Yorkshire Building Society først for å få tilbake 95% boliglån i boost for huskjøpere

Boligpriser

Horoskopet Ditt For I Morgen

Yorkshire Building Society først for å få tilbake 95% boliglån i boost for huskjøpere

(Bilde: UIG via Getty Images)



sover med vifte på

Yorkshire Building Society har blitt Storbritannias første utlåner av high street for å ta tilbake 95% boliglån nesten et år etter at pandemien tørket nesten hver eneste lavinnskuddsavtale fra markedet.



High street långiver sa at avtalen kun vil bli tilbudt gjennom boliglånsmeglere-med begrensninger på plass for å begrense hvem som kan registrere seg-inkludert å utelukke leiligheter og nybygde boliger.



Boliglånet på 95% vil bare være tilgjengelig for førstegangskjøpere, men det vil ikke være knyttet til kanslerens boliglånsgarantiordning, som fungerer som en buffer for risikovillige banker.

Byggesamfunnet kunngjorde lanseringen og sa at 95% -avtalene ville ha kommet tilbake selv uten ordningen på grunn av økende etterspørsel fra huseiere ettersom økonomien kommer tilbake fra Covid.

Imidlertid sa den at den ikke ville ha lansert produktet på nytt hvis det ikke var for statskassens løfte om å hjelpe kjøpere.



Den vil være tilgjengelig sammen med regjeringens ordning med pantelån på 95% - men de to blir ikke knyttet sammen

Den vil være tilgjengelig sammen med regjeringens ordning med pantelån på 95% - men de to blir ikke knyttet sammen (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Administrerende direktør, Mike Regnier, sa: 'Som den eneste långiveren i dette markedet ville vi slite med å dekke kravet som tydelig er der ute for kunder som har spart i årevis for å få et depositum på 5%, og som vil ta alle fordeler av stempelavgiften landskattferie.



Yorkshires 95% -avtale, som vil bli tilbudt gjennom boliglånsmeglere, vil ha en rente på 3,99% fast i fem år, og kommer med et gebyr på £ 995.

Det vil ikke være tilgjengelig på leiligheter og nybygg - fordi disse regnes som mer sårbare i et volatilt boligprismarked - og vil også utelukke arbeidere som er festet - de to gruppene som vanligvis er mer sannsynlig å trenge en avtale som et boliglån på 95%.

Nybygg er også ekskludert

Nybygg er også ekskludert

Vi prøver i noen grad å begrense mengden etterspørsel vi får fra den, slik at vi kan administrere servicenivåene våre. Vi har gjort det veldig bevisst, sa Regnier.

Inntil i fjor kan kjøpere som sliter med å spare penger søke om pantelån på 5% - slik at de kan komme seg på eiendomstigen med minimale besparelser.

Men, pandemien sendte sjokkbølger gjennom markedene, og som et resultat begynte bankene å trekke sine mest risikable produkter - 90% og 95% boliglån .

Akkurat nå er det bare fem 95% lån-til-verdi (LTV) boliglånsprodukter tilgjengelig sammenlignet med 391 i mars 2020, ifølge Moneyfacts. Flertallet er også forbeholdt meglere.

Men det er håp for andre kjøpere.

Kansler Rishi Sunak kunngjorde en fristforlengelse med frimerke, sammen med nye boliglån på 95% for håpefulle huseiere under budsjettet hans 3. mars.

Han sa at kjøpere ville få ekstra støtte i form av en garantiordning som ville oppmuntre banker og byggefellesskap til å gå inn på boliglånsmarkedet med lav innskudd.

Gjennom ordningen vil regjeringen fungere som pantelånsgaranti - noe som betyr at banker ikke taper økonomisk hvis en kjøper ikke er i stand til å oppfylle betalingene sine. Det skal lanseres i april.

Kombinert med frimerkeferien, kan den tilby et glimt av håp for kjøpere

Kombinert med frimerkeferien, kan den tilby et glimt av håp for kjøpere (Bilde: Getty Images)

Initiativet, som kan brukes til både remortgaging og kjøp av en første bolig, kompenserer banken eller byggesamfunnet for noen av pengene som går tapt hvis en låntaker misligholder og eiendommen blir tatt tilbake.

Imidlertid er det allerede forbehold om at det kan presse prisene opp - effektivt forverre problemet for førstegangskjøpere - menneskene som sliter med å eie pengene.

Så langt har en rekke vanlige långivere forpliktet seg til ordningen, inkludert Lloyds, NatWest, Santander, Barclays og HSBC.

Ordningen, som varer til 2022, vil være begrenset til eiendommer til en verdi av opptil 600 000 pund.

holly willoughby bitcoin-svindel

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Se Også: