Hvilken størrelse boliglån kan jeg få? De 4 spørsmålene som avgjør hvor mye du kan låne

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Boliglån er en kompleks verden, men heldigvis finnes det måter å øke sjansene for et ja



Denne artikkelen inneholder tilknyttede lenker, vi kan motta en provisjon for alle salg vi genererer fra den. Lære mer



Tror du at du er klar til å kjøpe ditt første hjem? Når du har samlet innskuddet ditt, er det på tide å begynne å tenke på det totale budsjettet.



Dette innebærer å se på lønnene og utgiftene dine (pluss eventuelle avhengige) og finne ut hva du har råd til.

Långivere vil vanligvis gjøre dette for deg. De vil se på kontoutskriftene dine, direkte belastningene dine og utgiftene dine - for å finne ut hvor mye du komfortabelt kan betale tilbake. Du kan også besøke en megler - Opartisk.co.uk kan hjelpe deg med å finne en uavhengig.

Når det gjelder maksbeløpet du kan låne, er det ikke uvanlig at långivere låner opptil fire ganger lønnen din.



katie piper kjæreste daniel lynch

Dette vil imidlertid bruke penger på faktorer som sysselsettingshistorikk og kredittpoeng.

Her er noen av de største faktorene som vil påvirke hvor mye du kan låne.



Les mer

Hemmelighetene til å komme seg på husstigen
Er du klar til å bli en førstegangskjøper? Hvordan sammenligne boliglånsmeglere 3 ordninger for å kjøpe ditt første hjem Hvordan jeg kjøpte mitt første hus som 25 -åring

1. Hvor mye du kan sette mot et innskudd

Generelt sett, jo større innskudd du kan sette ned jo bedre. Her er hva du kan betale per måned på et hjem på 200 000 pund basert på forskjellige innskuddsbeløp:

Suce: Trussle

Långivere endrer prisene sine gjennom året, så det er ingen garanti for at du får en bedre avtale etter å ha spart i 12 måneder. Men hvis du er i stand til å øke innskuddet ditt tidligere på andre måter - f.eks. spør mamma og pappa - så kan det lønne seg fint på lang sikt.

Å ha et stort innskudd betyr ikke nødvendigvis at utlåner vil låne ut mer, men månedlige utbetalinger bør være lavere fordi du har et mindre lån å betale ned.

2. Hvor mye tjener du?

En lønnsslipp

(Bilde: Getty)

Långivere ser på din inntekt og utgifter for å avgjøre hvor mye du har råd til å låne, så det er viktig å komme på toppen av økonomien din.

Det er ganske vanlig at långivere låner opp til fire ganger inntekten din. For eksempel, hvis du tjener £ 30.000, kan de låne deg £ 120.000.

Forventer du en økning i løpet av de neste månedene? Snakk med sjefen din og se om de er villige til å gi deg et løft før.

Hvis dette ikke er tilfelle, vil långivere ofte godta et brev fra arbeidsgiveren din som bekrefter at du har krav på forhøyelse. De vil også godta et brev fra en ny arbeidsgiver hvis du har hatt et tilbud om jobb andre steder.

Når det gjelder å få boliglån, er to inntekter (nesten) alltid bedre enn en. Hvis din partner eller venn også tjener £ 30 000, kan utlåner låne opp til £ 300 000 - det dobbelte av det opprinnelige beløpet.

Men pass på! Hvis partneren din har en dårlig kredittvurdering, kan långivere se på dem som en høyere risiko og kan redusere beløpet de er forberedt på å låne ut.

3. Hva er dine utgifter?

Å forstå hvor mye du bruker hver måned er en annen måte som långivere vurderer hvor mye de kan være villige til å låne ut til deg.

Å redusere utgiftene dine er en fin måte å frigjøre penger til å betale for boliglån.

Hvis du kan, kan du betale ned kredittkortene dine og eventuelle utestående lån. Vurder å konsolidere flere lån, da dette ofte kan redusere månedlige utbetalinger.

Du kan bli fristet til å grave i sparepengene dine for å betale ned på lånene dine.

Noen ganger kan denne strategien fungere, men det avhenger veldig av omstendighetene dine. Finn en anerkjent boliglånerådgiver og snakk med dem først.

wwe 2018 uk tur

Långivere vil også se på andre store utgifter, så vurder å redusere disse kostnadene hvis du kan. For eksempel er forsikringsmarkedet konkurransedyktig, og du kan kanskje finne en bedre bil- eller helseforsikringsavtale andre steder.

Et triks som kjøpere med barn noen ganger bruker, er å eliminere barneomsorgskostnader ved å be besteforeldrene eller andre familiemedlemmer om en hjelpende hånd.

4. Din kreditt score

Bedriftseier som jobber på laptop i kafé

(Bilde: Getty)

Dessverre har långivere ikke gleden av å bli kjent med deg så vel som vennene dine. I stedet må de stole på andre tiltak for å avgjøre hvor sannsynlig du er for å lykkes med å oppfylle dine økonomiske forpliktelser.

En måte de gjør dette på er ved å se på kredittpoengene dine.

Det er viktig å sjekke kredittpoengene dine før du søker om boliglån. Tjenester som ClearScore , Equifax , Erfaring , og Nikk vil hjelpe deg med å gjøre dette.

I tillegg til å se etter eventuelle feil - for eksempel tapte betalinger som var et resultat av identitetssvindel - vil du bruke følgende tips for å forbedre poengsummen din så mye som mulig.

  1. Kom på valglisten

  2. Lukk eventuelle utestående kontoer du ikke lenger bruker

  3. Betal alltid regningene dine i tide

    stang jane og roger
  4. Lag en kreditthistorikk ved å bruke (og betale ned) et kredittkort

En tip-top kreditt score vil gi långivere tillit til å stole på deg, og de vil sannsynligvis låne deg det beløpet du trenger.

Andre ting å vurdere

Nøkler til et nytt hjem

Nøkler til et nytt hjem (Bilde: RF Culture)

Boliglånebetingelsene (hvor lang tid du må betale ned på lånet ditt) starter vanligvis på rundt 25 år, men kan i noen tilfeller økes til over 40 år.

Hvis du øker løpetiden, reduseres beløpet du må betale tilbake hver måned, men husk at det også vil øke det totale beløpet du må betale i løpet av boliglånets levetid.

Hvor mye du betaler basert på boliglånetiden

Suce: Trussle

*

Basert på 10% innskudd på en eiendom på 200 000 pund med en innledende 2-års fastrente på 2,24% og 3,74 SVR

Det er andre kostnader ved å kjøpe bolig. Disse kan raskt legge opp og potensielt påvirke beløpet du har igjen å sette til et innskudd. Husk å ta hensyn til disse når du leter etter et hjem.

Selv om du vil låne nok til å ha det beste hjemmet, er det viktig å ikke strekke deg for langt økonomisk. Sørg for at du har penger igjen til andre kostnader, for eksempel vedlikehold av hjem eller familiekriser.

Når du har fått boliglånet ditt, er det viktig å holde oversikten. Ikke gli inn på utlånerens standardvariabel rente på slutten av tidsperioden, og risikere en kraftig økning i månedlige utbetalinger.

Til slutt, bruk en boliglånskalkulator for å få en rask idé om hvor mye du har råd til å låne, og snakk med en gebyrfri boliglånsmegler for råd om hvordan du får mest mulig ut av din økonomi.

Les mer

Boliger
Boligmeglerråd Ingen innskudd? Ikke noe problem. Første hus kl 19 Slik fungerer delt eierskap

For mer råd, se vår guide om hvordan du kjøper ditt første hjem.

Se Også: