Trinn-for-trinn guide for å fylle ut selvangivelsen og få den riktig første gangen

Avgift

Horoskopet Ditt For I Morgen

Selvstendig næringsdrivende og andre skattebetalere med egen vurdering må ta på seg skøyter hvis de ennå ikke må levere selvangivelsen for skatteåret 2017-18, ettersom fristen nærmer seg med stormskritt 31. januar.



En selvangivelse er et skjema der du rapporterer detaljer om din skattepliktige inntekt. HMRC bruker informasjonen du gir til å beregne skatteregningen din - eller om du skal refunderes.



Fristen for selvangivelse på papir passerte i slutten av oktober. Du kan imidlertid fortsatt arkivere online til slutten av neste måned.



Selv om utfyllingen av de nødvendige skjemaene kanskje ikke er øverst på gjøremålslisten din i julen, har du ikke råd til å lene deg tilbake og ikke gjøre noe, som om du ikke klarer å sende inn og betale skatten innen 31. januar, kan du stå overfor harde bøter.

Få det riktig

Topp skattesats

OK - la oss gå ... (Bilde: Getty)

Å fylle ut en selvangivelse krever litt tid og konsentrasjon, da det kan være lett å gjøre feil.



Den gode nyheten er at vi har slått oss sammen med Chas Roy-Chowdhury, skatteekspert fra Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) for å hjelpe deg med å få det riktig.

Selv om det kan være fristende å utsette sorteringen av selvangivelsen, risikerer du å gå glipp av fristen, sier han. Og hvis du lar alt stå til siste minutt, er det en risiko for å ta feil ved å skynde det. I begge tilfeller er det forelegg.



når er aj-kampen

Nøkkelen er å finne ut om du trenger å fylle ut en selvangivelse først, og deretter sette deg inn i alle spørsmålene og sørge for at du forstår alt.

Hvor skal jeg starte

Et brev fra HMRC som minner om datoen for selvangivelse av selvangivelse må fylles ut av selvstendig næringsdrivende selskaper og enkeltpersoner

Ikke la det være for sent (Bilde: Getty)

Hvis du ikke har arkivert online før, må du registrere deg for en aktiveringskode. Ettersom dette blir lagt ut til deg, er det viktig å la det ta et par dager før det kommer. For å registrere deg for egenvurderingsbesøk Gov.uk/register-for-self-assessment .

Når koden kommer, må du aktivere kontoen din med 28 dager, ellers utløper den og du må be om en ny.

666 engelnummer joanne

Få orden på sakene dine

Skjema for selvangivelse

Trinn én - jakt på skjemaer (Bilde: Getty)

Før du begynner å fylle ut selvangivelsen, bør du kontrollere at du har all nødvendig informasjon tilgjengelig.

Dette inkluderer detaljer om inntekten din - som kan omfatte å finne P60 (hvis du tjente mer enn £ 8.500), P11D (som beskriver detaljer om utgifter og fordeler) og lønnsslipper.

Du vil også trenge renteopplysninger fra banker og byggefellesskap, og detaljer om pensjonsinnskudd - pluss informasjon om donasjoner fra Gift Aid.

Hvis du trenger banker, byggeforeninger og andre organisasjoner for å gi deg detaljer om din retur, bør du kontakte dem med en gang, sa Roy-Chowdhury. Å få informasjon fra tredjeparter kan ta tid - og disse institusjonene vil kanskje ikke se fristen like presserende som deg.

Fyller ut din retur

Pund mynter ved siden av HMRC -logoen

Ikke legg ut pengene ... (Bilde: PA)

Når du har logget deg på selvangivelsen online, bør du begynne med å sjekke dine personlige opplysninger.

Du bør deretter velge å fylle ut delene som passer dine forhold.

Med en online selvangivelse, vil HMRCs system reagere på svarene du gir når du legger dem inn. Dette kan for eksempel bety at deler som ikke er relevante for deg, blir fjernet.

Når du fyller ut tallene for din retur, tilbyr online -programmet påminnelser om hvor du kan finne informasjonen du kan fylle ut i bestemte seksjoner - for eksempel P11D, P60 eller lønnsslipper.

Ta deg tid til å lese den lille skriften, sammen med veiledningen fra HMRC.

Som skattyter for egen vurdering må du rapportere alt du har tjent i skatteåret fra 6. april 2014 til 5. april 2015. Dette inkluderer inntekt fra arbeid, egen næringsvirksomhet, inntekt fra eiendom og renter og gevinster på besparelser og investeringer.

Skatten din blir beregnet automatisk når du fyller ut returen.

virgin mobil gratis ps4

Ta den tiden du trenger

En person som fyller ut selvangivelsesskjema

Vær forsiktig nå ... (Bilde: PA)

Når du sender på nettet, kan du lagre selvangivelsen når som helst og komme tilbake til den senere hvis du ikke har tid til å fylle ut alt i ett møte.

Hvis du gjør en åpenbar feil, bør HMRCs programvare markere dette.

Sjekk din retur

Når du har fullført returen, må du kontrollere at alt er riktig og at det ikke er hull.

junior savva andreas andre

Når du er glad for at dette er tilfelle, kan du trykke på send.

Når du har arkivert

Når du har levert selvangivelsen online, vil du motta en bekreftelsesmelding på skjermen, sammen med et referansenummer fra HMRC.

Hvis du trenger hjelp

Hvis du trenger hjelp med retur, kan du besøke Gov.uk/self-assessment-tax-returns . Du kan også ringe hjelpelinjen på (0300) 200 3310.

Hvis du vil sjekke om du betaler for mye skatt, hvilken? har en nyttig gratis å bruke kalkulator på http://money.which.co.uk/tax-calculator .

Ikke gå glipp av fristen

Bøter er ikke din venn

I de fleste tilfeller vil ingen påkallelse etter fristen utgjøre en forskjell.

Så pass på at du ikke går glipp av det, sa Roy-Chowdhury. Det nye regimet er veldig dyrt hvis du er en sen arkiver - så kom deg inn og få det gjort.

Hvis du ikke klarer å sende selvangivelsen online innen 31. januar, kan du fortsatt ha en rimelig unnskyldning - og få HMRC til å slukke straffen.

Vær imidlertid oppmerksom på at det er svært få unnskyldninger som HMRC godtar for sen innlevering. Unntak inkluderer den siste dødsfallet til en partner eller et uventet opphold på sykehuset - selv om hver sak vil bli vurdert for seg selv.

Jeg ville unngå å sende sent hvis dette kan unngås, siden det ikke er noen garantier for at unnskyldningen din vil bli akseptert, sa Roy-Chowdhury. Og du kan ende opp med å betale mye høyere straffer på lang sikt.

Det er også verdt å merke seg at i henhold til de gamle selvvurderingsreglene kan du unngå straffegebyret for en sen innlevering av selvangivelse hvis all avgiften var betalt.

beste kontanter 2015/16

Under det nye regimet spiller det ingen rolle, og straffene gjenstår, advarte Roy-Chowdhury.

Problemer med å betale skatteplikten din

Regnskapsfører

Regnskapsfører (Bilde: Rex -funksjoner)

Selv om du ikke har råd til skatteregningen din, bør du fortsatt sende inn din retur, ettersom bøtene for sen betaling er mye lavere enn bøtene for sen innlevering.

Hvis du tror at du kanskje ikke kan betale skatteplikten din, er alt ikke tapt, sa Roy-Chowdhury. I slutten av 2008 opprettet HMRC 'Business Payment Support Service.' En telefonsamtale til supporttjenesten bør gjøre det mulig for deg å utsette å betale skatteplikten på forfallsdatoen.
Når det er sagt, anbefaler han å ringe HMRC så raskt som mulig.

Dette er spesielt viktig gitt de siste rapportene om problemene HMRC har når det gjelder å svare på telefonen, sa han. Det er lurt å gi deg god tid til å ta kontakt.

Les mer

Alt du trenger å vite om selvangivelse
Steg-for-trinn guide for selvangivelse Må jeg fylle ut en selvangivelse? Skattemeldingen unnskylder at IKKE fungerer Hva du skal gjøre hvis du har gjort en feil

Se Også: