Smarte barnetrygd 'smutthull' som kan øke betalingene dine hvert år

Barnetrygd

Horoskopet Ditt For I Morgen

Barnetrygd

Barnetrygden er verdt 21,15 pund for ditt første barn og 14 pund for ytterligere barn(Bilde: Getty Images)



Tusenvis av foreldre som faller i barnetrygden med høy inntektsfelle kan unngå å måtte betale tilbake støtten hvert år takket være et smart smutthull.



I henhold til det nåværende systemet kan familier tjene opptil £ 1855 i året gjennom barnebidrag - penger tilgjengelig for å hjelpe til med å øke kostnadene ved å være forelder.



For skatteåret 2021-2022 kan du kreve £ 21,15 per uke for ditt første barn og £ 14 for ytterligere barn.

Imidlertid står det med liten skrift at hvis en av foreldrene i husstanden tjener 50 000 pund eller mer, må de betale tilbake 1% av hver 100 pund de tjener tilbake til HMRC på slutten av hvert skatteår.

Hvis du tjener 60 000 pund eller mer, må du betale tilbake hele fordelen gjennom en selvangivelse. Dette er kjent som høy inntektsgodtgjørelse (HICBC).



Forvirrende nok gjelder disse reglene bare for den høyeste inntekten - det vil si at hvis begge partnerne tjener under £ 49999, trenger ingen av dem å betale tilbake noe.

Det er fordi taket er basert på lønnen til den høyeste inntekten i stedet for familieinntekten.



Systemet er komplisert. De siste årene har HMRC også slått ned HICBC -avgifter.

For tiden, hvis du tjener £ 50,100 eller mer, må du betale tilbake 1% av hver £ 100 du tjener tilbake til skattemannen hvert år.

For tiden, hvis du tjener £ 50 000 eller mer, må du betale tilbake 1% av hver £ 100 du tjener tilbake til skattemannen

Foreldre som ikke var klar over at de måtte legge inn en egenvurdering, har fått bøter på titusenvis av pund-med skattemyndigheten nektet å godta noen skyld.

Men det kan være en måte å unngå disse kostnadene helt.

For tiden, hvis du tjener £ 50 000 eller mer, må du betale tilbake 1% av hver £ 100 du tjener tilbake til HMRC hvert år.

julespørsmål og svar

Men et lite smutthull betyr at hvis du øker pensjonsavgiftene på arbeidsplassen, vil ikke bare pensjonssparingene øke, men at barnetrygden din vil falle tilbake.

Når du har barn, er det alltid enorme krav til inntekten din, og når du tjener over 50 000 pund, begynner skattemannen også å bli mer krevende, forklarer finansekspert Sarah Coles ved Hargreaves Lansdown.

'Dette er punktet hvor han begynner å tvinge tilbake barnetrygden din.

Når regjeringen beregner hvor mye du tjener, og hvor mye av barnetrygden du skal ta tilbake, justerer den inntekten din for pensjonsbidrag.

For tiden, hvis du tjener £ 50,100 eller mer, må du betale tilbake 1% av hver £ 100 du tjener tilbake til skattemannen hvert år.

Systemet er utrolig komplisert

Det betyr at hvis du tjener mellom 50 000 og 60 000 pund i inneværende skatteår, ved å øke hvor mye du betaler til pensjon, kan du kutte hvor mye av barnetrygden du må betale tilbake.

Hvis du tjener bare et snitt over £ 50 000, betyr denne tilnærmingen at du kan unngå å betale belastningen helt. Du får også skattelette på disse bidragene, så det er en dobbel gevinst.

nissebrev

Med det nye skatteåret som begynner denne måneden, er det nå en god tid å snakke med arbeidsgiveren om å øke månedlige bidrag fra lønnen din.

Becky O'Connor, leder for pensjon og sparing i Interactive Investor, sa at å redusere lønnen din til under 50 000 pund har også andre fordeler.

Foreldre som er bekymret for den høye inntekten for barnetrygd, kan vurdere dette fine trikset, slik at de ikke trenger å betale denne kompliserte og straffende tilleggsskatten, sier hun.

Ved å gjøre dette kan du også dra nytte av ekstra arbeidsgiveravgifter til pensjonen din, avhengig av maksimal arbeidsgiveravgift som tilbys, samt skattelette på bidragene dine. Selv om arbeidsgiveren din ikke fortsetter å betale inn, kan du fortsatt øke bidragene dine.

Vær imidlertid oppmerksom på at enhver økning i pensjonsbidrag vil bety en nedgang i din månedlige inntekt.

For tiden, hvis du tjener £ 50,100 eller mer, må du betale tilbake 1% av hver £ 100 du tjener tilbake til skattemannen hvert år.

Hvis du tjener litt over 50 000 pund, kan du unngå det helt (Bilde: Getty)

Selvfølgelig er ulempen med å gjøre dette at du har mindre penger i dag fra at lønnen din går inn på bankkontoen din.

Du må også sjekke hva slags pensjon arbeidsgiveren din tilbyr for å dra nytte av pensjoner for å kreve barnetrygd. Ikke alle pensjoner er lønnsoffer og betyr at inntekten din faller ned når du betaler mer inn i pensjonen.

Foreldre som tjener over terskelen, bør ikke bare velge bort barnetrygd for trygghet.

Det er fordi for hvert år du krever barnetrygd, får du folketrygdskreditter mot full statspensjon.

Å fortsette å kreve barnetrygd har andre fordeler - du vil bli registrert for å motta folketrygdskreditter mot din pensjonsrett hvis du er i barnetrygdsystemet og tar deg tid til å passe barn. Barn du mottar barnetrygd for, mottar også sitt folketrygdnummer automatisk, la O'Connor til.

Så hvordan kan jeg komme meg rundt det - og hva kan jeg spare?

Barneytelsegebyret med høy inntekt betales hvis du eller partneren din krever barnetrygd og du eller partneren din har en inntekt på mer enn £ 50.099.

Beregninger for The NEWSAM av Low Inkomst Tax Reform Group (LITRG) viser at en forelder til to med en nettoinntekt på 55 000 pund kan spare 2073 pund i året.

Hvis et par krever barnetrygd for to barn for hele skatteåret 2020/21, vil deres totale barnetrygd være 1.855 pund.

Hvis partneren som er ansvarlig overfor HICBC har en nettoinntekt på £ 55 000, vil gebyret være 50% av mottatt barnetrygd, som avrundes til £ 927.

Hvis denne partneren skulle gi et ekstra bruttopensjonsbidrag på £ 5.000 til pensjonen, ville det redusere den justerte nettoinntekten til £ 50.000.

Forutsatt at foreldrenes inntekt nå er mindre enn 50 000 pund, vil dette bety en besparelse på 927 pund fordi HICBC ikke lenger gjelder.

I en dobbel hammy vil det også bety at de reduserer inntektsskatten de betaler - og sparer 2000 pund, fordi 5000 pund ellers ville være underlagt 40% -satsen.

Totalt tilsvarer det en besparelse på 2.073 pund i året.

Tom Henderson, teknisk offiser i skattegruppen, forklarer: Å redusere din justerte nettoinntekt til £ 50.099 eller lavere på denne måten kan også bety at du kan unngå å måtte sende inn en selvangivelse for å rapportere ansvar for gebyret.

Dette er fordi HICBC bare skal betales når justert nettoinntekt når £ 50,100 eller høyere.

Skattebetalerne bør imidlertid være klar over at å bidra til pensjon er en investeringsbeslutning.

Verdien av investeringer som pensjon kan både avta og øke, og enkeltpersoner kan ønske å søke råd fra en kvalifisert fagperson før de gir ytterligere pensjonsbidrag.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

reggie ennis-hill

Se Også: