Tusenvis av Barclaycard -kunder for å se minimum månedlige tilbakebetalinger stige i morgen

Gjeld

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tusenvis av Barclaycard -kunder står overfor høyere minimumsbetalinger fra i morgen

Kunder ble advart om endringene i november i fjor(Bilde: Alamy arkivfoto)



Tusenvis av Barclaycard -kunder vil se de månedlige nedbetalingene av lån stige fra tirsdag, ettersom nye regler hjelper de som har problemgjeld & apos; tre i kraft.



Endringene betyr at kundene vil se månedlige utgifter stige i takt med hvor mye de skylder, men noen straffegebyrer for de som overskrider kredittgrensen blir slettet.



Barclaycard kunngjorde prisendringene først i november, da det skrev til kundene å forklare kommende 'endringer i vilkår og betingelser'.

holly willoughby jodie marsh

De nye tilbakebetalingsrentene vil påvirke de med Platinum, Initial, Freedom, Forward, Cashback, Littlewoods, Rewards og Hilton Honors -kort, men ikke Premier- eller Woolwich -kort.

Går belastningene dine opp? Ta kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Gjeldsfri: Målet er å hjelpe deg med å komme deg ut av gjeld før (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

Kortinnehavere som begynte å bruke kortene sine etter 2011 betaler for tiden en minimum månedlig betaling basert på den høyeste på 2,25% av hele saldoen, 1% av saldoen pluss renter eller £ 5.



De nye gebyrene betyr imidlertid at minimumsgodtgjørelsen vil være den høyeste mellom 2% og 5% av hele saldoen, mellom 1% og 3% av saldoen pluss renter, eller £ 5.

Dette betyr at noen mennesker kan se minimumsbetalingen stige, selv om noen andre avgifter - for eksempel gebyrer for sen betaling - ikke lenger vil gjelde.

Det nøyaktige beløpet du betaler avhenger av gjeldsnivået ditt (Bilde: Geoff Swaine/REX/Shutterstock)

Hvor mye mer du vil betale vil avhenge av utestående lån - dette ville ha blitt beskrevet i korrespondansen du mottok fra Barclaycard i fjor.

hva betyr 701

En talsmann for Barclaycard sa: 'Vi øker minstebetalinger for noen kunder for å hjelpe dem med å betale ned gjeld raskere og redusere den totale renten de betaler.

'Dette er en del av vår ambisjon om å sikre at ingen Barclaycard -kunder kommer i vedvarende gjeld - der de betaler mer i renter og gebyrer enn å redusere gjelden og tar lang tid å betale denne gjelden - og blir satt på plass for å støtte vår kunder. '

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Endringene kommer i en tid hvor mange husholdninger allerede er under press som følge av pandemien.

richard palmer raquel welch

Gjeldsorganisasjoner har advart om at effektene av koronaviruset betydde at Storbritannia sovnet inn i en gjeldskrise.

Den statlige støttede pengene og pensjonstjenesten - som tilbyr gratis veiledning - sa at den ventet en samtale om gjeld minst hvert fjerde minutt i hele januar.

Barclaycard sa at alle låntakere som føler at de nye tilbakebetalingsnivåene ikke er rimelige, bør kontakte selskapet.

Hvorfor endres betalinger?

For mange mennesker betaler mer i renter og gebyrer enn selve lånet (Bilde: Getty)

angela rayner vekttap

I 2017 introduserte Financial Conduct Authority nye regler for å beskytte mennesker mot vedvarende gjeld. Den slo fast at kredittkortleverandører må gjøre mer for å hjelpe folk med å fjerne gjeld, og i noen tilfeller kansellere gebyrer for å få dem tilbake på sporet.

Tanken er å la personen få vite at de risikerer å bli sittende i gjeld, og hva det vil koste å komme seg ut av det. I noen tilfeller kan dette bety å øke betalingene for å hjelpe dem med å komme seg ut av gjelden raskere.

FCA sa at selskaper ikke vil få lov til å stoppe kort uten advarsel.

I stedet må bedriftene 'oppfordre kundene til å snakke med dem for å diskutere mulige tilbakebetalingsordninger'.

Og hvis du ikke har råd til alternativene som tilbys av leverandøren din, må de behandle deg med 'utholdenhet og behørig omtanke, for eksempel ved å redusere, frafalle eller kansellere eventuelle renter eller gebyrer'.

kylie minogue michael hutchence

FCAs Jonathan Davidson sa: 'I henhold til våre regler må bedrifter hjelpe kundene med å redusere gjeldsnivået de har på kredittkortet sitt raskere.

Noen banker kan kansellere kortet ditt hvis du ikke bruker kontrollen (Bilde: Getty Images)

'Hvis en kunde ikke har råd til firmaets forslag til hvordan dette skal gjøres, må firmaet tilby tålmodighet, muligens inkludere å redusere, frafalle eller kansellere eventuelle renter, gebyrer eller gebyrer.'

De vedvarende gjeldsreglene ble designet av FCA for å hjelpe 4 millioner mennesker fanget med å betale mer i renter på kortene sine enn penger tilbake på beløpet de lånte i utgangspunktet.

Folk som foretar minimumsbetalinger ender opp med å betale £ 2,50 i rente for hver £ 1 de skylder, sa det, og det var på tide at det stoppet.

Men NEWSAM Money har sett eksempler på at folk ble bedt om å betale enorme summer etter hvert som fristen nærmet seg, og tilbydere sa direkte at kort ville bli stoppet hvis de ikke gjorde det.

Barclaycard fortalte oss tidligere: 'Kunder som ikke iverksetter tiltak for å komme seg ut av vedvarende gjeld innen 36 måneder, får kontoen sin suspendert, og de vil ikke kunne bruke den.'

Natonwide la til: 'Kortet vil bli suspendert når personen har nådd 36 måneder i vedvarende gjeld, og så må de enten ha en 48 måneders nedbetalingsplan uten mer lån (FCA -krav ikke mer enn 48 måneder) eller betale i sin helhet . '

FCAs Davidson sa: 'Mitt råd til forbrukerne er ikke å begrave hodet i sanden. Hvis du ikke har råd til å oppfylle refusjonsplanen som kredittkortselskapet foreslår, ikke vær redd for å fortelle dem det. Hvis vi finner ut at bedrifter ikke tilbyr kundene det riktige nivået på hjelp, vil vi ikke nøle med å iverksette tiltak. '

Se Også: