Nye foreldre som får gratis 'Babypakker' i tillegg til engangsstøtte på 500 £

Foreldre

Horoskopet Ditt For I Morgen

Pengene er tilgjengelige for alle nybakte foreldre på universell kreditt(Bilde: Getty Images)



Forventende foreldre kan kreve en engangsbeløp på 500 pund fra regjeringen for å dekke de umiddelbare kostnadene til et nytt barn, inkludert klær, mat og levekostnader.



De Sure Start Maternity Grant betales til alle nybakte foreldre på universell kreditt - og familier har seks måneder på seg til å kreve støtte etter at barnet er født.



pier morgan caroline flack

Imidlertid er den bare tilgjengelig for de som bor i England, Wales og Nord -Irland.

Betalingen tilbys både nye foreldre og de som venter tvillinger eller trillinger for første gang, noe som betyr at noen familier kan kreve det to ganger.

De som adopterer eller blir surrogatforelder, kan også få tilgang til engangsbetalingen.



Det kan kreves 11 uker før forfallsdatoen eller opptil seks uker etter at barnet kommer, og vil ikke påvirke andre fordeler du mottar.

'Hvert barn fortjener en best mulig start i livet, og Sure Start Maternity Grant gir familier et ekstra økonomisk løft for å hjelpe til med å betale et barn,' sa arbeids- og pensjonsminister Baroness Stedman-Scott.



Imidlertid kan mer støtte være på vei takket være en ny rettssak i Sør -Wales.

Bunt med glede: I Sør -Wales er regjeringen etterfølgende omsorgspakker for nye foreldre

Denne uken kunngjorde den walisiske regjeringen planer om å gi alle nybakte mødre en gratis babybunt.

Rundt 200 kvinner i Sør -Wales vil få tilsendt en eske med viktige ting som baby vokser, tepper og stellematter som en del av rettssaken.

Ordningen, som er pilotert i Swansea Bay University Health Board-området for £ 115 000, tar sikte på å fremme trivsel og støtte foreldre.

Det er håpet at kostnaden på £ 200 per bunt vil bli halvert etter hvert som ordningen vokser.

storebror line up 2013

Det kan potensielt rulles ut over Wales.

Kassene inneholder viktige ting som baby vokser, tepper og stellematter (Bilde: Moment RF)

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Ideen stammer fra Finland på 1930 -tallet, hvor esker med ting rutinemessig ble overlevert til fattigere familier for å motvirke en høy dødelighet blant babyer.

charley skrog ozzie smith split

Noen NHS -stiftelser i hele England har pilotert ordningen etter at den ble introdusert i Skottland i 2017.

'Dette er spesielt viktig nå for familier hvis babyer blir født midt i en pandemi,' var viseminister for helse og sosial omsorg, Julie Morgan, trist.

'Vi håper også at disse buntene vil fremme et mer likt spillerom for foreldre og deres babyer ved å redusere utgiftene til nyfødte nødvendigheter.

'Det er ikke rettet mot noen spesielt. Vi ser det ikke som en fordel i så måte. Vi ser det som en gave til alle foreldre som ønsker det.

'Denne piloten vil hjelpe oss å forstå hvor vellykket den er, og om vi vil rulle den ut over Wales.'

jeremy clarkson piers morgan

Les mer

Økonomisk støtte til foreldre
Besteforeldre Kreditt Skattefri barnepass 30 timer gratis barnepass Farskapslønn

Mer økonomisk støtte til foreldre

Foreldre kan også ha rett til følgende støtte under eller rett etter fødsel:

  • Du kan få gratis NHS tannbehandling hvis du er gravid når du starter behandlingen. For å få gratis NHS -tannbehandling må du ha et MATB1 -sertifikat utstedt av jordmor eller fastlege og en gyldig resept på fødselspermisjon (MatEx) .

  • Du har også rett til gratis NHS tannbehandling i 12 måneder etter at babyen din kommer. For å bevise at du er berettiget, må du vise et gyldig fødselsattest, fødselsskjema (jordmor vil gi deg dette skjemaet) og babyens fødselsattest.

  • Kvalifiserte ansatte kan også ta opptil 52 ukers svangerskapspermisjon. De første 26 ukene er kjent som 'Vanlig fødselspermisjon' og de siste 26 ukene som 'Ekstra fødselspermisjon'. De første 6 ukene betales med 90% av gjennomsnittlig ukeinntekt (AWE) før skatt, mens de resterende 33 ukene er £ 151,20 eller 90% av AWE (avhengig av hvilket som er lavere). Dette er reglene for de som krever delt foreldrepermisjon i stedet.

  • Hvis barnet ditt er under 18 år og du ikke bor sammen med en annen voksen, kan du søke om 25% rabatt på kommuneskatten.

  • Alle foreldre kan kreve Barnetrygd . Dette er et statstilskudd på £ 21,05 i uken for ditt første barn og £ 13,95 i uken for påfølgende barn.

  • De Sunn start -ordning støtter foreldre med matkuponger. Du kvalifiserer hvis du er 10 uker gravid eller har et barn under fire år og får inntektsstøtte eller annen ytelse. Betalingskuponger starter fra £ 3,10 i uken.

  • Hvis du har lav inntekt, kan du kreve inntektsstøtte, arbeidssøkertillegg (JSA) eller bostøtte - som kan hjelpe deg med husleie. Her er en guide til fordeler.

    enkle ideer til utskjæring av gresskar
  • Hvis du har et tre eller fire år gammelt barn, kan du registrere deg for regjeringens 30 timers gratis barnepassordning på toppen.

  • Care to Learn -ordningen kan hjelpe med barnepasskostnader for foreldre som fortsatt er i utdanning. Det er £ 160 per barn per uke hvis du bor utenfor London eller £ 175 per barn per uke hvis du bor i London. Alle betalinger går direkte til barnepassleverandøren din.

  • I tillegg til det ovennevnte, er det også vannregning rabatter , gratis resepter, gratis skolereiser (og ensartet lettelse) og rabatter på energiregningen som du kan kreve.

Se Også: