Hva bare en energidrikk gjør med kroppen din - den skremmende sannheten

Teknologi Og Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

De har alltid vært kontroversielle(Bilde: REX/Shutterstock)



Fra Red Bull til supermarked knockoffs, energidrikker har alltid vært en kilde til kontrovers.



Noen sverger til drinkene - mens andre mennesker vil ha dem utestengt.



Selv om de er utrolig populære blant barn, er mange foreldre bekymret for at barna skal drikke drikkene - hovedsakelig på grunn av de høye koffein-, taurin- og sukkerinnholdene de inneholder.

Men hvor ille er drikkene for deg i virkeligheten, og hva gjør de med kroppen din?

En infografikk avslører hva som faktisk skjer med kroppen din i 24 timer etter at du har drukket Red Bull, og det er ganske skummelt.



Hva skjer med kroppen din 24 timer etter å ha drukket Red Bull

Finn ut mer: diagrammet viser hva som skjer med kroppen din 24 timer etter å ha drukket Red Bull (Bilde: Personalise.co.uk)

Detaljene, fra Tilpass.co.uk , vis hvorfor konsentrasjonsnivået skyter opp etter at en kan - og hvorfor nedgangen i tretthet senere er verre enn før.



Sammenbruddet beskriver den første energispissen etterfulgt av det fryktelige sukkerulykken.

Men bivirkninger fra Red Bull kan inkludere irritasjon i hodepine og til og med forstoppelse.

Etter 10 minutter

Når du har spist en energidrikk, tar det rundt 10 minutter for koffeinet å komme inn i blodet. Pulsen og blodtrykket begynner å stige.

satt til livsvinner

Etter 14-45 minutter

Tiden koffeinnivået topper seg i blodet ditt. Du vil føle deg mer våken når stimulanten begynner å påvirke deg, og forbedrer ikke bare konsentrasjonen, men også hvor våken du er.

Etter 30-50 minutter

All koffein absorberes fullt ut, leveren din reagerer også ved å absorbere mer sukker i blodet.

Etter en time

Kroppen din begynner å oppleve et sukkerkrasj, i tillegg til at koffeinet dør - du begynner å bli sliten og energinivået begynner å føles lavt.

Etter fem til seks timer

Dette er halveringstiden for koffein, noe som betyr at det tar fem til seks timer for kroppen å redusere innholdet av koffein i blodet med 50%. Kvinner på p -piller krever dobbel lengde for kroppen for å redusere den.

Etter 12 timer

Tiden det tar de fleste å fjerne koffein helt fra blodet. Hastigheten dette skjer avhenger av mange faktorer fra alder til aktivitet.

Bivirkningene er mange (Bilde: REX/Shutterstock)

Forskerne sa: 'Retningslinjer for koffein er 400 mg per dag, så det å ta en boks hver dag bør ikke passere dette, men sukker og avhengighet som kan oppstå ved å gjøre dette er noe du bør vurdere. & Apos;

Det er heller ingenting verdt at en Starbucks Venti Caffe Americano inneholder 300 mg koffein - nesten fire ganger så mye som en 250 ml boks Red Bull.

Så hvis du er en fan av kaffe, bør du også være forsiktig med mulige koffeinbivirkninger.

Se Også: