QuickQuid -kollaps - alt du trenger å vite da lønningslåner slutter i Storbritannia

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Storbritannias største gjenværende lønningsutlåner er å stenge, med tusenvis av klager på kontroversiell praksis som fremdeles er uløst.



QuickQuids eier, USA-baserte Enova, sa at det vil forlate det britiske markedet 'på grunn av regulatorisk usikkerhet'.



Det kommer som Financial Ombudsman advarer om at mer enn 3000 klager om dens feilselgende taktikk fremdeles er uløst - i stor grad ledet av kunder som hevder at de fikk lån de ikke hadde råd til å betale tilbake.



QuickQuid er det siste firmaet som tilbyr kortsiktige høyrentelån å stenge etter at forskriften ble strammet.

degale eubank live stream

Enova, den amerikanske eieren, sa torsdag kveld at den trekker seg ut av landet etter å ha unnlatt å komme til enighet med Storbritannias finansombud om hvordan de skal håndtere en rekke klager fra QuickQuid -kunder.

Lånegivere har forsvunnet de siste årene etter et bransjeangrep på rentenivået (Bilde: Getty / PA)



Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Enova hadde jobbet i flere måneder med å nå en avtale med myndighetene etter at kundene sendte inn mer enn 3000 klager om selskapet i løpet av de første seks månedene av året.



Imidlertid har disse samtalene nå kollapset.

'Vi samarbeidet med vår britiske regulator for å bli enige om en bærekraftig løsning på de forhøyede klagene til Storbritannias finansombud, som vil gjøre oss i stand til å fortsette å gi tilgang til kreditt for hardtarbeidende briter,' sa administrerende direktør David Fisher da han kunngjorde at selskapet ville trekke seg fra Storbritannia dette kvartalet.

Det vil ta en engangsavgift etter skatt på rundt 58 millioner pund, som inkluderer et kontantbeløp på 33 millioner pund for å støtte slutten på utlån i Storbritannia.

'Det er viktig å forstå at lønningslånebransjen ble bygget på baksiden av markedsføringen, ikke nødvendig' (Bilde: ITV)

Martin Lewis, grunnlegger av MoneySavingExpert.com, sa: 'Som med Wongas bortgang, hvis QuickQuid ikke går, vil det på sikt ikke være årsak til tårer. Normalt når bedrifter går i stykker, er frykten redusert konkurranse. Ikke her. Disse lånene var unødvendige, uønskede, lite nyttige, ødeleggende og vanedannende.

øst 17 julesang

'Det er viktig å forstå at lønningslånebransjen ble bygget på baksiden av markedsføringen, ikke nødvendig. De solgte folk begrepet et behov for å skape en etterspørsel, og presset deretter produktene sine. Denne gjelden for de aller fleste kundene var fryktelig dyrt og lite nyttig.

'Det eneste problemet med QuickQuids bortgang er potensialet som dette store morselskapet viker ut av forpliktelsen til å betale erstatningen til mennesker hvis liv ble gjort elendig. Jeg håper det ikke vil skje, jeg mistenker at det vil skje. Moral har aldri vært i spissen for disse selskapene. '

Jeg har et lån hos QuickQuid - hva betyr dette?

Payday Loans

Kunder blir advart om at de skal fortsette nedbetalingene til tross for usikkerhet rundt lønningslånefirmaets fremtid (Bilde: Getty)

- Mange QuickQuid -kunder vil føle seg usikre på hva dette betyr for dem. Selv om du kan bli fristet til å stoppe nedbetalingene, er det avgjørende å holde deg til den vanlige timeplanen, for hvis du har inngått en låneavtale må du oppfylle den, sier Caroline Siarkiewicz, administrerende direktør i Money and Pensions Service.

'Hvis du går glipp av noen tilbakebetalinger, kan du bli rammet av gebyrer og tilleggsgebyrer, og det kan også skade kredittvurderingen din, noe som kan påvirke din fremtidige tilgang til kreditt, lån, boliglån og til og med telefonregningen.

storebror tidsbombe huskamerater

'11 og en halv million voksne har mindre enn £ 100 i besparelser og investeringer, så mange mennesker står overfor kontantstrømsproblemer som kan få rask, kortsiktig kreditt til å føles som det eneste alternativet. Hvis du vet at du trenger en bestemt sum penger for en kort stund, kan det være rimeligere alternativer der ute, så det er en god idé å shoppe rundt før du låner.

Money Advice Service -nettstedet har en guide om alternativer til lønningslån. Du kan også kontakte den gratis hjelpelinjen på 0800 138 7777.

Har jeg blitt feilsolgt et QuickQuid-lån?

Her er hvordan du skal eskalere det (Bilde: Getty)

'QuickQuids forsømmelse av forbrukerrettigheter er beklagelig,' forklarer Aman Johal ved advokatfirmaet for forbrukerhandlinger. Advokatene dine .

'Virksomheten, som hevdet å gi kortsiktig økonomisk støtte, forlater et ufattelig antall ofre ute av lommen etter kunngjøringen om å forlate det britiske markedet.

'Anslagsvis 10 000 klager fra mennesker som feilsolgte penger er utestående. Basert på de siste resultatene fra Financial Ombudsman Service, vil sannsynligvis 6000 av dem ha fått klagene sine opprettholdt, og vil bli stående uten kompensasjon med sine forbrukerrettigheter som låneoperatøren bryter med.

'Denne utrolige ansvarsfraskrivelsen kan ikke gå uimotsagt - QuickQuid må sørge for at klager blir løst, og forbrukerrettigheter blir gjenopprettet.

'De regulatoriske tiltakene som har avverget rovdyrlånefirmaer har skapt et bedre miljø for forbrukerne - men før QuickQuid forlater Storbritannia, må det gjøre det som er riktig.'

Hvis du tror at du har mistet et lån feil, kan du begynne med å sende klagen din skriftlig til QuickQuid.

chris brown vektøkning

Hvis du er misfornøyd med oppløsningen - eller du ikke får noe på åtte uker - kan du deretter eskalere den til Finansombudet .

Dommerne vil deretter se på om selskapet gjorde alt den måtte gjøre (dvs. gjennom rimelighetskontroller), om den opptrådte urettferdig eller urimelig på noen måte og om kunden tapte som følge av noen av sine feil (dvs. der den ikke handlet til din beste interesse).

Se Også: