Sann historie bak amerikanske dyr - en sann historie om hvordan fire venner kastet fra seg 12 millioner dollar

Virkelige Livshistorier

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tyvene etterlot seg ingen fingeravtrykk, og det var nesten ingen vitner, men de fire ranerne som prøvde å stjele $ 5 millioner i sjeldne bøker fra et universitetsbibliotek var ikke mesterkriminelle.



Faktisk var de fire vennene som hadde nesten komiske forkledninger av falske bart, skjegg og parykker amatørkriminelle, og dette var deres første overfall.



Og de slapp nesten unna med det.



Ny film American Animals forteller historien om en av de mest frekkhetene i USAs historie da tre velstående venner Spencer Reinhard, Warren Lipka, Eric Borsuk og Chas Allen bestemte seg for å prøve å stjele noen sjeldne bøker fra et høyskolebibliotek.

En av de sjeldne bøkene gjengen prøvde å stjele (Bilde: Herald Leader)

Betty Jean Gooch var bibliotekar gjengen angrep (Bilde: Herald Leader)



Er amerikanske dyr en sann historie?

Basert på historien inkluderer filmen intervjuer med de fire som forsøkte den bisarre hevingen, med Barry Keoghan, Evan Peters, Blake Jenner, Jared Abrahamson og Ann Dowd.

Spencer Reinhard og Warren Lipka var beste venner fra åtte år - den tidligere en talentfull maler og vennen hans en populær friidrettsstudent.



Men en gang på college drev de fra hverandre og Lipka droppet til slutt og flyttet inn på en lukrativ sidelinje som solgte falske ID -er sammen med den tidligere fotballagkameraten Borsuk.

Men paret falt ut over penger, og uten kompisens datamaskinkunnskap rekrutterte han sin gamle kompisartist Reinhard for å hjelpe.

er Mark Labbett gift

Flere uker før Reinhard ble kontaktet av Lipka om virksomheten med falske ID-er, hadde han vært på en førsteårs-orientering i Transy, inkludert biblioteket og dets eksepsjonelle samling av sjeldne bøker og manuskripter.

De tar deg med i de spesielle samlingene og viser deg disse bøkene, ville han senere fortelle Vanity Fair , inkludert Transylvania Universitys verdsatte Amerikas fugler, av John James Audubon, et sett med fire bind i livsstørrelsesgraveringer som pioner dyrelivskunstneren fullførte i London i 1838.

Spencer Reinhard var en av ringlederne

Charles Allen var det siste gjengmedlemmet som ble med på handlingen

Eric Borsuk hadde på seg en forkledning for sin del i raidet

Warren Lipka ga et intervju til Vanity Fair om sin rolle

Settet var et av færre enn 200 produsert. Jeg hadde hørt om dem før, men jeg visste ingenting om dem. Og kvinnen der sier: ‘Vi hadde et sett akkurat som dette som vi solgte for fire år siden for 12 millioner dollar.’ Det kunne ha vært åtte. Jeg er ikke sikker, men det var mye. Det hadde umiddelbart vekket fantasien min, som en fantasi.

Langsomt begynte det å danne seg en kim av en idé.

En dag satt Reinhard og Lipka i en bil og røk luke da de begynte å diskutere ideen om å stjele bøkene.

Det som fulgte var en ekstraordinær fortelling om amatørkriminelle.

tom hughes jenna coleman

Mellom studiet til eksamen avdekket Reinhard biblioteket for sikkerhets skyld og fant bare en enslig bibliotekar som krevde at besøkende logget inn og ut.

I mellomtiden jobbet Lipka med problemet med hva de skulle gjøre med bøkene når de fikk dem.

Til slutt sporet opp en 'underverdenskontakt' kalt Barry som ga dem en e -postadresse i retur for $ 500.

De to vennene opprettet en e -postkonto og sendte en melding om at de hadde uspesifiserte bøker i besittelse.

'Du må komme til Amsterdam', kom svaret.

Reiser på et falskt pass - igjen levert av deres underjordiske reparatør - han møtte fire menn som, selv om han ble utsatt for ungdommen og sint, ikke hadde med seg bøkene, fortalte ham avgjørende skritt for å selge sjeldne bøker: vurdering av et legitimt auksjonshus.

Det var et spennende sjeldent boktyveri

Etter å ha undersøkt auksjonshus på nettet, pekte de ut Christie's i New York - 'fordi ingen ville gå til Christie's med stjålne bøker for å få dem vurdert.'

Hvem var i mannskapet?

Tilbake i USA var det tydelig at de kom til å trenge hjelp, så de tok hjernen over hvem de kunne stole på.

brun staffordshire bull terrier

Lipka sin gamle falske ID-venn Borsuk ble snart valgt til kanner med øl og pizza.

Så i løpet av sommerferien 2004 fra college møtte de Chas Allen - det fjerde medlemmet i gjengen - som klippet plener med Borsuk som en deltidsjobb.

I høst flyttet Lipka, etter at han droppet ut av college og stengte sin falske ID-virksomhet, inn i en umøblert kjeller og fokuserte på heltid på heist-planen.

Etter å ha ledd av planen, bestemte Allen seg tilsynelatende for å bli med dem.

Mellom fotballtrening, klasser, maleri og studier tegnet Reinhard detaljerte skisser av innsiden av biblioteket for spesielle samlinger og det tilstøtende sjeldne bokrommet, og gjorde flere avtaler med bibliotekaren Special Collections, Betty Jean Gooch, for å speide lokalene.

De andre tilbrakte tid på biblioteket også og noterte personalets rutiner og bevegelser og rømningsveier.

Mennene klatret opp på hybeltakene og staket ut biblioteket i flere timer om gangen, og markerte hva lærere, studenter og sikkerhetspersonell kom og gikk.

De søkte også på Internett ved å bruke nøkkelord som auksjonsvurderinger, stun guns og sveitsiske bankkontoer.

For inspirasjon så de på heist -filmer som Ocean 11 og Snatch.

Raidet ble også kjent som Transy Book Heist (Bilde: The Orchard Movies/YouTube)

Les mer

Sanne historier bak filmene
Hjertesorg bak Beauty & the Beast Sann historie bak American Made Er den slanke mannen ekte? Jeg, Tonya og det virkelige skøyteangrepet

Hva var planen deres?

Planen deres inkluderte tre etapper.

Den første når de var forkledd som gamle, kom de til biblioteket, den andre da de utførte ranet ved hjelp av en stun gun på bibliotekaren, og den tredje for å flykte og ta bøkene til vurdering før tyveriet ble registrert i en nasjonal database.

De løftet en scene rett fra filmen Reservoir Dogs, og de tildelte kodenavn basert på farge: Mr. Green (Reinhard), Mr. Yellow (Lipka) og Mr. Black (Borsuk) og Mr Pink (Allen).

Lipka avtalte en avtale ved Christie's i New York for Walter Beckman, et pseudonym inspirert av fotballstjernen David Beckham.

Imidlertid gjorde han en dødelig feil og brukte den samme e -postadressen for Christie -avtalen som han gjorde for å se bøkene på biblioteket.

Gjengen bestilte stun guns på nett i tillegg til kabelbånd, tape og et utvalg av forkledninger.

Deres første forsøk på tyveri ble avbrutt etter at stun guns ikke ankom, de kunne ikke finne et rom i nærheten av biblioteket for å parkere og deres provisoriske forkledninger trakk merkelige blikk.

De bestemte seg for å prøve igjen dagen etter - 17. desember - og denne gangen gikk ranet nesten som planlagt.

Inne i biblioteket sjeldne bøker del to av gjengen zappet bibliotekaren med en stun penn, bandt henne og bind for øynene.

De samlet bøkene på et laken, men de var tyngre enn de trodde, og de måtte putte noen på ryggsekker og bar et stort volum mellom dem.

Imidlertid kunne de ikke finne brannflukten de planla å bruke, og ble tvunget til å løpe etter at en annen bibliotekar fant kollegaen hennes bundet og slo alarm.

nummer 14 i Bibelen

Lipka og Borsuk kom ut med å tro at de hadde rømt med nesten ingenting.

Charles Allen gikk i fengsel (Bilde: The Orchard Movies/YouTube)

Eric Borsuk kom fra en god familie (Bilde: The Orchard Movies/YouTube)

Warren Lipka i dag (Bilde: The Orchard Movies/YouTube)

Faktisk klemt i ryggsekkene sine var nesten tre fjerdedeler for en million dollar av bøker og manuskripter: en første utgave av Charles Darwin fra 1859 Om artenes opprinnelse ved naturlig seleksjon ($ 25 000), et opplyst manuskript fra 1425 ($ 200 000), et sett med hagebrukmesterverket fra 1400-tallet med tittelen en sunn hage (450 000 dollar), 20 originale tegninger til blyanter fra Audubon (50 000 dollar) og Audubons En oversikt over fuglene i Nord -Amerika ($ 10.000).

vicky ogden og sam attwater

Det virket som om de hadde sluppet det da det ikke var noen gode beskrivelser av dem og ingen hadde nummerplaten deres.

Den helgen kjørte de til New York for å få bøkene vurdert, men det gikk ikke etter planen.

Den yngre medarbeideren de så var mistenksom overfor ungdommen og nektet å hjelpe, men tok Reinhards mobiltelefonnummer.

Det var ikke et stort slag å få taksering, og de dro hjem for å gryte på hva de skulle gjøre videre.

Hvordan ble de fanget?

I løpet av de neste ukene gikk FBI -etterforskningen smertefullt sakte, og det var først i januar da de fikk datamaskininformasjon som avslørte e -postadressen som ble brukt til å bestille biblioteksbesøket, hadde blitt brukt til å sende Christies e -post.

Der fikk politiet CCTV -opptak av Reinhard og Lipka og sporet telefonen til tidligere foreldres hus.

FBI fulgte guttene og avdekket snart deres medsammensvorne.

11. februar 2005 raidet en SWAT på huset der de bodde og fant guttene, bøkene og en fem siders maskinskrevet plan for heftet, en regnskapsbok, parykker, instruksjoner for å åpne en sveitsisk bankkonto og stun guns , som tilsynelatende hadde kommet etter ranet.

Mennene fikk identiske syv års dom.

Borsuk sa til Vanity Fair fra fengselet: Vi gjorde ranet som en måte å unnslippe.

Jeg tror vi alle visste at vi ønsket noe annerledes, og vi måtte bryte vekk fra der vi bodde. Hvis vi slapp unna med det, ville vi i Europa leve dette vanvittige livet og tro at vi var det Ocean 11 typer. Hvis ikke, skulle vi bli fanget, og det kom til å bli en gal historie.

Amerikanske dyr er snart ute.

Se Også: