Stigende trussel om klonede nummerplater - og dette er stedene som er mest utsatt

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: PA)



Hvis noen klonet nummerplaten din, er ofte det første du vet om det når en parkeringsbillett eller fartsovertredelse faller gjennom brevboksen.



Det er hvis du er heldig. Fordi hvis det er noe verre, kan du bli stilt for retten eller bli utestengt fordi en annen sjåfør stjal bilens identitet.



Klonede nummerplater blir stadig mer brukt av useriøse sjåfører og kriminelle, og betyr at mange bilister risikerer å bli ofre for svindel og bilkriminalitet, sa Halfords nummerplateekspert Katie Sexton.

Og det er et voksende problem.

En forespørsel om informasjonsfrihet fra Halfords fant hendelser med nummerplatekriminalitet økt med 18% mellom 2016 og 2017 , ifølge data levert av britiske politistyrker.



Verre, noen regioner så hendelser med nummerplatekloning mer enn det dobbelte. Warwickshire, Dorset, Gwent og Northumbria var alle de høyeste, og økte med henholdsvis 179%, 161%, 96%og 94%.

beste stedet å kjøpe brukte biler

Halfords krever bevis på identitet og rett når folk kjøper en erstatningsnummerplate - men mange nettsteder gjør det ikke.



Dette betyr at den andre en forbryter oppdager en bil som ligner deres, de kan ganske enkelt skrive ned lisensplaten og bestille en som matcher.

De kan da kjøre uten forsikring uten frykt for å bli fanget, ignorere parkeringsbilletter, avgifter og til og med bussfelt eller fartskameraer da ingen av lovbruddene vil bli sendt til dem.

I stedet er en uskyldig bilist igjen på kroken - tvunget til å bevise at det ikke var bilen deres som begikk lovbruddet.

Hvordan slå nummerplatesvindel

Halfords mener mer må gjøres for å begrense kriminelles tilgang til tallerkener de ikke har rettigheter til.

Vi mener det bør gjøres mer for å hindre forhandlere og nettsteder i å selge nummerplater uten å be om identitets- og rettighetsbevis, sier Sexton.

Denne metoden er en av de beste måtene å sikre sikkerheten til alle bilister. Unnlatelse av å foreta disse kontrollene kan føre til at selskaper produserer tallerkener med tall som kjøperne ikke har rett til å bruke, og lar dem kjøre et kjøretøy med identiteten til andres bil. '

Men hva kan du gjøre hvis du ender som et offer?

Martyn James, fra klagesaker Finne ut av , sa til NEWSAM Money: 'Når det blir tydelig at tallerkenene dine er klonet, trenger du å rapportere saken til politiet. I teorien bør kriminalitetsreferansenummeret være en viktig medvirkende årsak til at klagen din lykkes. '

Men det første du må gjøre er å ikke betale billetten.

Kontakt politiet og DVLA med en gang og rapporter at du tror at nummerplaten din er klonet.

Når du har kriminalitetsnummer, skriver du til folk som utstedte boten ved å bruke uttrykket:

'Jeg bestrider denne boten fordi dette ikke er meg eller bilen min. Jeg har meldt dette til politiet. Bekreft skriftlig at du suspenderer gebyrer og renter mens denne saken blir undersøkt. '

Han la til at det også er fornuftig å samle så mye bevis du kan for å støtte saken din. Så hvis du har kvitteringer, banktransaksjoner, arbeidsoppføringer eller noe annet, kan du bruke dem til å hjelpe deg.

James la til: 'Klager lykkes der folk forblir rolige og fremlegger bevis for å motvirke påstanden. Men å rapportere tvisten er det viktigste. '

Det hemmelige våpenet som kan tilby ekstra beskyttelse

Hva kan du gjøre hvis det kommer en billett som ikke var deg? (Bilde: PA)

De siste årene har det vært en massiv økning i såkalte telematikk - eller 'black box' - forsikringer.

Spesielt populær blant folk under 25 år, sporer disse når og hvor du kjører, samt registrerer informasjon om krasjer og kan til og med brukes til å finne stjålne biler.

'Noen telematikkbaserte forsikringer kan hjelpe deg med å finne bilen din i tilfelle tyveri eller ulykke, og hjelpe de aktuelle nødetatene med å reagere deretter,' forklarte Anders Nilsson fra GoCompare til NEWSAM Money.

Hvorfor er det relevant?

'For å gjøre det må de ha stedsbasert sporing tilgjengelig,' la Nilsson til.

Hvis de har denne informasjonen, betyr det at du absolutt kan bevise at det ikke er bilen din som fikk billetten.

Det betyr at hvis noe du ikke kjenner igjen faller gjennom brevboksen, kan det være på tide å gi assurandøren en ring.

'En forbruker bør kunne be om disse dataene fra telematikkleverandøren, og dette bør bevise plasseringen av kjøretøyet,' sa Association of British Assurances til NEWSAM Money.

Men det vil avhenge av hvilken type telematikksystem du har.

'Telematikk varierer fra blackboxes, til plug-in-enheter, til smarttelefoner,' sa ABI.

'Alle telematikksystemer som ikke er godt festet (dvs. hvis du bruker smarttelefonen din til å sende dataene), er mindre sannsynlig å bli akseptert som bevis på kjøretøyets plassering, fordi enheten er flyttbar.'

'Hvorvidt dette vil være nok til å fastslå at forbrukeren definitivt ikke var på åstedet for den påståtte lovbruddet, er et annet spørsmål.'

øst 17 bli en dag til

Les mer

Kjørebehov å vite
Hvordan få parkeringsbilletter kansellert Hvordan kreve for hull i ulykker Kjørevaner som koster oss 700 millioner pund i året Nye fartsregler i sin helhet

Se Også: