Sann historie bak Tom Cruises American Made - det virkelige liv og kartellmordet på narkotikasmugleren Barry Seal

Tom Cruise

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hollywood-manusforfattere tilbringer dagene med å sløve seg, og forestille seg sin neste historie, men ofte kommer de beste filmene fra det virkelige liv.



Og slik er det i Tom Cruises siste film American Made, da den går nærmere inn på den sanne historien om Barry Seal, pilot-cum-narkotikasmugler, som ble informant.



'Du vet, vi lager ikke en biopic,' sa regissør Doug Liman. 'Tom Cruise ligner ikke Barry Seal. Karakteren hans er inspirert av historiene vi lærte om Barry. '



I traileren forteller Tom Cruise as Seal at bare 'noe av dette virkelig skjedde' og Liman oppsummerte filmen best som 'en morsom løgn basert på en sann historie.' Så hva skjedde egentlig?

Hvordan ble han en smugler?

Den virkelige Barry Seal befant seg i sentrum for Iran-Contra-skandalen i Ronald Regans epoke.

Seal hadde alltid elsket å fly, det var en lidenskap som begynte tidlig i livet. Han tok sin første flytur i en alder av 15, og fikk lisens klokken 16. Ingen liten bragd. Han tjente også penger på å slepe reklamebannere over himmelen. Han var en gründer.



Han fortsatte med å tjene i Louisiana Army National Guard og Army Reserve, deretter Trans World Airlines i 1968. Seal var flyingeniør-og ble en av de yngste kommandopilotene i hele flåten som 26-åring.

Den virkelige Barry Seal var pilot og narkotikasmugler



Så hvordan fortsetter en pilot med så høy aktelse å bli en smugler?

kendra wilkinson sextape

Hans kone Debbie Seal (ikke Lucy som hun heter i filmen) innrømmet at han ble narkotikasmugler i 1975, selv om hun nektet for at hun visste det den gangen.

Det var på 80 -tallet at Seal tilsynelatende utviklet et nært forhold til Medellin -kartellet. Kartellet inkluderte Pablo Escobar.

Han flyttet operasjonene fra hjemstaten Louisiana til Arkansas, ved å bruke en flystripe i det landlige vest.

Hopp videre til 1983, og Seal ble fanget i Fort Lauderdale, Florida da han smuglet en forsendelse Quaaludes inn i landet.

Tom Cruise spiller Barry Seal - med sin kone på skjermen (Bilde: Cross Creek Pictures)

Desperat etter å unngå fengsel

På dette tidspunktet har han innrømmet at han allerede har fløyet mer enn 100 flyvninger på 600 til 1200 kilo kokain hver. Det er mellom 3 og 5 milliarder dollar med medisiner som alle er tatt til USA.

utløser sitater bare idioter og hester

Seal ble dømt til ti års fengsel for forbrytelsen, selv om han hadde prøvd å unngå fengsel. Tidligere FBI -agent Del Hahn, snakket med VICE , sa Seal var desperat etter å unngå fengsel, men tilbudet hans om å snike ble avslått - flere ganger.

I stedet fløy Seal direkte til Washington og kontoret til visepresidentens legemiddeloppgave, der han ble sendt til Drug Enforcement Administration (DEA). Han ble tatt på for sting ops.

Seals dristige påstander - og hvordan de ble revet fra hverandre

USA - eller i det minste Reagan -administrasjonen - var veldig opptatt av at Contras -militsen skulle styrte den revolusjonære Sandinista -regjeringen.

Seal hevdet at sandinistene hadde inngått en avtale med Medellin -kartellet. Med bevis på en slik avtale kan det gi amerikansk støtte til kontraene begrunnelse, til tross for anklager om brudd på menneskerettighetene blant kontrarevolusjonære.

Piloten fløy inn i Nicaragua med CIA -kameraer på flyet sitt, og tok bilder som viste Escobar og flere andre medlemmer av kartellet som lastet kilo kokain på et fly med Sandinistasoldater.

Seal hevdet Federico Vaughan var til stede og var en medarbeider av Tomas Borge fra innenriksdepartementet i Nicaragua.

Wall Street Journal reporter Jonathan Kwitny brakte snart Seals påstander i tvil, og hevdet at det ikke var bevis som bandt de to sammen.

Han var ikke den eneste. Washington Times kjørte en forsidehistorie om koblinger mellom Sadinista -tjenestemenn og kartellet. Den diskuterte oppdraget og fremstilte ham tilsynelatende som agent.

Hvordan ble Seal drept?

Barry Seal ble myrdet (Bilde: Cross Creek Pictures)

DEA var i fare, og kuttet Barry taper. Han ble arrestert av FBI som ga ham bare seks måneders prøvetid under tilsyn - på den betingelse at han tilbrakte hver kveld fra kl. 18.00 til 06.00 i Frelsesarmeen halvveis i Baton Rouge.

Det var her han møtte enden hans, skjøt ned og drepte i februar 1986.

Jeg så Barry bli drept fra vinduet til kaffebaren på Belmont -hotellet, sier en venn. Morderne var begge ute av bilen, en på hver side, men jeg så bare ett skudd, fordi Barry så den komme og la hodet på rattstammen.

Seal ankom den kvelden klokken 18.00 og støttet den hvite Cadillac på en parkeringsplass. Han var ikke klar over at en colombiansk leiemorder gjemte seg bak en av donasjonskassene.

Da Seal åpnet sjåførens sidedør for å komme seg ut av bilen, skyndte gjerningsmannen seg bak fallboksen og avfyrte et 0,45 kaliber Mac-10 maskingevær og slo Seal i hodet og kroppen flere ganger.

Colombianske leiemordere sendt av kartellet ble pågrepet da de prøvde å unnslippe Louisiana.

Tre ble dømt for førstegradsmord og dømt til livstid uten prøveløslatelse. Det er fortsatt teorier om at CIA sto bak skytingen, selv om det ikke er bevis.

Les mer

Sanne historier bak de skremmende filmene
Forbannelse som hjemsøker Blair Witch -skuespillere Er eksorsisten ekte? Den demoniske dukken Annabelle i det virkelige liv Hvordan Slender Man gjorde jenter til drap

Unnlatelse av å beskytte

Louisianas riksadvokat William Guste leverte et brev til USAs riksadvokat Edwin Meese i protest mot at regjeringen unnlot å beskytte Seal.

Mens han kalte ham en grusom kriminell, sa han: samtidig hadde han for sine egne formål gjort seg til et ekstremt verdifullt vitne og informant i landets kamp mot ulovlige rusmidler.

Barry Seals drap antyder behovet for en grundig, men rask etterforskning av en rekke områder. Hvorfor ble ikke et så viktig vitne beskyttet om han ville det eller ikke?

savnet mann funnet død

Det er ikke noe svar.

Tom Cruises film og hvordan den er annerledes

American Made har et litt annerledes utseende (Bilde: Cross Creek Pictures)

Selvfølgelig er det ikke slik Tom Cruises karakter blir rekruttert i filmen. Cruises kjedelige kommersielle pilot utfører vågale stunts som trekker oppmerksomheten til CIA fremfor å begå ulovlige handlinger.

Operative Monty Schafer (Domhnall Gleeson) henvender seg til Barry Seal (Tom Cruise) og forteller ham: 'Vi trenger at du leverer ting til oss', men det enkle samspillet skjedde aldri.

Den virkelige Barry Seal hevdet at han hadde jobbet for byråer allerede på 50 -tallet mens han var i Civil Air Patrol. Han ble sparket fra Trans World Airlines i 1974 for falskt å henvise til medisinsk permisjon da han faktisk var ute med handel med våpen.

Mange sier at CIA blinde øye for Seals narkotikasmugling da han ble nyttige smuglervåpen for de Nicaraguanske opprørerne. Det ser ut til at Seal fløy våpen dit og deretter brakte narkotika tilbake.

Det er en reell mulighet - og det filmen antyder.

Det er også mulig at Seals engasjement med CIA på 1980 -tallet er fiktivt, omgitt av feilinformasjon. Vi vet i det minste at hans bedrifter med CIA og Monty Schafer stort sett er fiktive og basert på spekulasjoner.

Helt eller smugler?

(Bilde: Cross Creek Pictures)

I filmen blir Cruise gitt et tilbud han ikke kan nekte etter at han ble kidnappet mens han tanket flyet, mens Seal i virkeligheten hadde et valg, og han begynte å smugle før filmen antyder.

Faktisk skjedde hans første møte med Medellín -kartellet mindre dramatisk. Etter å ha blitt fanget i Honduras med 40 kilo kokain i 1979, tilbrakte Barry ni måneder i et honduransk fengsel. Mens han var der, hadde han et sjansemøte med Jorge Ochoas forretningssjef i New Orleans. Ochoa -familien, sammen med Pablo Escobar og andre, var grunnleggerne av Medellín -kartellet.

Den eneste bekreftede forbindelsen Hahn kunne opprette mellom CIA og Barry Seal var i 1984, etter at Seal hadde begynt å jobbe som informant for DEA.

Det som er sikkert er at Barry Seal jobbet for Pablo Escobar og Ochoas som narkotikasmugler for Medellín-kartellet og på egen hånd hadde en av de største innvirkningene på kokainepidemien i USA på begynnelsen av 1980-tallet.

hva betyr <333

Seal tjente rundt $ 60 millioner på å smugle narkotika - og ble en av de rikeste menneskene i Amerika.

Mens Cruises karakter utfører oppdrag for regjeringen legger til en slags patriotisme i det hele, var Seal først og fremst en narkotikasmugler i virkeligheten.

American Made er nå ute på digital, 4K Ultra HD og Blu-ray og DVD 26. desember.

Flytrening London er en britisk basert, CAA godkjent, profesjonell og trygg flyskole basert på London Elstree Aerodrome, nærmeste flyplass til Sentral- og Nord -London.

Se Også: