Jessica Ennis-Hill forlot 'totalt ødelagt' etter de største utfordringene i livet hennes

Andre Idretter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis det er noen som kan overleve lockdown, er det Jessica Ennis-Hill.



Eller for å gi henne hele tittelen, en hun er altfor beskjeden til å bli kjent av: Dame Jessica Ennis-Hill.



'Jeg er vant til å ha et veldig strukturert, regimentert liv,' sier hun og snakker fra Sheffield-hjemmet hun deler med mannen sin Andy-en byggeplanlegger hun har vært sammen med siden tenårene-og barna deres.



Fordi selvfølgelig er 34 år gamle Jessica en av de største idrettsutøverne dette landet noen gang har produsert.

Og den olympiske og verdensmesteren hathathlete brukte over 20 år på å trene for å bli den aller beste.

'Hver dag gikk du til banen. Alt var fokusert på å vinne. Selv om det er veldig annerledes nå som barna kastes inn i ligningen! ’Sier hun om fem år gamle Reggie og to år gamle Olivia (Liv).



Jessica Ennis-Hill i et reklameskudd for Sleepeezee

Jessica tar en pause fra Lycra for en fotoshoot (Bilde: Sleepeezee)

Født og oppvokst i Sheffield til Vinnie, en maler og dekoratør, og Alison, en sosialarbeider, ble Jessicas tidlige løfte oppdaget på en friidrettsleir 13 år gammel, av Toni Minichiello, som skulle fortsette som trener gjennom hele karrieren.



En som ville se henne ta gull ved verdensmesterskapet i 2009 og igjen ved OL i London 2012.

Hele verden ble grepet da hun besteg pallen på 'Super Saturday', som markerte Team GBs beste OL -prestasjon på 104 år, med Jess som en av tre gullvinnere den dagen.

Men det var faktisk ikke hennes stolteste øyeblikk. Det kom da hun tok sølv ved OL i Rio 2016, bare to år etter at hun fødte Reggie.

Varm, åpen og forbløffende jordet - noe hun legger ned på å holde føttene godt fast i hjembyens røtter - Jessica forklarer hvordan morskap endret alt for henne.

'Før jeg hadde Reggie, ante jeg ikke hvordan jeg ville ha det - hvordan jeg ville ha det fysisk og mentalt. Fram til det tidspunktet i livet mitt var jeg veldig drevet og ensidig.

& apos; Alt handlet om meg og mine forestillinger - det som skulle få meg til å stå på podiet. Det var det samme for alle rundt meg. Det handlet om at jeg vant medaljer. & Apos;

Jessica Ennis-Hill i et reklameskudd for Sleepeezee

Jessica som vi pleide å se henne - i treningsutstyr (Bilde: Sleepeezee)

«Men da Reggie kom, endret det seg på et øyeblikk. Alt jeg tenkte er at jeg må være den beste mammaen i verden og sørge for at han har alt han trenger. & Apos;

& apos; Jeg hadde den konstante kampen om skyldfølelse - skal jeg gå og trene eller skal jeg være sammen med ham? Det var en veldig merkelig tid, men like godt den beste tiden fordi Reggie motiverte meg på en måte som jeg aldri hadde blitt motivert før. Det hele handlet om å oppnå for ham. Jeg ville gå ned til sporet for korte, skarpe kvalitetsøkter og deretter tilbake til ham. Jeg fikk det til å fungere. '

Tenkte hun ikke på å trekke seg da?

'Jeg ville fortsatt konkurrere, jeg hadde fortsatt i tankene at jeg ville gjøre to år til for å komme til et OL til. Jeg lurte på hva som ville skje hvis jeg ble skadet, og hvilket enormt sløsing med tid og offer det ville være, men jeg fortsatte. & Apos;

& apos; Og det å vinne nok et verdensmesterskap [i 2015] og deretter sølvet i Rio, på mine egne premisser, var høydepunktet i hele min karriere.

Når det gjelder skader, sier Jessica at hun har vært heldigere enn de fleste. Det er ikke å si at hun ikke har kjempet mot dem. Spesielt etter Reggies fødsel.

'Jeg husker at jeg kjørte tilbake fra Leeds etter å ha fått en skanning på Achilles som jeg hadde revet, vel vitende om at jeg måtte hvile igjen og finne en annen vei tilbake til full kondisjon. Jeg gråt og gråt. Det var en så stor frustrasjon. & Apos;

& apos; Men du har de øyeblikkene du føler deg totalt ødelagt på grunn av skuffelser og tilbakeslag. Du må bare fokusere på deg selv, sette ting i perspektiv og fortsette. '

Idrettsutøver Jessica Ennis da hun var 16 år med Chris Eccles hennes gamle leder av Pe på King Egbert High Schoo Sheffield Atdon Valley Stadium Sheffield.

Jessica på 16 år med skoleleder for PE Chris Eccles (Bilde: Graham Chadwick/Shutterstock)

greggs griser i tepper

Da Jessica endelig trakk seg fra friidrett for fire år siden, hadde hun ikke engang tenkt på hva fremtiden hennes ville bringe.

'Folk spurte meg stadig, men jeg var så vant til å være fokusert på øyeblikket, jeg ante ikke.

& apos; Treneren min og resten av teamet mitt ville at jeg skulle fortsette litt lenger, og jeg kunne sannsynligvis ha fortsatt å konkurrere, men jeg hadde bare ikke samme driv. Jeg ble ikke inspirert slik jeg var. Og hvis det ikke er i hodet ditt, kommer det ikke til å skje.

& apos; Ikke misforstå, å være i den beste formen i livet ditt og avslutte først er en utrolig følelse. Men jeg vet hva som skal til for å komme dit, og jeg følte at jeg hadde gjort det.

'Og jeg kunne absolutt ikke gjøre det igjen med to barn. Jeg elsker å være mamma - å gå skoleløp med Reggie og se Liv utvikle seg. Jeg er ganske glad for å se alle andre gjøre friidretten litt nå. '

Hun er en av de mest suksessrike idrettsutøverne i britisk historie (Bilde: Getty)

Når Jessica chatter med så klarhet og besluttsomhet, vil du bli tilgitt for å tro at hun er en slags superkvinne. Langt fra, hevder hun. Faktisk, få henne til temaet barna hennes, og hun er latterlig ærlig.

'Andy har måttet gå inn på kontoret i et par dager, og la meg være alene med dem! Å prøve å holde dem underholdt er et mareritt.

'Like før lockdown gikk vi alle ut til lunsj til en liten kafé. Så lenge Reggie har en pepperoni -pizza, er han fornøyd.

& apos; Men jeg så meg rundt for å se at Liv, som ikke er potteopplært ennå, i utgangspunktet hadde trukket ned bleien og bar barmen i vinduet og erklærte at hun trengte en poo ... Jeg har aldri beveget meg så fort i livet. '

Og det sier noe i Jessicas tilfelle.

Tidligere britisk friidrettsutøver, Jessica Ennis-Hill, (R), ledsaget av ektemannen Andy, har prisen sin etter at hun ble utnevnt til Dame Commander of the Order of the British Empire (DBE) for tjenester til friidrett under en investeringsseremoni på Buckingham Palace i London 19. april 2017

Jessica med mannen Andy etter at hun ble gjort til en Dame (Bilde: JOHN STILLWELL/AFP via Getty Images)

Liv har faktisk blitt til en liten diva de siste ukene. Hun og Reggie pleide å ha det så bra, men nå skaper hun slagsmål med ham, og han spør stadig når hun skal tilbake til barnehagen!

hvor mange kalorier i en stor mac

I mellomtiden, hvis du forestiller deg at Jessica fortsatt er dronningen av disiplinert trening, vil du også ta feil. Selv om hun lanserte en veldig vellykket 'hjemme' treningsapp i fjor - Jennis - sliter hun, som vi andre, fortsatt av og til når det gjelder å trene i garasjen hennes under lockdown.

'Jeg har definitivt problemer til tider, når jeg ikke vil gjøre det. Men jeg prøver å minne meg selv på hvor godt jeg kommer til å føle meg på slutten. Det handler om det headspaceet - å rydde tankene dine - og endorfinene det frigjør. Men det er ikke alltid lett, selv om du har gjort det det meste av livet ditt som meg. & Apos;

Les mer

Søndagsblader
Nolan søstre & apos; sliter & apos; bortsett fra Coleen Rasistiske pasienter snuser grusomt svart medisin Asfalteringsplattemorder angrep mamma på åtte Hvorfor Diane Morgan forventet at mannen skulle slå henne

- Jeg synes også søvn er så viktig. Jeg jobber med Sleepeezee fordi alles søvn påvirkes for øyeblikket, men det er så viktig og vi prøver å finne måter å hjelpe folk til å bekjempe det. Det handler om å få gode rutiner for sengetid.

& apos; Jeg prøver å ha 10 minutter før jeg legger meg bare for å meditere; å la pusten flyte og tankene mine slå seg av for å stoppe den gå tusen miles i timen. Og definitivt ingen mobiltelefoner! ’

Så er Jessica flink til den siste biten?

‘Nei!’ Ler hun. 'Jeg er forferdelig. Jeg prøver å gjøre en bevisst innsats for å la telefonen ligge nede når jeg legger meg, men for tiden er bestefaren min dårlig, så jeg er bekymret for at jeg ikke kan kontaktes. Så er jeg selvfølgelig der og ser på Instagram og alle de andre sosiale mediene. '

Aaah, gudinnen friidrettsutøver beviser at hun tross alt er dødelig ...

Jessica Ennis-Hill og barna hennes

Jessica får litt frisk luft med barna sine (Bilde: EROTEME.CO.UK)

Hvordan tilbringer du søndagen din?

Ligg inn eller opp tidlig?

En løgn, men det skjer sjelden. Jeg er ikke en morgen person. Andy er - han kommer vanligvis på jobb klokken 06.00. Han trenger naturligvis ikke så mye søvn som meg, så jeg tror han burde gi meg mye mer løgn!

Bli i eller gå en tur?

Definitivt en tur. Vi hadde den nydeligste Labrador, Myla, som veldig dessverre døde like før jul. Hun var en så stor del av livene våre, og jeg savner fortsatt å ta henne ut hver dag.

Les mer

Søndagsblader
Nolan søstre & apos; sliter & apos; bortsett fra Coleen Rasistiske pasienter snuser grusomt svart medisin Asfalteringsplattemorder angrep mamma på åtte Hvorfor Diane Morgan forventet at mannen skulle slå henne

Favoritt søndagsmåltid?

Andy steker kjempegodt, så han får til å lage mat, og jeg skal rydde opp. Selv om oppvaskmaskinen vår er ødelagt, så er det konstant blodbad på kjøkkenet for øyeblikket.

Søndagsaviser eller søndagstelevi?

Åh telly. Vi vil se på som en familie. Reggie elsker dyreprogrammer, så David Attenborough er en favoritt. Etter at barna har lagt seg, vil Andy og jeg binge se på noe. For øyeblikket er det The Last Dance på Netflix, den fantastiske dokumentarserien om Michael Jordan.

-Jessica Ennis-Hill er merkeambassadør for Sleepeezee, For info KLIKK HER

Se Også: