Antall sigarettpauser du lovlig har lov til å ta under et skift på jobben

Røyking

Horoskopet Ditt For I Morgen

Er det faktisk tillatt med ciggie -pauser - og i så fall hvor mange kan du ta?



Hvis du er en røyker, har du juridisk rett til et par minutter om dagen fra kontoret for en rask sigarettpause?



eddie murphy mel b

Det er et spørsmål som deler mange kontorer - med de uten vanen som påstår det er rett og slett urettferdig å gi røykere den ekstra tiden.



Men lovlig, hva sier loven om det?

Svaret er nei. Fagpauser er ikke en juridisk rettighet, men hvilepauser & apos; er - og arbeidsgiveren din kan ikke teknisk nekte deg en.

Det gir deg innenfor minimumstimene og den relevante tidsrammen.



Reglene for pauser

arbeider på tepause

Popping ut for en sigarett, sigar eller pipe kan forårsake friksjon på arbeidsplassen (Bilde: Getty)

Det er ingen lovfestet rett til & røyking bryter & apos;



Arbeidere i Storbritannia har imidlertid lovlig lov til å ta en hvilepause & apos; mens du er på jobb - dette kan være en tepause, lunsjpause, sigarettpause eller hva du vil at den skal være.

Pausen må vare minst 20 minutter, forutsatt at du har jobbet seks timer eller mer den dagen. Ytterligere pauser kan tilbys av arbeidsgiveren din i kontrakten eller håndboken din.

Det er verdt å merke seg at arbeidsgivere ikke er forpliktet til å betale for deg for denne tiden, det avhenger helt av deres ansettelsesvilkår.

Typer pauser du har krav på

  • & apos; Hvilepauser & apos; - lunsjpauser, tepauser og andre korte pauser i løpet av dagen
  • & apos; Daglig hvile & apos; - pausen mellom å fullføre en dag & apos; jobbe og starte neste (for de fleste er dette overnatting mellom ukedager)
  • & apos; Ukentlig hvile & apos; - hele dager når du ikke kommer på jobb (for mange mennesker blir dette helgen)

Den andre og tredje pausetypen blir nesten aldri betalt, med mindre du er på vakt & apos ;. Den første typen blir ofte betalt, men arbeidsgiveren din er ikke lovpålagt å gjøre det.

Hva med røykeområder?

Røyking er forbudt på arbeidsplassen, men organisasjoner har lov til å ha røykeområder.

De trenger ikke å tilby et røykehjem, men hvis de gjør det, må det overholde lovlige krav .

Hva du skal gjøre hvis du nekter en pause

Du har rett til 20 minutters pause en gang om dagen (Bilde: Getty Images)

Hvis jobben din er organisert slik at du ikke kan ta pauser, eller hvis arbeidsgiveren din ikke lar deg ta dem, bør du først ta opp saken med lederen din eller HR -avdelingen.

Hvis du har en ansattrepresentant som en fagforening eller helse- og verneombud, kan de ta saken opp for deg.

Hva med elektroniske sigaretter?

Dampene avgir ikke tradisjonell røyk - så teller de? (Bilde: Getty Images)

Ifølge tall fra Office for National Statistics (ONS) erstatter flere enn noen gang tobakk med vape, med 2,9 millioner mennesker som for tiden bruker en e-sigarett og antallet tradisjonelle røykere har sunket med 4% siden 2010.

patsy kensit på denne morgenen

Elektroniske sigaretter er laget for å etterligne røykingen, det er ingen egentlig tobakk, men i stedet bare nikotin. Enhetene trenger ikke å lyse opp ettersom de er batteridrevne. De produserer også damp i stedet for tradisjonell røyk.

Damp faller utenfor virkeområdet for røykfri lovgivning ettersom røyking krever at et stoff brennes. Som et resultat er det opp til arbeidsgiveren om de velger å tillate eller forby e-sigaretter og lignende produkter på arbeidsplassen.

9 ting å vite om røyking på arbeidsplassen

Er du en røyker? Du vil kanskje huske disse

  1. Røyking er ikke tillatt på noen lukket arbeidsplass i Storbritannia, og arbeidsplasser har ikke tillatelse til å røyke rom for ansatte.

  2. Med mindre kontrakten din sier det, har du ikke rett til å ta en røykepause når som helst utenom den tildelte pausetiden.

  3. Arbeidstakere kan bli bøtelagt med opptil £ 200 (eller opptil £ 50 i Skottland) for røyking på arbeidsplassen.

  4. Arbeidsgivere er ikke pålagt å tilby et røykehjem - men må overholde lovgivningen hvis de gjør det.

  5. Hvis et arbeidsvogn brukes av mer enn én person, er røyking forbudt i kjøretøyet, uavhengig av om de er i bilen samtidig. Røykfrie kjøretøyer må ha et røykfritt skilt i hver del av kjøretøyet der folk kan reise.

  6. Hvis du jobber hjemmefra, og det er mer enn én person (som ikke bor på stedet) som bare bruker en del av boligen som arbeidssted - den delen må være røykfri. Det må også være røykfritt hvis publikum deltar for å levere eller motta varer eller tjenester.

  7. Hjemmeboliger og hospicer kan tilby røykerom, men disse kan bare brukes av beboere. Disse rommene må være godt ventilert, og røyk må ikke komme inn i andre rom.

  8. Bedrifter som ikke stopper folk fra å røyke på arbeidsplassen, kan bli bøtelagt med opptil 2500 pund.

Les mer

Ansettelsesrettigheter
Hva er minstelønnen? Forstå null-timers kontrakter Hva du skal si til sjefen din er du syk Hva skal jeg gjøre hvis du blir overflødig?

Se Også: