9 hemmeligheter for å kjøpe et hus på auksjon - eksperter avslører hvordan du gjør det på riktig måte

Boligpriser

Horoskopet Ditt For I Morgen

Husene er betydelig billigere - men hvor trygge er auksjoner å kjøpe fra?(Bilde: iStock Unreleased)



Det er noen utrolige besparelser som tilbys hvis du er forberedt på å ta risikoen og kjøpe en eiendom ved forsiktighet.



Men hvor er de, hvordan forbereder du deg på forhånd, hvordan fungerer de og er det noe du kan gjøre for å beskytte deg selv mot at ting går galt?



Vi spurte ekspertene på eiendomsauksjonærer NAVA om noen råd om alt fra hvordan du finner en auksjon, leksene du skal gjøre på forhånd og om pengene dine er trygge i det hele tatt.

'Selv om det er mange ting å tenke på når du kjøper en vare på auksjon, er det en sjanse til å ha det gøy, og det trenger virkelig ikke være komplisert,' forklarte James Emson, på NAVA Propertymark.

'Hvis du gjør leksene dine, gjør deg kjent med mye du vil ha, vilkårene som gjelder og er klare med budene dine, har du en stor sjanse til å lykkes og kanskje få hendene på et kupp.'



Les mer

Hvor er Storbritannias rimelige hjem?
Rabattordninger for nøkkelpersoner Hvordan spare 450 000 pund på et hus i London Minst og rimeligste steder å kjøpe Avslørt: Storbritannias billigste gater

1. Finn en auksjonarius

Det første trinnet er å finne auksjonshus som selger eiendommer i områdene du leter etter.



London -auksjoner har eiendommer i London og hjemfylkene, men ofte også mye lenger unna. Utenfor London er det mer sannsynlig at auksjonshus spesialiserer seg på lokale eiendommer. NAVA er også regulerte eiendomsauksjonærer.

Når du har funnet et auksjonshus, går du på postlisten for eiendomskataloger.

Hver utgave bør være tilgjengelig noen uker før auksjonen, og vil ha visningstider, veiledende priser og salgsbetingelser.

2. Finne virkelig verdi

Markedsundersøkelser vil fortelle deg om & apos; deal & apos; er like ekte som den påstår å være (Bilde: Getty)

Undersøk det lokale boligmarkedet før auksjonen, slik at du vet hvor mye eiendommen er verdt, og avgjør maksimalt bud tilsvarende.

ronnie corbett dødsårsak

Fristelsen på auksjoner er å la seg rive med og by høyere enn maksimumet ditt.

Hvis du er bekymret for dette, få noen til å by på deg, eller by på fullmakt, der du gir auksjonshuset fullmakt til å by på dine vegne opp til en bestemt grense.

Les mer

Hemmelighetene til å komme seg på husstigen
Er du klar til å bli en førstegangskjøper? Hvordan sammenligne boliglånsmeglere 3 ordninger for å kjøpe ditt første hjem Hvordan jeg kjøpte mitt første hus som 25 -åring

3. Ingen sikkerhetskopiering hvis du er kjøper

Hvis du er høystbydende, kan du ikke ombestemme deg etter hammerens fall, og du må betale for varen.

Med erfaring fra nettauksjoner, for eksempel eBay, ser du folk noen ganger ombestemme seg og trekke seg fra salget. Dette gjelder imidlertid ikke i virkeligheten.

Når de deltar på auksjoner, antar folk ofte feilaktig at de samme reglene gjelder. Dette er en av de største misforståelsene; Hvis du trekker deg ut av salget på auksjon, kan du stå overfor store kostnader eller bli tatt for retten.

4. Forbrukeravtaleforskriften

Du vil ikke kunne ombestemme deg etter at hammeren slår til

Hvis du kjøper en vare på nettet - enten det er via en butikk som John Lewis, eller via en online markedsplass, faller den inn under forbrukeravtaleforskriften, og i noen tilfeller kan du returnere varen for full refusjon i henhold til forskriften for fjernsalg.

hva betyr 667

På en auksjon i det virkelige liv kan du imidlertid se varen på forhånd og velge om du vil by, så derfor blir du ikke beskyttet av denne loven, selv om du byder via direktesending.

Les mer

Undercover første gangs kjøper - en manns søken etter å kjøpe et eget hjem
Hvorfor jeg er desperat etter å unnslippe min utleier Å komme 800 pund i måneden nærmere drømmen min Den bisarre testen de fikk oss til å ta Det jeg har lært om eiendomsmeglere

5. Les den lille skriften

Det viktigste rådet for de som kjøper på auksjon er å sjekke vilkårene og betingelsene for auksjonshuset du velger å bruke - du må følge vilkårene deres og ved å legge inn et bud godtar du dem.

Du må betale depositumet og eventuelle administrasjonskostnader umiddelbart, samt saldoen på kjøpesummen vanligvis innen 20 virkedager, så du bør gjøre deg kjent med hva som må betales, og når, slik at du ikke står overfor eventuelle uventede kostnader.

Salg av løsøre vil alltid ha en kjøpers premie for å betale utover hammerprisen, og varene som selges kan også være momspliktige.

6. Reserver

Selgere på auksjon kan sette en reservepris med auksjonarius - et tall som ikke kan selges under.

En auksjonsguide eller et estimat må ikke plasseres under en fast reserve, da det ville være villedende for budgiverne.

Les mer

Boliger
Boligmeglerråd Ingen innskudd? Ikke noe problem. Første hus kl 19 Slik fungerer delt eierskap

7. Ikke glem det med småt

Juridiske dokumenter for hvert parti bør være tilgjengelig for nedlasting fra auksjonshusets nettsted.

Les dem nøye og send dem til advokaten din, da de kan påvirke hvor høyt du byr og om du i det hele tatt byr.

Søk er ofte inkludert i de juridiske dokumentene, men hvis de ikke er det, kan du be advokaten din om å gjøre dem før auksjonen, selv om dette selvfølgelig kan være sløsing med penger.

Det samme gjelder en undersøkelse - hvis du ikke vil betale for en på en eiendom du ikke kan kjøpe, kan du be en god byggherre om å se eiendommen sammen med deg.

Hus og leiligheter som selges på auksjon krever ofte modernisering, og å ikke være klar over hele omfanget av arbeidet som kreves kan vise seg å bli svært kostbart.

8. Hva du må ta med på dagen

Folk ser på eiendommer som er annonsert i et eiendomsmeglers vindu

ID og de riktige detaljene for å betale innskuddet ditt (hvis du vinner) (Bilde: Getty)

Før auksjonen, sjekk hvilken ID du trenger for å registrere deg for å by og hvilke betalingsmåter som godtas for depositumet.

Hvis du er den vellykkede budgiveren, må du bytte kontrakt og betale et depositum (vanligvis 10% av kjøpesummen) og et gebyr til auksjonshuset umiddelbart.

Fullføringsdatoen er ofte fire uker fra auksjonsdatoen, men den kan variere. Hvis du ikke fullfører denne datoen, kan du miste innskuddet og til og med bli saksøkt av selgeren.

Av denne grunn er å betale kontant en mye tryggere måte å kjøpe eiendom på auksjon enn med boliglån.

Liverpool champions league parade

Les mer

Boligprisen faller
Boliger tar lengre tid enn noen gang å selge Troen på eiendom knust til grunne 26,2 milliarder pund slettet fra hjem i London Brexit huspris & apos; nedsmeltning & apos; advarsel

9. Prisveiledning

Veiledende pris er prisen auksjonshuset forventer at eiendommen skal selge for, men eiendommer henter ofte mye mer.

Partier vil vanligvis ha en reservepris, og bare auksjonshuset vet hva det er.

Hvis budgivningen ikke når reservatet, kan det være mulig å gjøre en avtale med selgeren via auksjonshuset på dagen.

Du kan sjekke på nettet etter auksjonen for å se hvilke eiendommer som ikke solgte - det står vanligvis prisen de er tilgjengelig for.

Du kan også kjøpe en eiendom før auksjonen, men mange selgere vil nekte fordi de vet at prisene kan hoppe opp i øyeblikket.

Se Også: