.



Firmaet - som åpnet den nye 'robotassisterte' teknologifabrikken i 2017 - sa at det vil stenge som et resultat av at mål ikke blir nådd.



Rundt 300 000 par av fottøyets ikoniske ørkenstøvler skulle opprinnelig produseres på fabrikken - som skulle ansette rundt 80 arbeidere ved hovedkvarteret i Somerset.

Imidlertid har firmaet nå bekreftet at det vil stenge etter at målene ikke ble nådd.

'I januar 2019 kunngjorde vi et forslag om å stoppe produksjonen og stenge Morelight produksjonsanlegget i Street,' sa Clarks i en uttalelse.



- Til tross for vår beste innsats, kunne ikke produksjonsnivåene og kostnadsmålene vi håpet på nås på kort til mellomlang sikt, og etter en konsultasjonsperiode har forslaget blitt akseptert og fabrikken stenger.

'Vi har en stor omsorgsplikt overfor alle våre ansatte og har støttet dem gjennom denne prosessen, og tilbyr outplacement -støtte og identifiserer alternative roller i Clarks. Vi er glade for at 10 ansatte har tiltrådt en ny rolle i vår virksomhet, men dessverre vil de resterende 35 ansatte forlate oss. De drar med vår takk og beste ønsker for fremtiden. '



Selskapet begynte å lage sko i fylket i 1825, men produksjonen ble flyttet fra til Fjernøsten i 2005.

Det siste gjenværende Clarks -anlegget i Storbritannia - Millom i Cumbria - stengte i 2006.

Les mer

High street nedleggelser
Flere House of Fraser -butikker stenger Asda -arbeidere ba om å signere nye kontrakter William Hill stenger 700 spillbutikker M&S kan stenge enda flere butikker

Se Også: