'Men jeg ser bare Netflix ?!' 26 000 unge briter fikk se på TV uten lisens og risikerte en bot på 1000 pund

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

Titusenvis av mennesker blir tatt(Bilde: Getty)



Netflix er greit. Det er det også Amazon Prime for det meste. ITV Hub, Alle 4, My5 og du er sannsynligvis OK.



Men den andre gangen du ser eller spiller inn noe fra direktesendt TV eller slår på iPlayer, risikerer du en bot på 1000 pund hvis du ikke har en gyldig TV -lisens.



Og, nei, det spiller ingen rolle at du bare bruker telefonen eller logger deg på via Apple TV.

Dessuten viser de siste tallene fra TV Licensing at mer enn 26 000 briter mellom 18 og 25 år ble tatt for å se live -TV eller BBC iPlayer uten TV -lisens bare det siste året.

TV -lisensunndragelse er en forbrytelse (Bilde: PA)



Verre er det ofte enda mer forvirring om hvem som ikke er dekket av lisens på steder som studenthaller og flate aksjer.

Hvert år er det myter som sirkulerer rundt på campus om når du gjør det og ikke trenger lisens, sier talsmann for TV -lisensiering, Jason Hill.



newcastle v liverpool tv

'Ettersom de fleste studenter eier minst én enhet som er i stand til å vise live -TV eller se BBC iPlayer - for eksempel en bærbar PC, smarttelefon eller nettbrett - er det viktig at de kjenner loven rundt korrekt lisensiering.'

Les mer

Spar penger på TV -pakker
Sky Sports -pakken er £ 114 mindre Slå prisøkningen på Netflix Briter betaler £ 50 i måneden for gratis sport Juridiske rabatter på TV -lisensavgifter

Hvem trenger egentlig lisens

Hvis du er i Storbritannia (England, Skottland, Wales og Nord -Irland), Kanaløyene og Isle of Man, er det nesten alltid i strid med loven å se direkte TV - eller laste ned eller se programmer på iPlayer - på en adresse som er ikke lisensiert.

Det du ser på, er imidlertid irrelevant.

'Hvis du ser live -TV på en hvilken som helst enhet, inkludert mobiler og nettbrett, eller ser på programmer på BBC iPlayer, må du dekkes av en TV -lisens, sa Hill.

Så det spiller ingen rolle om du bruker en TV, en bærbar PC, nettbrett, telefon, smartklokke, spillkonsoll eller noe annet.

Det spiller også ingen rolle hvordan innholdet kommer til deg, så Amazon Fire -pinner, Chromecasts, NowTV, Roku, Apple TV, PVR, Freesat eller noe annet teller fremdeles.

De viktigste delene å huske her er at lisenser gjelder per adresse, og uttrykket 'live TV'.

Det betyr at du ikke trenger lisens hvis du bare ser på forespørsel eller tar igjen programmer på tjenester som ikke er iPlayer - for eksempel Netflix - og du også aldri se live TV -programmer på hvilken som helst kanal, inkludert på iPlayer.

Det er heller ikke behov for lisens hvis du bare ser på DVDer, Blu-rays eller videoer.

når er dalene i gang igjen

Du får imidlertid problemer med å se eller ta opp noen direktesending - og det inkluderer ting som sportsbegivenheter på Amazon Prime.

Det andre punktet er at det er én lisens per adresse.

Så hvis du er i et delt hus, er alle dekket av en enkelt lisens ettersom det er én adresse.

Men hvis du for eksempel er i studenthaller med ditt eget låsbare rom, trenger du din egen lisens.

Nå er det ikke alltid klart hva som er - og ikke er - regnet som en enkelt adresse.

Den enkleste måten å si det på er leiekontrakten. Hvis du har en felles leiekontrakt, er du generelt alle dekket av en enkelt lisens. Hvis du hver har en egen leiekontrakt, vil en enkelt lisens dekke de delte områdene, men du trenger separate lisenser for å se eller spille inn live -TV på rommet ditt.

hva betyr 350

En stor positiv om adresseregelen er at hvis noen på adressen kvalifiserer for rabatt - for eksempel er 74 eller over eller har alvorlig synshemming - så kan du alle få dekket rabattrenten så lenge lisensen er i deres navn. .

Det du får med lisens

Å se iPlayer på telefonen din teller fortsatt (Bilde: Getty Images Europe)

En TV -lisens lar deg se eller spille inn live TV -programmer på hvilken som helst kanal, og laste ned eller se BBC -programmer på iPlayer.

Det dekker deg også hvis du er i en flyttbar campingvogn, båt, tog eller bil (forutsatt at det ikke er hovedboligen din).

I tillegg, hvis du bruker en batteridrevet enhet, dekker lisensen din hjemme-tv vanligvis deg til å bruke den til å se på TV borte fra hjemmet.

Det går dessverre tom hvis du kobler den til strømnettet og bruker den til å se eller spille inn live -TV eller se iPlayer.

Hva en TV -lisens koster og hvordan du får en

En lisens for farge -TV koster for øyeblikket £ 150,50 for et år. En svart -hvit TV -lisens koster £ 50,50.

Slik betaler du:

  • Online - folk kan nå betale online på www.tvlicensing.co.uk/payinfo av
  • Direkte belastning eller med debet- eller kredittkort.
  • Direkte belastning - månedlige, kvartalsvise eller årlige betalingsordninger for direkte belastning er tilgjengelige og kan settes opp online på www.tvlicensing.co.uk/directdebit
  • Over-the-counter på ethvert postkontor.
  • Debet- eller kredittkort over telefonen.
  • Med post - send en sjekk til TV -lisensiering til: TV Licensing, Darlington, DL98 1TL

Se Også: