Hvorfor kan Russland fortsatt spille i Euro 2020 til tross for forbud mot VM 2022?

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Russland har blitt utestengt fra store internasjonale sportsbegivenheter i fire år etter å ha blitt funnet skyldig i manipulering av laboratoriedopingdata.



Verdens antidopingbyrå ​​bekreftet straffen i Lausanne etter å ha behandlet anbefalinger fra den uavhengige komiteen for gjennomgang av samsvar (CRC).



claire fra storebror

Dommen betyr at Russland vil bli utestengt fra OL i Tokyo 2020, vinter -OL i Beijing 2022 og fotball -VM 2022 i Qatar.



Individuelle russiske idrettsutøvere som er uberørt av skandalen, kan konkurrere uavhengig under et nøytralt flagg.

Og til tross for at de blir utelukket fra det neste verdensmesterskapet, vil Russland være klar til å konkurrere på Euro 2020 neste sommer, hvor St. Petersburg skal arrangere tre gruppespill og en kvartfinale.

Russland vil savne VM 2022, men kan fortsatt spille på Euro 2020 (Bilde: FIFA via Getty Images)



Hvorfor kan de spille på Euro 2020?

Russland står fritt til å ta plassen sin på Euro 2020 fordi turneringen arrangeres av UEFA.

Til tross for å være en av verdens største sportsbegivenheter, faller ikke europeisk fotballs styrende organ under definisjonen av en Major Events Organization under den internasjonale samsvarskoden.



Som et resultat faller det ikke under definisjonen 'store internasjonale sportsbegivenheter' når straff for dopingbrudd håndheves.

Russland vil også arrangere Euro 2020 -spill i St. Petersburg (Bilde: FIFA via Getty Images)

Vil de fremdeles være vert for kamper?

Ja, av de samme grunnene som ovenfor.

De har blitt straffet med forbud mot å arrangere store sportsarrangementer, men UEFA faller ikke under kriteriene og er derfor unntatt fra straffen.

Kan de fortsatt spille i VM?

Det er her det blir litt komplisert. Forbudet mot det russiske flagget og hymnen betyr at individuelle idrettsutøvere kan konkurrere som & apos; nøytrale & apos; i hendelser som OL.

Russland vil ikke kunne spille under VM under flagg eller hymne (Bilde: Yegor Aleyev/TASS)

Men i en lagidrett er det vanskelig å se noen vei utenom straffen for å få det russiske fotballaget til Qatar hvis de kvalifiserer seg.

Enhver mekanisme som blir satt på plass vil kreve WADAs kontroll og godkjenning og ikke inneholde det russiske flagget eller hymnen.

En vellykket appell kan også føre til at de får slippe til i VM.

Hva skjer etterpå?

WADA sa at avgjørelsen var enstemmig, men Russlands Anti Doping Agency (RUSADA) har 21 dager på seg til å anke forbudet.

Hvis den gjør det, vil anken bli henvist til idrettens voldgiftsrett (CAS).

lisa marie presley er

Idrettsutøvere må bevise at de ikke er involvert i dopingskandalen for å kunne konkurrere (Bilde: REUTERS)

Les mer

NEWSAM Football's beste historier
Registrer deg på daglig NEWSAM Football -e -post Overfør nyheter LIVE: Siste sladder Mourinho tar sikte på 'heldige' Man Utd Messi kommenterer å forlate Barcelona

Det er også utsiktene til at alternative ordninger blir satt på plass av FIFA sammen med WADA -kontroller for å tillate russiske idrettsutøvere å ha noe engasjement uten flagg eller hymne.

Spillere må bevise at de ikke er involvert i dopingskandalen, og det gjenstår å se om det er mulig å finne en løsning for å konkurrere.

Se Også: