Hvem England kan møte i Euro 2020 -åttendedelsfinale etter å ha garantert plass i knockout -etapper

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

England har kvalifisert seg til knockout -etappen i Euro 2020 til tross for at det fortsatt er en kamp å spille i gruppe D.



Den innviklede karakteren av det nåværende turneringsformatet - med fire av de seks tredjeplasserte sidene som gikk videre - betydde at Belgias seier over Finland tirsdag bekreftet utviklingen av Gareth Southgates side.



Selv om de tre løvene blir beseiret av Tsjekkia tirsdag kveld, kan de ikke havne minst tre i gruppen og ha oppnådd fire poeng - mer enn poengtallene i Finland og Ukraina.



Til tross for å sikre fremdriften til åttendedelsfinalen, er det imidlertid tre helt forskjellige baner avhengig av hvilken posisjon England havner i gruppen.

Spillere i England trener foran kampen mot Tsjekkia tirsdag

Spillere i England trener foran kampen mot Tsjekkia tirsdag (Bilde: FA via Getty Images)

En seier ville få dem til å toppe gruppen og spille sin åttendedelsmatch på Wembley, potensielt mot en mye tøffere motstander, mens uavgjort ville se dem ende på andreplass og nederlag etterlater dem åpne for en potensiell tredjeplassering.



Gruppevinnere

Hvis England slår Tsjekkia vil de vinne gruppe D og spille på Wembley i ottendedelsfinalen klokken 17.00 tirsdag 29. juni.

De kommer til å spille andreplassene i gruppe F-den såkalte ‘Dødens gruppe’. Når vi går inn i den siste kampdagen, kan det være hvilken som helst av Portugal, Frankrike, Tyskland eller Ungarn.



Verdensmestere i Frankrike topper for tiden gruppen på fire poeng med Tyskland - VM -vinnere 2014 - på andreplass på tre poeng, over tredjeplassering Portugal, mesterne, på tre poeng med Ungarn på ett poeng.

Hvis den siste gruppespilldagen blir til, vil Tyskland, som har hjemmefordel, slå Ungarn og Frankrike vil gå ut av Portugal, noe som betyr at Tyskland ender på andreplass - selv om dette vil bytte til Frankrike hvis de spiller uavgjort med Portugal, eller faktisk portugiserne. hvis de vinner den kampen.

Det mest sannsynlige scenariet er at England er vertskap for Tyskland eller Frankrike på Wembley i åttendedelsfinalen.

Andre plass

England blir nummer to i gruppen hvis de spiller uavgjort mot Tsjekkia, og spiller mot andreplass i gruppe E i København klokken 17.00 mandag 28. juni.

Alle fire lag i gruppe E kan teoretisk vinne gruppen eller ende på andreplass med Sverige som for øyeblikket inntar topplassering i den siste aksjonsrunden.

Hva er det beste scenariet for England før kampen mot Tsjekkia? Kommenter nedenfor

De møter Polen, som for øyeblikket er nederst i gruppen med bare ett poeng - men som fortsatt kan vinne gruppen hvis de slår Sverige og Spanias kamp mot Slovakia ender uavgjort.

For at Spania skal vinne gruppen må de slå Slovakia og håpe at Sverige ikke slår Polen.

godt kinesisk nyttår 2019

For at Slovakia skal vinne gruppen må de slå Spania og håpe at Sverige ikke slår Polen.

Alle fire sidene kan ende som andre, avhengig av kombinasjonen av resultater på siste kampdag.

Tredje plass

Hvis England taper mot Tsjekkia og Skottland slår Kroatia, sammen med en tremålssving, så blir England nummer tre i gruppe D.

England vil fortsatt definitivt gå videre i dette usannsynlige scenariet, på grunn av å være en av de fire sterkeste tredjeplasserte sidene.

Det er tre scenarier i dette tilfellet - avhengig av resultater i andre grupper.

England kan møte Nederland (gruppe C -vinnere) i Budapest klokken 17 søndag 27. juni.

England kan møte Belgia (gruppe B -vinnere) i Sevilla klokken 20.00 søndag 27. juni.

England kan møte gruppe E -vinnerne (en av Sverige, Slovakia, Spania, Polen) i Glasgow klokken 20.00 tirsdag 29. juni.

Se Også: