'Palace Four' kan kaste lys over Meghan Markles brev til sin far, fortalte retten

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Fire av Meghan Markle og prins Harrys tidligere medhjelpere kan ha bevis som kan 'kaste litt lys' på hertuginnen & apos; håndskrevet brev til sin fremmedgjorte far, har Høyesterett blitt fortalt.



De såkalte 'Palace Four' - Jason Knauf, Christian Jones, Samantha Cohen og Sara Latham - kan vite om Meghan forventet at brevet skulle bli lekket eller gitt privat informasjon til forfatterne av Finding Freedom, sier advokatene deres.



narkotikaforsøk gikk galt

Meghan nekter for å ha lekket brevet.



I et brev som ble lest for retten, sa advokatene at 'Palace Four' er 'strengt nøytrale', midt i utsiktene til at de kan bli kalt til å vitne under en rettssak, og er forberedt på å avgi bevis i retten.

Hertuginnen av Sussex, 39, saksøker utgiveren av The Mail On Sunday og MailOnline for fem artikler i februar 2019 som gjengir 'omfattende utdrag' fra det håndskrevne brevet sendt til 76 år gamle Thomas Markle.

Meghan Markle klemmer faren Thomas

Meghan Markle og faren Thomas er nå fremmedgjort



Hertuginnen sendte det 'inderlige' fem-siders brevet til farens hjem i Mexico 'via en pålitelig kontakt' i august 2018 for å 'minimere risikoen for avskjæring', har Høyesterett tidligere hørt.

Meghans advokater sier at publiseringen av brevet var 'selvsagt ... svært påtrengende', og beskrev det som 'en trippel-tappet invasjon av hennes personvernrettigheter'.



ANL hevder Meghan skrev brevet 'med sikte på at det skulle bli offentliggjort på et senere tidspunkt' for å 'forsvare henne mot anklager om å være en uforsiktig eller kjærlig datter', noe hun benekter.

Meghan søker erstatning fra ANL for påstått misbruk av privat informasjon, brudd på opphavsretten og brudd på databeskyttelsesloven, og sier at ANL ikke har noen mulighet til å forsvare hennes personvern- og opphavsrettskrav.

Meghan Markle saksøker assosierte aviser på grunn av et påstått brudd på hennes personvernrettigheter

Meghan, 39, saksøker utgiveren av The Mail On Sunday og MailOnline for fem artikler (Bilde: Getty Images)

Thomas Markle, faren til Meghan Markle, blir sett i en stillbilde hentet fra videoen mens han gir et intervju til ITVs Good Morning Britain

Deler av brevet til Markle ble gjengitt i aviser og nettartikler (Bilde: X80001)

kveldens sett for livsresultater

Advokatene hennes har søkt om 'summarisk dom', et juridisk skritt som ville se at delene av saken ble løst uten rettssak, men ANL hevder at saken er 'helt uegnet for summarisk dom'.

På andre dag i høringen onsdag fortalte ANLs advokat Antony White QC for retten at et brev fra advokater som representerer det såkalte 'Palace Four' sa at de ville kunne 'kaste litt lys' på utformingen av Meghan & apos ; brev til faren.

Sean Fitzpatrick Noel Fitzpatrick

Han sa til retten at det også var 'sannsynlig' at det var ytterligere bevis på om Meghan 'direkte eller indirekte ga privat informasjon' til forfatterne av en uautorisert biografi om hertugen og hertuginnen av Sussex, Finding Freedom.

Brevet ble sendt til partene på vegne av Jason Knauf - tidligere kommunikasjonssekretær for hertugen og hertuginnen av Sussex, som ANL 'mener var involvert' i formuleringen av Meghan & apos; s brev - og Christian Jones, deres tidligere nestkommunikasjonssekretær.

De to andre medlemmene i det såkalte 'Palace Four' er Samantha Cohen, tidligere Sussexes & apos; privatsekretær, og Sara Latham, deres tidligere kommunikasjonsdirektør.

I brevet som ble sendt på deres vegne, sa advokatene: 'Ingen av våre klienter gleder seg over hans eller hennes potensielle engasjement i denne rettssaken, som har oppstått rent som et resultat av utførelsen av hans eller hennes plikter i deres respektive jobber på det aktuelle tidspunktet .

'Dette er spesielt tilfellet gitt følsomheten til, og derfor skjønn som kreves i, deres spesielle roller i kongehuset.'

Den la til: 'Ingen av våre kunder ønsker å ta parti i tvisten mellom dine respektive kunder. Alle våre kunder er strengt nøytrale.

Gå aldri glipp av et kongelig øyeblikk

Hertugen og hertuginnen av Cambridge jubileumsbilder

Hold deg oppdatert med alle de siste nyhetene fra dronningen, Charles, William, Kate, Harry, Meghan, George, Charlotte, Louis, Archie og resten av familien.

Vi sender de beste kongelige nyhetene direkte til innboksen din, slik at du aldri trenger å gå glipp av noe. Registrer deg på vårt nyhetsbrev her.

De har ingen interesse av å bistå noen av partene i saken. Deres eneste interesse er å sikre like konkurransevilkår, så langt det gjelder alle bevis de kan gi. '

Brevet fortsatte at deres advokater & apos; 'foreløpig oppfatning er at en eller flere av våre klienter vil være i stand til å kaste litt lys' på 'opprettelsen av brevet og det elektroniske utkastet'.

levering samme dag klær

Den sa også at de kan være i stand til å belyse 'hvorvidt fordringshaveren forventet at brevet kunne komme inn i allmennheten' og om Meghan 'direkte eller indirekte ga privat informasjon, generelt og i forhold til brevet spesielt , til forfatterne av Finding Freedom '.

White sa at brevet viste at 'ytterligere muntlige bevis og dokumentasjonsbevis sannsynligvis vil være tilgjengelig under rettssaken som vil belyse visse viktige faktuelle spørsmål i denne saken'.

Han la til at den summariske domsøknaden bør avvises fordi 'bevisbildet under rettssaken sannsynligvis vil være veldig forskjellig fra det som for tiden er for retten'.

gresskar design for barn

Justin Rushbrooke QC, som representerer hertuginnen, sa imidlertid i skriftlige innlegg at brevet fra Palace Four 'ikke inneholder noen informasjon i det hele tatt som støtter tiltaltes sak om påstått medforfatterskap (av Meghan's brev), og ingen indikasjon at det vil komme bevis som vil støtte tiltaltes sak hvis saken fortsetter til rettssak '.

Rushbrooke la til: 'Den eneste informasjonen som har blitt gitt er at en eller flere av Palace Four kunne' kaste lys '& apos; om opprettelsen av brevet og det elektroniske utkastet.

'Retten får ikke vite hva det lyset kan være. Dette er langt fra informasjon som vil støtte tiltaltes sak.

'Det er like konsistent med Palace Four som støtter saksøkerens sak ved å bekrefte at ingen av dem hadde noen involvering i opprettelsen av brevet eller det elektroniske utkastet og/eller at Jason Knauf ga tilbakemelding på et utkast til det elektroniske utkastet, men ingen egentlig formulering. '

Den fullstendige rettssaken mot hertuginnenes krav skulle behandles i Høyesterett denne måneden, men i fjor ble saken utsatt til høsten 2021 av en 'konfidensiell' grunn.

Den eksterne høringen før Justice Warby skal avsluttes onsdag ettermiddag, og det forventes at han forbeholder seg dommen.

Se Også: