Stan Laurels hjertesorg ved Oliver Hardys død ble avslørt i brev på auksjon

Kjendisnyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Laurel & Hardy - Komedieduoen Stan Laurel og Oliver Hardy

Venner: Stan Laurel befant seg i et annet fint rot etter tapet av Oliver Hardy(Bilde: NEWSAMpix)



Hollywood -legenden Stan Laurel fortalte hvordan han var 'tapt' etter Oliver Hardys død i en fantastisk samling brev som er i ferd med å selges i Storbritannia.



Den typeskrevne korrespondansen, skrevet av Stan til fetteren i Cumbria, forventes å generere stor interesse når den auksjoneres i Newcastle.



I dem skriver han om det 'forferdelige' tapet av sin komediepartner og livet etter Olivers død 7. august 1957.

hva betyr 350

Han forteller sin fetter Nellie Bushby: Jeg setter stor pris på din vennlige sympati over min kjære Pals død, det var et stort sjokk for meg selv om jeg hadde blitt varslet dagen før om at slutten var nær.

Jeg savner ham veldig og føler meg helt tapt - kan ikke innse at han har gått.



morsom jente sheridan smith

Han led mye de siste ukene på grunn av en krefttilstand, så jeg føler det var en velsignelse at han ble tatt ut av sin elendighet og smerte. En trist avslutning på en fantastisk karriere, Gud velsigne ham.

Partnere: Laurel jobbet aldri igjen etter Hardys død



Tidligere hadde han innrømmet at sykdommen til hans komiske partner hadde sett ham miste 10 steiner i vekt. Det etterlot også Stan med 'veldig lite arbeid å gjøre nå' da han flyttet inn i et mindre hus sammen med kona Eda i Malibu, California sommeren '57.

Totalt 41 brev sendt til Nellie i Ulverston - Stans fødested - mellom mai 1947 og januar 1965 går under hammeren. Et brev til Nellie fra Oliver Hardys enke Lucille er også til salgs.

Enken forteller om stjernens store lidelse de siste månedene før han døde. 20. oktober 1957 skrev hun: Det var en velsignet utgivelse for My Darling Babe.

gary over hundre av hoo

Han hadde vært syk i to år før hjerneslaget i september i fjor og hadde vært inn og ut av sykehuset så mange ganger med en rekke hjerteinfarkt ...

Så rammet hjerneslaget, og han ble lam og sengeliggende, noe som krever konstant pleie av sykepleiere tjuefire timer om dagen. Fra begynnelsen fortalte legene og sykepleierne meg at det ikke var noe håp ... vanskelig det er å møte, jeg takker Gud for hans barmhjertighet.

Samlingen blir solgt på Anderson & Garland i Newcastle 15.-17. september. Auksjonarius Fred Wyrley-Birch sa: De hadde tilbrakt så mye av livet sitt sammen, noe som gjorde det til en så trist situasjon for Stan Laurel.

For meg er familiesamlingen den mest interessante jeg noen gang har møtt på grunn av mengden personlige detaljer.

I fjor solgte auksjonshuset et enkelt brev skrevet av Laurel til kona til en guttunge for 1400 pund. Den siste samlingen, som selges på vegne av samlerne Rodney og Margaret Hardcastle, forventes å selge for opptil 12 000 pund.

Rodney, en teaterinteressert, ble interessert i Laurel og Hardy som barn.

halloween-kostymer for gutter 2018

Han og kona bygde opp en enorm samling knyttet til komedieduoen over 40 år.

Margaret sa: Det er en fascinerende samling. Vi har alltid verdsatt bokstavene, ikke i økonomisk forstand, men gjennom å kunne ha dem.

Vi kjøpte dem på Sotheby's på slutten av 1990 -tallet. Vi kunne ikke gå på auksjonen på grunn av arbeid, men var glade for å få dem.

Stan Laurel ble født i Ulverston i 1890, og døde i Amerika i 1965. Han dukket opp i mer enn 100 kortfilmer, spillefilmer og komoer med Oliver Hardy.

Et av disse brevene ble skrevet bare dager før hans egen død. Andre emner inkluderte døden til George VI og arvefølgen til Elizabeth II, seiling på Queen Mary samtidig med Winston Churchill, og familiesaker.

meningsmåling

Hvem er din favorittkomedieduo?

2000+ STEMMER SÅ LANGT

Laurel og HardyMorecambe og WiseCameron og Osborne

Se Også: