Gary Lineker sender Lionel Messi og Cristiano Ronaldo melding til Bukayo Saka

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Gary Lineker har sendt en støttemelding til Bukayo Saka etter at 19-åringen brøt tausheten i sosiale medier torsdag.



Saka hadde ikke snakket siden han bommet på en straffe i Englands Euro 2020-sluttspill-nederlag mot Italia på søndag.



Men Arsenal-mannen takket alle som hadde sendt ham oppløftende ord siden kampen, mens han også smalt Instagram, Twitter og Facebook for ikke å ha gjort nok for å stoppe rasistiske overgrep og innrømmet at han følte at han hadde sviktet alle med sitt spark.



BBC -programleder Lineker svarte raskt og ba Saka holde hodet høyt - ved å bruke Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som eksempler på de som har kjempet tilbake fra motgang tidligere.

Bukayo Saka tok til sosiale medier for første gang siden straffen hans misset torsdag

Bukayo Saka tok til sosiale medier for første gang siden straffen hans misset torsdag (Bilde: Basseng via REUTERS)

'Fremtiden til @England er fantastisk lys, 'sa Lineker. 'Unge, utrolig talentfulle unge fotballspillere som er så imponerende både på og utenfor banen.



'Du er 19 og hadde ballene til å gå opp for å ta en straffe. Selv Messi og Ronaldo har savnet mange av dem. Føl deg stolt og ikke skyldig. '

Lineker var ikke den eneste profilerte personen som reagerte på Saka, med Arsenal-legenden Ian Wright som sa 'Love you' og deres kjendisfan Piers Morgan som legger til: 'Bukayo, ingen unnskyldning nødvendig.



'Da jeg var 19 år, var det mest stressende sportslige jeg gjorde å prøve (og mislykkes) å slå hastighetsrekorden for å ha drukket en halvliter opp ned foran 50 landsbyboere på puben min.

'Du gikk opp foran 500m+ mennesker. Det tok utrolig tarm. Stolt av deg.'

Sakas fullstendige uttalelse lød: 'Jeg har holdt meg borte fra sosiale medier i noen dager for å tilbringe tid med familien min og reflektere over de siste ukene. Denne meldingen vil ikke gjøre det rettferdig hvor takknemlig jeg er for all kjærligheten jeg har mottatt, og jeg føler at jeg må takke alle som har støttet meg.

'Det var en ære å være en del av en @England laget som går foran med et godt eksempel, de er brødre for livet, og jeg er takknemlig for alt jeg har lært av alle spillerne og de ansatte som jobbet så hardt. For å hjelpe laget til å nå vår første finale på 55 år, se familien min i mengden, vite hva de har gitt opp for å hjelpe meg med å komme dit, betydde det alt for meg.

- Det er ingen ord for å fortelle deg hvor skuffet jeg var over resultatet og straffen min. Jeg trodde virkelig at vi ville vinne dette for deg. Jeg beklager at vi ikke kunne bringe det hjem for deg i år, men jeg lover deg at vi vil gi alt vi har for å sikre at denne generasjonen vet hvordan det føles å vinne.

Gary Lineker brukte Cristiano Ronaldo og Lionel Messi som eksempler for å komme med poenget

Gary Lineker brukte Cristiano Ronaldo og Lionel Messi som eksempler for å komme med poenget (Bilde: Getty Images)

'Min reaksjonspostkamp sa alt, jeg hadde så vondt, og jeg følte at jeg ville svikte dere alle og familien min i England, men jeg kan love dere dette .. Jeg vil ikke la det øyeblikket eller negativiteten som jeg' har mottatt denne uken pause meg.

'For de som har aksjonert på mine vegne og sendt meg oppriktige brev, ønsket meg og familien lykke til - jeg er så takknemlig. Dette er hva fotball skal handle om. Lidenskap, mennesker av alle raser, kjønn, religioner og bakgrunner kommer sammen med en felles glede over fotballbanen.

'Til de sosiale medieplattformene @instagram @twitter @facebook Jeg vil ikke at noen barn eller voksne må motta de hatefulle og sårende meldingene som jeg Marcus og Jadon har mottatt denne uken. Jeg kjente umiddelbart hva slags hat jeg var i ferd med å motta, og det er en trist realitet at dine kraftfulle plattformer ikke gjør nok for å stoppe disse meldingene.

'Det er ikke noe sted for rasisme eller hat av noe slag i fotball eller i noen samfunnsområder og for flertallet av mennesker som kommer sammen for å ringe ut menneskene som sender disse meldingene, ved å iverksette tiltak og rapportere disse kommentarene til politiet og kjøre bil ut hatet ved å være snille mot hverandre, vil vi vinne.

'Kjærlighet vinner alltid. Bukayo Saka '

Vil du ha en eksklusiv forhåndssesong av DIN klubb - både i innboksen og gjennom brevkassen din? Gå hit for å finne ut mer og sikre kopien din.

Se Også: