Godt kinesisk nyttår 2019! Fakta, hilsener og betydningen av grisens år

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Godt kinesisk nyttår!



I dag er den første dagen i månekalenderen, og folk i Kina - og over hele verden - vil feire det nye året for grisen med mat, familie og fyrverkeri.



Kinesisk nyttår er en 15 -dagers feiring, med de fleste arbeidere som får mellom syv og 12 dager fri for å feire med familien. I dag - nyttårsdag - regnes som det viktigste av ferien, og som tradisjonen tro besøker foreldre og besteforeldre for å vise respekt.



Det er også tradisjonelt at folk avstår fra å spise kjøtt på nyttårsdagen, og det anses å være uheldig å rengjøre eller vaske.

bør jeg kjøpe hus nå

Her er alt du trenger å vite om kinesisk nyttår 2019:

Hva er kinesisk nyttår?

Kinesisk nyttår feirer den første dagen i månekalenderen. Datoen endres hvert år, ettersom den begynner den dagen nymåne vises mellom 21. januar og 20. februar.



I 2019 er kinesisk nyttår 5. februar. Det vil starte året for grisen.

Kinesisk nyttår 2019 ønsker grisens år velkommen (Bilde: Cambridge News)



Hvordan feires kinesisk nyttår?

Dagen før kinesisk nyttår vil familier rengjøre hjemmene sine for å bli kvitt all ulykke og forberede seg på en ny start. De vil da samles til en & apos; gjenforeningsmiddag & apos; på kvelden, hvor de skal minnes året som har gått. Dette regnes som årets viktigste måltid, og blir ofte sammenlignet med Thanksgiving i USA.

Det er tradisjonelt at folk holder seg til midnatt på nyttårsaften, og mange familier bruker tiden på å se på forskjellige TV -programmer & CCTV nyttårsgalla & apos ;. Den starter klokken 20.00 og varer til klokken 12.30 på nyttårsdag.

Med 700 millioner mennesker som stilte inn i fjor, & apos; CCTV New Year Gala & apos; har Guinness verdensrekord for mest sett TV -program i verden.

Ved midnatt på kinesisk nyttår setter folk i gang fyrverkeri og smitter, og lager så mye støy som mulig for å avverge onde ånder.

På den første dagen av kinesisk nyttår, eller vårfest, avstår folk fra å bade eller rengjøre for å unngå å vaske bort lykke.

amanda holden nippel slip

Det er en tid for folk å vise sin takknemlighet overfor de eldre generasjonene, og så ofte vil familier besøke besteforeldre eller eldre foreldre.

Turister tar et bilde foran en gigantisk dragelykt under en lyktefestival i Shenyang

Dragon dance: Kinesisk nyttår starter i år 31. januar (Bilde: Reuters)

Når slutter det kinesiske nyttåret?

Kinesisk nyttårsfeiring varer i 15 dager, og hver dag på festivalen er forbeholdt forskjellige tradisjoner og religiøse skikker.

Den avsluttes den 15. dagen i året med Lantern -festivalen, som ser folk slippe lanterner for å symbolisere å slippe fortiden, og forberede seg på en ny start.

I noen land, inkludert Kina, Malaysia og Singapore, regnes Lantern -festivalen som en dag for enslige å finne en romantisk partner. Kvinner oppfordres til å skrive tallene sine på appelsiner og kaste dem i en elv eller innsjø. Enslige menn samler og spiser appelsinene.

Hvilken mat spises i løpet av kinesisk nyttår?

Under & apos; gjenforeningsmiddag & apos; på nyttårsaften er det tradisjonelt at det serveres åtte individuelle kjøtt- og fiskeretter (med mindre det har vært et dødsfall i familien det siste året, i så fall serveres bare syv retter).

Noen fisk er igjen til neste dag.

Mange velger å ikke spise kjøtt den første dagen av vårfestivalen.

(Bilde: REUTERS)

Finnes det kinesiske nyttårsgaver?

Eldre generasjoner gir sine yngre slektninger røde konvolutter som inneholder penger, og venner og slektninger har en tendens til å bytte ut små gaver.

Det er imidlertid strenge retningslinjer for hva du kan gi noen ved kinesisk nyttår.

Alt som kan assosieres med begravelser, for eksempel lommetørklær eller svarte gjenstander, blir frynset, i likhet med alt som viser tidens gang (som en klokke eller en klokke).

Du kan ikke gi speil eller noe som kan symbolisere at noen går fra et forhold, så ingen sko eller sokker.

justin bieber og barbara palvin

Hvilket dyr representerer i år?

Tolv dyr utgjør tegnene på den kinesiske dyrekretsen. I år er grisens år, som er dårlige nyheter for alle som er født i et år av grisen (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995 og 2007).

Kinesisk overtro antyder at året du møter stjernetegnet ditt er spesielt uheldig, og at du mer sannsynlig vil støte på en rekke vanskeligheter.

Mattilbud for opphold på kinesisk nyttår

I kinesisk tradisjon er mange matvarer forbundet med en viss visdom eller har en spesiell symbolsk betydning. Til kinesisk nyttår er fisk, kylling, tofu og nudler noen av tingene du må ha for en tradisjonell familiesamling.

Selv om fisk betyr velstandsøkning, betyr det å spise nudler på nyttårsdagen god helse og lang levetid.

Supermarkeder som f.eks Tesco og Island feirer den fargerike begivenheten med måltider i kinesisk tema som matelskere over hele landet kan nyte.

(Bilde: Bare spis)

    Tesco har en hele seksjonen på nettstedet sitt dedikert til det kinesiske nyttåret - og mange mattilbud å gå med, for eksempel en stekemat -avtale - spesielt for de som fortsetter med helsesparket.

    Men Tesco er ikke de eneste som tilbyr rabatten, og Island tilbyr også et tilbud der du får en gratis wok hvis du kjøper tre onkel Ben -produkter - alt for £ 5.

    Hvis du ikke vil ha en wok, er det også en £ 5 måltidsavtale som gir deg fire esker med de ferdige kinesiske måltidene i pakken.

    Kinesisk nyttårshilsen

    Guo Nian Hao er en av de vanligste kinesiske nyttårshilsenene.

    Fakta om kinesisk nyttår

    Kinesisk nyttår er en av de mest berømte høytidene i verden, med nesten en sjettedel av verdens befolkning som observerer det

    Det er den største årlige bruken av fyrverkeri på planeten, og slo slike som Bonfire Night og fjerde juli

    Det er ansvarlig for den største årlige migrasjonen, med over en milliard mennesker som reiser for å se familiene sine

    påskeegg til salgs

    Du skal ikke dusje på den første dagen i månekalenderen, av frykt for at du skal vaske bort lykken

    Les mer

    kinesisk nyttår
    Godt kinesisk nyttår 2019! Hvilket kinesisk stjernetegn er du? Hvordan få en gratis kinesisk takeaway Fakta for å feire grisens år

    Se Også: