En million husstander får energirestusjon etter at 18 leverandører bryter byttereglene

Energiregninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mer enn en million husholdninger skal få energibetingelser etter at det kom frem 18 leverandører som overbelastet kunder - eller lot dem stå i fare for høyere betalinger - etter at de ba om å bytte til en bedre tariff.



Regulator Ofgem sa at 18 energibedrifter vil betale 10,4 millioner pund tilbake til forbrukerne for kontraktsfornyelsesfeil helt tilbake til 2013.



Det sa at gass- og strømleverandørene, som inkluderer British Gas and NPower, ikke klarte å beskytte kundene riktig. tariffpriser da de bestemte seg for å bytte leverandør eller tariff.



Prisbeskyttelsesregler ivaretar effektivt kundens tariffpris når de ber om å flytte til en mer konkurransedyktig avtale - eller leverandør - etter en prisøkning.

Ovo Energy er blant dem som betaler de største kompensasjonsregningene, med 2,8 millioner pund i forfall, etterfulgt av Scottish Power med en regning på 2 millioner pund, mens British Gas betaler ut 1,3 millioner pund og Shell tapper ut 1,2 millioner pund.

Anna Rossington, midlertidig direktør for detaljhandel i Ofgem sa: 'Kunder bør ha tillit til å bytte og ikke bli overbelastet når de gjør det.



Det påvirker kunder som prøvde å bytte fordi regningene deres gikk opp i pris (Bilde: PA)

jason dors-lake

'Denne saken sender en sterk melding til alle leverandører om at Ofgem vil gripe inn der kunder blir overbelastet og sikre at ingen leverandør drar fordel av manglende overholdelse.



'Det viser også at Ofgem, der det er hensiktsmessig, er forberedt på å jobbe med leverandører som ikke har fulgt reglene, men som er villige til å selvrapportere problemer og gjøre ting riktig for kundene sine.'

Ofgem sa at flere leverandører selv rapporterte problemet til regulatoren, som deretter fikk alle bedrifter til å vurdere deres praksis, noe som avslørte feil blant 18 leverandører mellom 2013 og 2020.

Titusenvis av kunder vil bytte takst i løpet av den neste måneden ettersom Ofgems nye pristak trer i kraft.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

england spiller gjør cola

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Big Six -gigantene, inkludert NPower og EDF, har bekreftet planer om å presse opp prisene for millioner fra april.

Grensen for energipris begrenser hvor mye gass- og strømleverandører kan belaste kundene på standard variable tariffer - ofte de dyreste prisplanene i markedet.

Eon, Npower og British Gas har sagt at de vil sette opp prisene med maksimum som er tillatt av det nye taket - 1 138 pund i året - med SSE og EDF som øker prisene til bare 1 pund under det.

Ofgem setter et energiprisloft for å begrense prisen leverandører kan belaste forbrukerne for strøm og gass to ganger i året.

Fra april vil taket stige med 96 pund i året for et vanlig hjem med en standardtariff til 1 138 pund og 87 pund for de som har forhåndsbetalte meter til 1 156 pund.

Hvilke kunder påvirkes?

Ofgem sa at leverandører inkludert Big Six -selskapene som British Gas, npower og EDF overbelastet 7,2 millioner pund over syv år etter å ikke ha fulgt prisbeskyttelsesreglene (Bilde: Getty Images)

Atten leverandører, inkludert alle de seks store, brøt reglene da kundene kontaktet dem for å gå til en billigere avtale fordi tariffen økte.

Dette inkluderte 28 126 E. På kunder, 79 083 husstander registrert hos EDF og 132 620 SSE -kunder.

Ofgem sa at følgende kunder er berørt:

  • De på en standard variabel tariff som byttet til en annen leverandør, men ikke hadde den variable tariffprisen beskyttet under byttet
  • Kunder på en tidsbegrenset tariff som byttet til en annen leverandør, men som ikke fikk beskyttet sin tidsbestemte tariff under byttet
  • Kunder på en tidsbestemt tariff som flyttet til en annen tariff hos leverandøren, men som ikke fikk beskyttet tidsbegrenset tariff under byttet.

Hvordan får jeg pengene tilbake?

De 18 leverandørene vil være i kontakt med eventuelle erstatningsbetalinger - men hvis du har byttet bort og tror du ble påvirket av bruddet, ta kontakt og send en klage direkte.

er stortingsrevyen ekte

Ofgem sa at der det ikke er mulig å kontakte kunder, vil energiselskapene bli bedt om å betale til regulatorens oppreisningsfond i stedet.

Les mer

Energibesparelser
Kaldt værbetalinger £ 140 Warm Home Rabatt Når skal du slå på oppvarmingen for vinteren Vinterdrivstofftillegg

Skyldes du en energirefusjon?

British Gas - Storbritannias største leverandør, sa at 141 415 kunder skylder oppreisning (Bilde: REX/Shutterstock)

Følgende leverandører er i dag funnet i strid med byttereglene.

Se om leverandøren din er oppført.

  1. Bristol Energy - 12 617 kunder berørt

  2. British Gas/ Centrica - 141 415 kunder berørt

  3. E (gass og elektrisitet) - 20 870 kunder berørt

  4. E.On - 28 126 kunder berørt

  5. EDF - 79 083 berørte kunder

  6. Engie - 9 061 kunder berørt

    Rosemary ford generasjons spill
  7. ESB Energy - 1 961 kunder berørt

  8. Green Star Energy - 79 083 berørte kunder

  9. npower - 2 030 kunder berørt

  10. Octopus Energy - 19 712 kunder berørt

  11. Orbit - 723 kunder berørt

  12. OVO Energy - 240 563 kunder berørt

  13. PFP Energy - 5.347 kunder berørt

  14. Scottish Power - 157 236 berørte kunder

  15. Shell - 225 823 kunder berørt

  16. Så Energy - 10 514 kunder berørt

  17. SSE - 132 620 kunder berørt

  18. Utility Warehouse - 2 723 kunder berørt

For å finne ut det beste tilbudet for din husstand, se vår guide på hvordan bytte energileverandør .

Se Også: