Tusenvis av foreldre kan ha fordeler etter at HMRC har mistet et landemerke for barnetrygd

Barnetrygd

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis husholdningsinntekten din er over 50 000 pund, må du fullføre en egenvurdering hvert år

Hvis husholdningsinntekten din er over 50 100 pund, må du gjennomføre en egenvurdering hvert år(Bilde: Getty Images)



Titusenvis av familier over hele Storbritannia som har blitt rammet av en barnetrygdavgift kan ha bedre grunn til å anke, etter at HMRC tapte en rettssak denne uken.



Pappa Jason Wilkes tok skattemyndigheten til retten etter å ha fått en utdatert regning med høy inntekt for barnebidrag (HICBC) for betalinger han mottok i 2014.



Faren hevdet barnetrygd mellom 2014 og 2016, men i likhet med mange foreldre som har klaget til HMRC, var han ikke klar over en lovendring i 2013. I 2018 ble Wilkes sendt en skatteregning for tusenvis av pund i tidligere hevdet støtte.

Endringen, under daværende kansler George Osborne, betydde at hvis du tjente over 50 100 pund, måtte du begynne å betale tilbake noen av fordelene i form av en selvangivelse på slutten av hvert skatteår.

Ashley Roberts og Giovanni Partridge

Det er en rate på 1% for hver £ 100 tjent over £ 50,100. De som tjener over £ 60 000 må betale tilbake hele beløpet hvert år.



Det blir enda mer komplisert.

Har du fått tilsendt en HIBIC -regning? Gi oss beskjed om tankene dine i kommentarene nedenfor



Noen familier kan tjene 100 000 pund uten å måtte betale tilbake en krone

Noen familier kan tjene 100 000 pund uten å måtte betale tilbake en krone (Bilde: Getty)

Skatten er basert på lønnen til den høyeste inntekten i stedet for familieinntekten.

dale winton hvordan døde han

Det betyr at hvis den ene forelderen tjener £ 50 000 og den andre ikke tjener noe, gjelder skattekostnaden.

Men hvis begge foreldrene tjente 25 000 pund hver, ville de ikke trenge å betale barnetrygden tilbake.

Enda mer forvirrende ville en familie der begge foreldrene tjener 49 999 pund få full barnetrygd, selv om familieinntekten er nesten 100 000 pund.

Wilks sa at han ikke var klar over noen av disse lovendringene, men HMRC har alltid insistert på at det kraftig fremmet endringene da de trådte i kraft.

HMRC skrev til Wilkes i november 2018 for å fortelle ham at han kan være ansvarlig for å betale HICBC.

Etter å ha sjekket stillingen, varslet Wilkes HMRC om at han var ansvarlig.

På det tidspunktet utstedte HMRC Wilkes med Discovery Assessments for underbetalt skatt som går tilbake tidligere år.

En oppdagelse er en makt som eies av HMRC som lar den gjenåpne lukkede perioder og utstede regninger for tidligere år der den vil.

I erkjennelsen av at Wilkes hadde en rimelig unnskyldning for ikke å betale HICBC på det tidspunktet, søkte ikke HMRC å pålegge ytterligere straffer på toppen av betalingene.

andrea løs kvinne operasjon
The NEWSAM har snakket med dusinvis av foreldre som er berørt av skattekostnaden

The NEWSAM har snakket med dusinvis av foreldre som er berørt av skattekostnaden (Bilde: Getty)

Wilkes, representert ved kona, Samantha Wilkes, anket avgjørelsen til HICBC i First-tier Tribunal.

Denne uken bestemte Upper Tribunal at HMRC ikke kan pålegge HICBC ved hjelp av Discovery Assessments der den ansvarlige personen ikke sendte en selvangivelse.

Det betyr at alle Discovery Assessments utstedt under disse omstendighetene kan være utfordrende.

Berørte skattebetalere kan nå ha større grunn til å klage på disse kostnadene og få dem avskrevet.

I en kommentar til Upper Tribunals avgjørelse sa James Austen, partner og leder for skattetvister ved Collyer Bristow LLP, fungerende for Wilkes, at Upper Tribunals avgjørelse fullstendig omstyrter ethvert argument om at HMRC kan utstede Discovery Assessments i HICBC -saker der skattebetalere ikke har vært innlevering av selvangivelse.

Hundretusenvis av skattebetalere som har ventet spent på denne avgjørelsen, vil bli oppstemt, og man håper at HMRC raskt vil refundere de som har blitt siktet feil.

Som i Jasons tilfelle, har HMRC benyttet Discovery Assessments nesten som standard altfor lenge: Denne dommen vil forhåpentligvis få dem til å tenke mer nøye på riktig bruk i fremtiden.

khloe kardashian oj simpson

En talsmann for HMRC sa: 'Vi vurderer avgjørelsen fra Upper Tribunal. Alle skattebetalerne som har blitt vurdert er fortsatt ansvarlig overfor HICBC, og ingenting i nemndas dom setter spørsmålstegn ved det.

'Det er opp til skattyteren å varsle HMRC når de er ansvarlige overfor HICBC, og vi vil fortsette å kontakte kunder der vi kan for å informere dem om at de kan betale HICBC for å hjelpe dem med å få skattepolitikken riktig.'

Jeg tjener over £ 60 000, bør jeg bare melde meg ut?

Fordi 100% av barnetrygden må tilbakebetales når en person har en inntekt på 60 000 pund eller mer, har mange høyt inntekter bestemt seg for å velge bort å motta den.

Det er imidlertid andre fordeler med å kreve det.

Hvert år du krever kan regnes som et 'kvalifiseringsår' mot din statlige pensjon - eller den som passer barnet. Dette kan videreføres til besteforeldre eller andre familiemedlemmer som hjelper til hvis foreldrene allerede kvalifiserer det året.

For å melde deg ut uten å miste statspensjonskreditten, kan du fjerne merket i en rute på søknadsskjemaet for barnetrygd med null rente.

Dette betyr at du fortsatt vil kunne kreve folketrygdens kreditter uten å faktisk motta kontanter bare for å betale tilbake senere.

Kay Ingram, direktør for offentlig politikk ved den nasjonale finansielle planleggingsgruppen LEBC, sier at terskelen for øyeblikket på 50 100 pund er for lav.

'Selv om dommen kan være gledelige nyheter for de mange skattebetalerne som har betalt HICBC under Discovery Assessments, er terskelinntekten på £ 50 100 som denne avgiften gjelder altfor lav, og har ikke blitt økt siden den ble introdusert i 2013,' sier hun sa.

'Det rammer spesielt enslige forsørgerfamilier, ettersom det er basert på at en person overskrider terskelen, ikke på total husholdningsinntekt.

Det ville være betimelig for kansleren å fjerne denne avgiften i sitt neste budsjett, siden det ser ut til å forårsake administrative problemer for HMRC og ta penger fra barn. '

Hun sier at familier kan vurdere å eliminere betalingen ved å øke betalingen før skatt , for eksempel pensjonsbidrag.

I begge tilfeller kan den enkelte også dra nytte av skattelettelser på beløpet som er gitt eller spart med den høyeste marginale inntektsskatten de betaler.

hva betyr 1616

'Så å gjøre godt eller spare for pensjonering kan gjøre at barnetrygden kan betales skattefritt uten å måtte betale barneytelsesavgiften med høy inntekt.

Se mer om hvordan dette fungerer her .

Se Også: