Premieobligasjonspriser til en verdi av 61 millioner pund - slik kan du sjekke om det er deg

Premium -Obligasjoner

Horoskopet Ditt For I Morgen

Du kan gå glipp av hundrevis av pounds i tapte Premium Bonds -premier(Bilde: NS&I)



Det er en slags overraskelse du bare leser om i avisene, men virkeligheten er at du kan sitte på tusenvis av kilo tapte penger, fordi NS&I ikke klarer å spore deg.



euromillions tall for i kveld

Det er ifølge de siste Premium Bonds -tallene - som viser at 180 000 premiesjekker til en verdi av 8,2 millioner pund er returnert til avsenderen - fordi obligasjonseierne ikke varslet NS&I da de flyttet hus.



Disse premiene blir ofte begravet og glemt - med kontanter som sitter inaktive i et basseng med andre ikke -krevde gevinster.

Ifølge NS&I - som driver Premium Bonds -tjenesten - venter mer enn 61 millioner pund i premier på å bli gjort krav på fra hundrevis av sine 21 millioner sparere.

Disse pengene er nå sortert etter sted-og innehavere av Premium-obligasjoner i Manchester går glipp av nesten 2 millioner pund, etterfulgt av Kent hvor 40 000 premier ikke kan kreves.



Hva er premiumobligasjoner og hvordan fungerer de?

Du kan nå kjøpe bare £ 25 i Premium -obligasjoner - og fortsatt ha en sjanse til å vinne £ 1 million (Bilde: Getty)

Premium -obligasjoner er et investeringsprodukt som tilbys av Government's National Besparelser og investeringer (NS&I).



I stedet for å bli betalt renter, blir kontoinnehaverne imidlertid deltatt i en månedlig premietrekning for å vinne alt fra £ 25 til £ 1 million i skattefrie kontanter.

Disse kontoene ble først introdusert i 1956. I dag er det rundt 21 millioner sparere i Storbritannia som har rundt 79 premiumobligasjoner, som består av investeringer fra alt fra 25 til 50 000 pund.

west ham treningskamper før sesongen 2014

For hver £ 1 som investeres, får du et unikt obligasjonsnummer. Så hvis du sparer £ 100, får du 100 obligasjonsnumre (hver med en sjanse til å vinne en premie).

Denne måneden ble 3.292.546 premier til en verdi av 94,111,900 pund vunnet-og to heldige obligasjonseiere, en fra Kent og en annen fra York, mottok 1 million pund hver.

NS&I sender premier til en verdi av mindre enn £ 5000 til vinnere i form av warrants, som ligner på sjekker.

Den skriver til alle som vinner mellom 5000 og 100 000 pund mens jackpotvinnerne blir fortalt personlig av en av NS & I & s Agent Millions.

Du kan finne ut hvordan kjøpe premiumobligasjoner i guiden vår, her .

michael douglas catherine zeta-jones

Hvordan kan pengene gå uten krav?

Eiendomsmegler

Mange mennesker glemte rett og slett å oppdatere detaljene sine når de flyttet bort (Bilde: Getty)

Nye tall viser at det er fem premier på 100 000 pund, minst fire premier på 50 000 pund og minst fem pund på 25 000 pund.

Premiene kan gå uten krav hvis den opprinnelige eieren av obligasjonen er død og NS&I ikke har blitt varslet, eller hvis de flytter hus og ikke varsler regjeringens sparearm.

De kan også gå uten krav hvis vinneren ble kjøpt Premium -obligasjoner som barn og har glemt dem, vokst opp og flyttet bort.

Hvis en obligasjonseier dør og NS&I ikke blir informert umiddelbart, kan bobestyrer kreve eventuelle premier den avdøde har vunnet 12 måneder etter deres død.

En bobestyrer kan også velge om han vil innløse avdødes obligasjoner eller beholde dem i trekkninger opptil et år etter deres død.

Hvor er disse tapte sparerne?

Mye av kontanter sitter for tiden i London (Bilde: Getty)

Stor -London er regionen med det høyeste antallet uavhengige premier, med 302 789 totalt - de er verdt 11 759 725 pund. Den etterfølges av Greater Manchester, som har 48 061 uavhentede premier til en verdi av 1 977 050 pund.

43 år gammel kvinne

Det er ytterligere 197 512 premier som ikke er krevd til en verdi av 8 822 075 pund der NS&I ikke vet de riktige detaljene for de rettmessige eierne-kanskje fordi de har flyttet utenfor Storbritannia eller NS&I ikke har en oppdatert adresse for dem.

For å finne ut om du har en ikke-krevd premie, skriver du til NS&I, Glasgow, G58 1SB, med dine personlige opplysninger og all informasjon du har om kontoen din-for eksempel obligasjonseierens nummer og kontonummer. NS&I sier at det vil svare innen en måned.

Du kan også last ned en liste over alle obligasjoner som ikke er gjort krav på her .

For nylige premier kan du sjekke om du har gått glipp av ved å besøke NS&I og bruker den online premiejekker .

Hvis du har mistet detaljene for kontoen din, vil registrere oppdaterte detaljer eller vil varsle NS&I om en obligasjonseiers død, kan du ringe NS&I på 08085 007 007.

Husk at obligasjoner som ble kjøpt for mer enn 30 år siden, neppe vil ha en Premium obligasjon innehaverens nummer knyttet til dem - du har sannsynligvis bare de individuelt nummererte obligasjonene. Hvis det er tilfelle, kan du skrive til NS&I å be om en.

lily allen david havn

Nettsted Min tapte konto kan også fortelle deg om du har noen Premium -obligasjoner som du kanskje ikke har vært klar over.

Tror du at du kan sitte på tapte penger andre steder? Her er vår guide om hvor det kan være og hvordan du finner det.

Les mer

Beste sparekontoer
Enkel tilgang til kontoer Sparekontoer for barn Beste kontanter ISA -kontoer Beste obligasjoner med fast rente

Se Også: