Studielån som brukes av svindlere for å lure folk ut av pengene sine

Studenter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Studenter som venter på at lånepengene skal komme blir målrettet (arkivbilde)(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Studenter blir advart om å passe på phishing -svindel når de drar til universitetet.



Student Loans Company (SLC) oppfordrer folk til å være på vakt for svindel mens de forbereder seg på å betale lån til vedlikeholdslån til rundt 1,1 millioner studenter gjennom september.



alex scott jamie redknapp

Når betalinger kommer til studenter, advarer selskapet dem om ikke å bli lurt til å avsløre personlige detaljer eller klikke på lenker i e -post eller tekstmeldinger, ettersom de kan installere skadelig programvare.

Svindlere kan målrette studenter med falske e -poster og tekster rundt de tre lånebetalingsdatoene i september, januar og april hvert år.

Bare i løpet av de to siste studieårene sa selskapet at de dedikerte teamene for overholdelse av kundene har forhindret at mer enn en halv million pund ble phished fra studenter. lån.



Slik oppdager du de virkelige e -postene (Bilde: Getty Images)

Lagene har metoder for å stoppe svindlere i deres spor, men selskapet sa at elevene må vite at de er den beste og første forsvarslinjen.



Steven Darling, direktør for tilbakebetaling og overholdelse av kunde hos Student Loans Company, sa: 'Vi minner alle studenter om å være årvåkne for svindel og phishing -forsøk på nettet når det nye studieåret begynner i september.

Selv om ting kan være litt annerledes for noen nybegynnere i år, vil vi at de skal vite at svindlere fortsatt jobber på heltid for å stjele finansieringen.

steve harper testimonial line up

'Studenter kan holde kontoen sin trygg ved å følge våre enkle tips, og alle som mottar en mistenkelig e -post eller SMS, bør sende den til phishingslc.co.uk. SLC kan undersøke nettstedet og sikre at det blir stengt for å beskytte andre studenter. '

Hvor skal jeg sende dodgy e -post (Bilde: Getty)

Studentlånsfirmaet har tips for å finne en svindel:

  • Vær mistenksom overfor forespørsler om din personlige informasjon. SLC eller Student Finance England (SFE) vil aldri be deg om å bekrefte påloggingsinformasjon eller personlig informasjon via e -post eller tekstmelding.

  • Phishing -e -post blir ofte sendt i bulk og vil neppe inneholde både for- og etternavn. de begynner vanligvis: 'Kjære student'.

  • Sjekk kvaliteten på kommunikasjonen. Stavefeil, dårlig tegnsetting og dårlig grammatikk er ofte tegn på phishing.

  • 'Hvis du ikke svarer i løpet av 24 timer, vil kontoen din bli stengt' - denne typen meldinger er utformet for å formidle en følelse av hastverk for å be om et raskt svar.

  • Tenk før du klikker. Hvis du mottar en e -post eller tekst som inneholder en lenke du ikke er sikker på, kan du prøve å holde musepekeren over for å kontrollere at den går dit den skal. Hvis du fortsatt er i tvil, ikke risiker det, gå alltid direkte til kilden i stedet for å klikke på en potensielt farlig lenke.

En guide til identifisering av en phishing -svindel finner du her

Se Også: