Rafael åpner for å forlate Manchester United under eks-sjef Louis van Gaal

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den tidligere Manchester United -forsvareren Rafael da Silva har åpnet seg ved avgangen fra klubben under Louis van Gaal.



Brasilianeren brøt ut på scenen - sammen med sin identiske tvillingbror Fabio - på klubben i de siste årene av Sir Alex Fergusons tid i Old Trafford -setet.



Primært en høyreback, flyttet Rafael og hans tvilling til United da de var bare 18 år og aldri har spilt en seniorkamp for Fluminense i Brasil.



Rafael ville slå opp 170 førstelagsopptredener for Red Devils mens broren gjorde over 50 opptredener før han dro permanent til Cardiff City i januar 2014 da David Moyes var sjef.

Rafael Da Silva (t.v.) sammen med tvillingbroren Fabio Da Silva i Man United

Rafael Da Silva (t.v.) sammen med tvillingbroren Fabio Da Silva i Man United (Bilde: PA)

Det ville være ytterligere 18 måneder under Rafael ville også forlate Old Trafford, da han ble solgt til den franske klubben Lyon på en fireårskontrakt for en ukjent avgift.



Seks år senere har Rafael - som nå spiller for Istanbul Basaksehir i Tyrkia - avslørt at han aldri fikk en skikkelig forklaring fra sjef van Gaal om hvorfor han ble solgt.

Tvillingene får nå sin historie fortalt i en ny bok: The Sunshine Kids: Fabio og Rafael Da Silva.



Han forklarte i sitater båret av The Athletic : Jeg har aldri fått en forklaring.

har bilforsikringen gått opp

Da van Gaal kom, sa han bare: 'OK, du går'. Han kom inn med en ide om spillerne han ønsket, og ikke ville, og satte i gang med å gjøre disse endringene umiddelbart.

Han forklarte det aldri for meg. Men jeg har hørt noen forklaringer fra andre mennesker, og selv før han kom, sa alle til meg: 'Han hater brasilianere'.

Jeg vet ikke om det er sant eller ikke, men jeg hørte at det begynte med Rivaldo da Van Gaal var manager i Barcelona. Han satte Rivaldo på benken og Rivaldo begynte å snakke stygt om ham, og prøvde å avskjedige ham.

Etter det sier de at han begynte å hate brasilianere: 'De brasilianerne elsker å si opp ledere', noe sånt.

Hvor var det feil for Man United å selge Rafael da Silva? Kommenter nedenfor

Rafael da Silva sammen med Louis van Gaal under en treningsøkt Man United før sesongen i 2014

Rafael da Silva sammen med Louis van Gaal under en treningsøkt Man United før sesongen i 2014

Van Gaal tilbakeviste disse påstandene da han ble spurt om dem: Du kan ikke forestille deg at et menneske eller trener - hvis han ikke tror en brasilianer er profesjonell - tenker det samme om resten av befolkningen i Brasil.

Van Gaal presiserte at årsaken var enkel: Antonio Valencia hadde blitt omgjort fra en kantspiller til en høyreback og var hans foretrukne alternativ.

Sjefen la til: Han (Rafael) ble spilt ut av laget av Antonio Valencia. Ærlig talt tapte han kampen med Valencia.

-Jeg forvandlet Valencia fra en høyrekant til en høyreback. Valencia spilte også som høyreback etter min oppsigelse for treneren Jose Mourinho, så var valget mitt dårlig?

Fabio husket hendelsen da broren hans informerte ham om nyheten: Jeg husker at den første dagen han (Van Gaal) ankom, ringte broren min til meg.

Han sa: 'Jeg kan ikke tro det, treneren sa bare til meg:' Du må gå '. Broren min var i sjokk. Det var ingen forklaring, Van Gaal ville bare ikke ha broren min der, med en gang.

Vil du ha en eksklusiv forhåndssesong av DIN klubb - både i innboksen og gjennom brevkassen din? Gå hit for å finne ut mer og sikre kopien din .

Se Også: