Tragedie, feider, skilsmisse og forbindelser til kongefamilien i hjertet av Abba

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Da de fire svenskene brøt ut på scenen i Eurovision Song Contest for 46 år siden i dag, var de i ferd med å bli et av de største bandene i pophistorien.



Waterloo vant konkurransen, og de neste årene virket Abba ustoppelig.



Men da de ble berømt, bare åtte år senere, brøt gruppen opp og har aldri opptrådt sammen igjen.



Da de først kom til musikkscenen, besto Abba av to ektepar - Agnetha Faltskog og Bjørn Ulvaeus og Anni -Frid Lyngstad og mannen Benny Andersson.

Men da gruppen avsluttet sin stjernetid i rampelyset, var begge skilt, noe som førte til bitre splittelser og arr som fremdeles ikke ser ut til å ha helbredet fullt ut.

Abba vant Eurovision Song Contest for 46 år siden i dag

Abba vant Eurovision Song Contest for 46 år siden i dag (Bilde: AFP/Getty Images)



Siden gruppen splittet fortsatte Benny og Bjorn å skrive West End og Broadway smash, Chess og Mama Mia, en Hollywood -blockbuster med en oppfølger og en egen festkveld på O2 i London.

Benny og Bjorn skrev alle bandets suksesshits og antas å ha tjent minst 100 millioner pund hver.



gift ved første blikk sannhet

Og skrivende duoen snudde ikke ryggen til popverdenen, både lanserte solokarriere og penninghits for det britiske bandet Steps.

Men på toppen av Abba's berømmelse, sluttet Björn og Agnetha, som har to barn sammen.

susanna reid nip slip

I løpet av en uke hadde han flyttet videre med en ny kjæreste mens Agnetha sies å ha trengt rådgivning etter splittelsen.

Gruppen fortsatte med å bli et av de største popbandene noensinne

Gruppen fortsatte med å bli et av de største popbandene noensinne (Bilde: Getty)

Bjørn er nå gift med musikkjournalist Lena Kallersjo for 37 år siden og hadde også to barn med seg.

Men skilsmissen hans fra Agnetha ble stadig bitterere og sies å ha vært en av drivkreftene bak deres eventuelle splittelse.

Agnetha slet allerede med livet i Abba - hun følte seg skyldig i å ha brukt så mye tid borte fra sine to små barn, Linda og Peter, mens bandet fløy rundt i verden på deres slitsomme turnéplan.

Ikke bare det, men Agnetha hatet å fly, noe som ble mer og mer stressende for henne.

Hun skal også ha lider av sceneskrekk, samt frykt for folkemengder og åpne områder.

Da bandet endelig kalte det en dag, flyttet hun til en hytte i skogen i hjemlandet Sverige.

Men de ble rystet av traumer og uro

Men de ble rystet av traumer og uro (Bilde: Redferns)

Etter egen innrømmelse ble hun en eneboer uten venner. Agnetha giftet seg for andre gang med lege Tomas Sonnenfield, men det varte bare tre år.

Hun har sjelden blitt sett i offentligheten siden Abba skilte seg, dukket opp på premieren for Mama Mia i 2008 og ble avbildet med stjernen Meryl Streep og den tidligere bandkameraten Anni-Frid.

hva betyr 846

Men det ble ikke skutt noen penger av de fire medlemmene i Abba sammen, og selv om de dukket opp i samme rom som hennes tidligere ektemann Agnetha så ut til å sørge for at hun var så langt borte fra ham som mulig.

Hennes år med hjertesorg tok en tragisk vending da moren Bridget begikk selvmord i leiligheten hun delte med sin far i 1994.

Faren døde bare et år senere.

Det var mer ødeleggelse for den blonde sangeren da mannen hun hadde vært sammen med i to år, lastebilsjåfør, Gert van der Graaf, begynte å forfølge henne.

når spiller england i kveld
Agnetha trakk seg tilbake til et veldig privat liv

Agnetha trakk seg tilbake til et veldig privat liv (Bilde: Getty Images Europe)

Han hadde vært besatt av Agnetha siden han var barn, og hun måtte få en rettskjennelse for å få ham deportert til Holland.

Bare tre år senere var han tilbake i Sverige og forfulgte den private sangeren, og hun måtte ta ham for retten for andre gang.

Men etter hennes opptreden på Mama Mia -premieren begynte Agnetha sakte å komme tilbake til det offentlige livet.

Året etter plukket hun en pris for livstid for prestasjoner i Sverige for sitt arbeid med Abba, og i 2013 jobbet hun med nytt materiale for første gang på flere tiår.

To år etter at Agnetha og Bjørn skilte seg, ringte Benny og Anni-Frid også tid til ekteskapet.

Allerede gift en gang før Benny, hadde Anni-Frid to barn-tragisk nok døde datteren Ann Lise-Lotte i en bilulykke i 1998. Hun var bare 30 år gammel.

Anni-Frid Lyngstad med sin tredje ektemann

Anni-Frid Lyngstad med sin tredje ektemann (Bilde: Getty)

Anni-Frid giftet seg for tredje gang i 1992 da hun knyttet knuten til Heinrich Ruzzo, prins av Reuss 'hus, og er nå gode venner med dronningen av Sverige.

Hjerteskjærende døde Heinrich av lymfom i 1999, og Anni-Frid bor nå i London sammen med sin britiske kjæreste Henry Smith.

Også hun har gitt ut solomateriale, men matcher aldri suksessen hun fant med sine Abba -bandkamerater.

I mange år insisterte gruppen på at de aldri ville gjenforenes, og Benny sa en gang: 'Vi tok en pause i '82 - og det var ment å være en pause. Det er fortsatt en pause og vil forbli det. Du vil aldri se oss på scenen igjen.

Men i 2016, på en fest for å feire Benny og Bjørns 50 års vennskap, gjenforentes gruppen for første gang på nesten fire tiår for å fremføre meg og jeg foran den lille samlede gruppen.

Les mer

Mary Kate og Ashley
Beste utvalget av lange lesninger fra NEWSAM Online
Verdens mest fruktbare kvinne Inne i Robbie og Garys feide Amir Khan sin uvanlige boordning

Så, i 2018, ble det kunngjort at Abba hadde spilt inn to nye sanger sammen. Selv om bandet fremdeles ikke dukket opp på scenen sammen, ved å bruke avatarer i stedet, var det et stort skritt fremover.

Talskvinne Gorel Hanser sa om innspillingsøktene: Det var som gamle tider, lett som ingenting. Det føltes ikke rart at de ikke hadde vært i studio sammen på 35 år. '

Det gjenstår å se om bandet vil gi ut mer musikk i fremtiden.

Se Også: