Sjelden £ 1 -mynt selges for £ 155 på grunn av en liten feil, og du kan ha en i sparegrisen din

Royal Mint

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sjeldne mynter

Mynten har nettopp byttet hender for mer enn 100 ganger hva den ville være verdt hvis den fortsatt var gyldig valuta



Den heldige eieren av en rund £ 1 mynt som gikk ut av sirkulasjon for fire år siden, har nettopp byttet den til £ 155 online.



Mynten er en av millioner av gamle pundmynter som ble trukket ut av sirkulasjon i 2017, etter at Royal Mint sin nye svindelsikre tolvsidige utgave kom i offentlighetens hender.



Mynten, som ble notert på eBay i forrige måned, inneholdt en myntfeil som vakte oppmerksomhet fra myntentusiaster.

Eieren sa at det var en gammel runde på £ 1 utstedt tilbake i 2015, med Royal Coat of Arms.

Det gamle runde pundet har det latinske uttrykket 'DECUS ET TUTAMEN' innskrevet på myntkanten, som betyr 'ære og forsvar'.



Ordene på 1 pund er imidlertid skrevet opp ned - noe som betyr at du må snu mynten på dronningens hode for å lese den.

manchester united trophies vs liverpool
Den gamle mynten på 1 pund ble tatt ut av opplag for mange år siden

Den gamle mynten på 1 pund ble tatt ut av opplag for mange år siden (Bilde: Getty)



Myntekspert Alexandra Siddons kl ChangeChecker fortalte The NEWSAM at mynten egentlig ikke er en & apos; feil & apos; men faktisk avskrekkende.

'Selv om opp -og -kant -skrift i begynnelsen kan virke som en feil, er det faktisk en vanlig myte. Avhengig av betegnelsen vil noen mynter (som dette runde pundet) ha kantbokstaver for å hjelpe mot forfalskning, sa hun.

'Kantbokstaven brukes før mynten er slått, og derfor kan noen mynter ende opp med kantboken opp ned.'

Når hun snakket om verdien, sa hun: 'Når det gjelder verdien av mynter, kan visse aspekter som feil, lave utslag og kvalitet alle bidra til prisene vi ser på sidemarkedet.

elizabeth joseph lesley joseph

Men individuell interesse kan også spille en rolle. Hvis noen bygger en samling mynter der kantinnskriften vises opp ned, så kan denne mynten være mer verdifull for dem.

'Selve mynten er heller ikke lenger i omløp, noe som betyr at det naturligvis er vanskeligere å få tak i en slik at folk kan gå til andre markedsområder for å finne den, og dermed øke etterspørselen og prisen'.

Og det er ikke den eneste mynten som tiltrekker seg oppmerksomhet.

Tidligere i år begynte visse utgaver av Shakespeare £ 2 -mynter å selge for hundrevis av pund på eBay, etter at det viste seg at en mengde av dem inneholdt pregefeil som gjorde dem verdifulle.

Det er en del av en samling av tre mynter fra Shakespeare £ 2 som ble kalt Tragedies, Comedies and Histories som ble utgitt av Royal Mint i 2016 for å markere 400 -årsjubileet for dramatikerens død.

Mynten med den antatte feilen på den er Tragedies £ 2, som har en hodeskalle og rosemotiv i en nikk til William Shakespeares arbeider om tragiske kjærlighetsforhold.

Den skulle ha 'WHAT A PIECE OF WORK IS MAN' skrevet på siden av mynten, som er en linje fra Hamlet, men myntsamlere har lagt merke til at noen synes å ha feil formulering.

Andy Murray far døde

De leste i stedet 'FOR KING AND COUNTRY', som er uttrykket som skal stå på Royal Mint & # 39; s første verdenskrig £ 2 utgitt i 2016 for å minne om hærens rolle i første verdenskrig.

Sjeldne mynter

Det er tre mynter fra Shakespeare £ 2 som kalles tragedier, komedier og historier i omløp (Bilde: PA)

Til dags dato har 4.615.000 av Tragedies -myntene gått i omløp, så det er en stor sjanse for at du kan finne en i reservebyttet.

Mest en feilversjon av Tragediene £ 2 har gått for nylig på eBay er £ 230 etter å ha mottatt 30 bud i august i fjor.

En økning i interessen for Royal Mint's Brexit femti-pence-stykke har også resultert i at flere har byttet hender for hundrevis av pund online-til tross for at eksperter advarer om at det egentlig ikke er sjelden.

'Peace Prosperity And Friendship With All Nations' 50p, kom i opplag i januar 2020 for å markere Storbritannias utreise fra EU.

Rundt 4,5 millioner ble løslatt etter at regjeringen utløste overgangsperioden i fjor - med mer enn 9 millioner nå i lommen, sa Royal Mint.

Sjeldne mynter

Myntene inneholder ordene 'Peace Prosperity And Friendship With All Nations' i kursiv (Bilde: PA)

Myntene inneholder ordene 'Peace Prosperity And Friendship With All Nations' i kursiv.

Men et år senere blir myntene notert for godt over pålydende på eBay.

21. februar kl. en mynt handlet for 400 pund , til tross for konkurrerende oppføringer som selger for rundt £ 20.

for alltid 21 .com

Salget lot til og med mynteksperter forbløffe på grunn av dets 9 millioner myntnummer.

ChangeChecker -ekspert Alexandra Fiddons sa at mynten ikke er spesielt 'sjelden'.

'Selv om Brexit 50p ikke er spesielt sjelden, er det ikke nektet for populariteten til denne myntens tema,' sa hun til The NEWSAM.

'50p ble ertet lenge før Storbritannias offisielle avgang fra EU, og da den offisielt ble sluppet i omløp, var folk ivrige etter å få dem til sine egne samlinger.

'Denne mynten markerer et utrolig viktig øyeblikk i britisk historie, og det er mulig at folk som vanligvis ikke er interessert i hobbyen, kan ha blitt fristet til å sikre seg denne 50p for å minnes hendelsen for alltid.'

Da hun snakket om Brexit -myntens verdi på 400 pund, sa hun: 'Det er viktig å huske at bare fordi en mynt er notert til en høy pris, betyr det ikke alltid at salget faktisk vil gå gjennom.'

På spørsmål om hva som gjør en mynt 'sjelden', la Siddons til: 'Noen ganger ser vi mynter oppført for priser godt over pålydende på sekundærmarkedet.

'Noen ganger er dette drevet av lave utslagstall, noe som betyr at det er færre mynter for folk å samle, men det kan også være drevet av temaets popularitet.'

En talsmann for Royal Mint sa til The NEWSAM: 'Myntinnsamling er fortsatt en populær hobby i Storbritannia, og folk gleder seg stort over å finne spesielle design i endringen.

Mynten sa at det er flere faktorer som kan påvirke en mynts verdi på annenhåndsmarkedet.

'En mynt er til syvende og sist verdt det samleren er villig til å betale for den, men det er faktorer du bør vurdere før du forplikter deg til en pris på annenhåndsmarkedet.

'Dette kan inkludere myntens tilstand, dens design, mønster og hva den er laget av.

'Hvis du kjøper en mynt på annenhåndsmarkedet, vil vi anbefale å gjøre noen undersøkelser først, og det er mange nyttige ressurser på The Royal Mint nettsted for å sikre at samlere betaler en rettferdig pris.'

hva betyr 413

Les mer

Verdifulle penger - hva du skal se etter
24 mest etterlyste 1 mynt Mest verdifulle £ 5 -sedler Den nye £ 10 -lappen Sjeldne £ 2 mynter

Jeg har en av disse myntene - vil min selge for en formue?

Selvfølgelig, selv om en av disse myntene dukker opp i endringen din og du bestemmer deg for å liste den på nettet, er det ikke garantert at den selger til samme pris.

Det er fordi antall & apos; feil & apos; mynter som er i omløp er ukjent.

Hvis du tror du har en verdifull mynt, er det beste å be Royal Mint om å sjekke at den er ekte.

Selv om det ikke vil kunne fortelle deg hvor verdifullt det er, kan det gi deg et brev for å bekrefte at det er ekte.

Tror du at du sitter på en formue? Se vår guide på sjeldne 50p -mynter og verdifulle penger, her .

Se Også: