Populære 10% innskuddslån forsvinner fra markedet med HSBC siste å trekke seg ut

Boligpriser

Horoskopet Ditt For I Morgen

Folk ser på eiendommer som er annonsert i en eiendomsmegler

Førstegangskjøpere vil bli hardest rammet av den kraftige nedgangen i mindre pantelån(Bilde: Getty)



Antall boliglånsavtaler som tilbys for kjøpere med mindre innskudd har falt dramatisk siden mars, ettersom banker og byggefellesskap ønsker å beskytte seg mot koronaviruset.



Kjøpere med 10% innskudd har nå bare 60 tilbud å velge mellom, sammenlignet med 779 i mars, eksperter på MoneyFacts funnet.



prue leith nettoformue

Långivere strammer vilkårene sine i frykt for mislighold og tilbaketrekning, ettersom Storbritannia går inn i lavkonjunktur.

Noen store långivere har allerede sagt at de ikke ville vurdere søknader fra folk på permisjon som ennå ikke er tilbake på jobb .

    Virgin Money tillater ikke lønnsmedarbeidere å låne i det hele tatt, mens NatWest, Nationwide, Santander og HSBC har sagt at de vil basere sine rimelige sjekker på søkerens inntekt.



      Førstegangskjøpere er spesielt utsatt for press på boliglån, ettersom de vanligvis har mindre penger å bruke som innskudd.

      Rachel Springall, fra Moneyfacts, sa at situasjonen var 'enormt frustrerende' for disse potensielle kjøperne.



      Skilt sitter utenfor grener

      Lavere pantelån gir vanligvis en høyere risiko for utlåner, og derfor er de ofte de første som går (Bilde: Bloomberg via Getty Images)

      'Produkttilgjengeligheten har sunket siden mars, da det var hundrevis av tilbud å velge mellom. Det er nå veldig få. De som hadde forventet å få en fot på eiendomstigen kan nå holde planene sine, spesielt hvis de bare har et depositum på 5%, sa hun.

      Aaron Strutt, fra Trinity Financial, sa at långivere måtte balansere bøkene, og det betydde en spredning av låntakere fra førstegangskjøpere - som kan være mer risikofylte hvis boligprisene faller - til de som låner en langt mindre andel av verdien av en eiendom.

      I løpet av den siste uken trakk en av de siste gjenværende bankene i hovedgaten som tilbød 10% innskuddslån, avtalen på grunn av en økning i etterspørselen.

      HSBC sa at de midlertidig vil suspendere sine 10% avtaler på grunn av en 'betydelig konsekvens på tjenestenivåer'.

      Dette tiltaket har gitt et nytt slag for førstegangskjøpere som vanligvis har mindre innskudd.

      HSBC

      HSBC tilbyr ikke lenger 10% pantelån på grunn av en enestående etterspørsel (Bilde: Getty)

      HSBC var en av de eneste bankene som fortsatte å tilby 90% avtaler gjennom hele pandemien, men sier nå at det har å gjøre med så mange applikasjoner at boligkjøp blir satt i fare.

      Lavere pantelån krever vanligvis mer arbeid å tegne, ettersom de utgjør en høyere risiko for utlåner.

      Som et resultat, hvis bemanningsproblemer i banker og byggefellesskap fører til at avtaler kuttes, er det disse avtalene som går først.

      Boligmarkedet har tatt seg opp takket være en ny frimerkeferie (Bilde: South Wales Echo)

      Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

      er katie price gravid

      HSBCs Michelle Andrews sa: 'Boligmarkedsdeltakelsen har vært volatil ved høyere utlånsverdier, noe som har ført til betydelige konsekvenser for servicenivået.

      'Den siste betydelige økningen i applikasjoner har gjort at vi ikke konsekvent har klart å oppfylle de høye standardene vi satte oss, noe som ikke alltid er en positiv opplevelse for kundene våre og kan forsinke og sette et eiendomskjøp i fare.

      'Som sådan gjennomgår vi kontinuerlig vårt forslag og servicenivå og justerer hvordan vi jobber og prøver å håndtere tilsig av nye saker. Å midlertidig reservere våre boliglån til over 85 prosent på lån til verdi bare for disse bytterentene, er ikke en beslutning vi har tatt lett på, men en vi vil gå gjennom jevnlig. '

      Se Også: