Nye overtrekkregler kommer inn i dag med nesten alle banker som planlegger renter på 40%

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nye regler gjorde at flere banker doblet kassekredittrentene - men koronavirus betyr at du får litt beskyttelse for nå(Bilde: Getty Images)



Fra i dag vil du aldri bli belastet for å gå inn i din uautoriserte kassekreditt igjen, mens daglige avgifter også stoppes.



I stedet må alle banker belaste folk en enkeltrente, for å gjøre ting lettere å sammenligne.



Høres bra ut - bortsett fra at enkeltrenten de fleste banker valgte var 40%, det dobbelte av hva kredittkort belaster folk og opptil fire ganger sine gamle priser.

Og denne massive økningen i renten på kassekreditt kommer kanskje på det verste tidspunktet mulig - med koronaviruset som ser personalet gående, mister timer og i noen tilfeller jobben helt.

Den gode nyheten er at regulatoren som håndhevet endringene også innså hvor dårlig timingen var og fortalte banker at de måtte gi folk en pause - i hvert fall for nå.



Til tross for viruset, går de fleste banker videre med å heve renten på kassekreditt (Bilde: Getty Images)

I henhold til foreslåtte regler som skal starte onsdag, må alle banker tilby folk en £ 500, rentefri, kassekreditt på hovedkontoen hvis de sliter som følge av koronavirus. Dette skal vare i tre måneder.



Banker ble også fortalt at de ikke kunne øke kostnadene for noen i minst 90 dager.

Men andre banker har gått lenger i endringene.

Dette er det som endrer seg i de store bankene, og når det nå starter:

Barclays

Barclays skrotter kostnader og gir avkall på renter - litt (Bilde: PA)

Barclays hadde sagt at det ville gå fra et gebyr på 75p om dagen på bankkontoen til en årlig rente på 35% uten gebyrer eller avgifter.

Imidlertid, som et resultat av koronavirusutbruddet, har Barclays nå sagt at det vil slette all rente på alle kassekreditter til minst slutten av april.

Administrerende direktør i Barclays, Gillean Dooney, sa: 'Det er avgjørende at vi tilbyr riktig støtte til våre kunder gjennom denne utfordrende tiden.

'Vi har derfor besluttet å frafalle all kassakreditt til slutten av april, noe som betyr at det ikke vil belastes kunder for å bruke det ordnede kassekreditt.

'Vi vurderer alle alternativer for å hjelpe kundene etter denne tiden for å sikre at vi støtter dem i økonomiske vanskeligheter.'

ny penny 1971 verdi uk

HSBC

HSBC ga alle en £ 500 rentefri buffer i noen uker (Bilde: Getty)

HSBC har planlagt å øke kassekreditt fra mindre enn 20% på bankkontoen og forskuddskontoen til 39,9% da gebyrene ble slettet.

Men som et resultat av koronaviruset bestemte det seg for å gå lenger enn forespurt av FCA og tilby alle en £ 500 rentefri buffer fra onsdag.

HSBC UK reduserer også midlertidig renten som belastes over den rentefrie bufferen på alle disse kontoene fra 39,9% til en rente på 19,9%

Tracie Pearce, HSBC UK -direktør for privatbank, sa: Intensjonen er å gi kundestøtte i påvente av mottak av statsstøtte som universell kreditt; permitterte ansatte og selvstendig næringsdrivende. '

Lloyds/Halifax/Bank of Scotland

Lloyds skrotter siktelser (Bilde: REUTERS)

Lloyds Bank og Halifax hadde belastet folk 1p om dagen for hver £ 6 de ble overtrukket.

De hadde planlagt å endre det til 39,9%.

I kjølvannet av koronaviruset har de imidlertid introdusert en £ 300 rentefri buffer. Endringene varer til 6. juli.

Ben needham siste oppdatering

Vim Maru, detaljhandelsdirektør Lloyds Banking Group, sa: Å være der for kundene våre når de trenger oss, er vår prioritet. Innføringen av den rentefrie kassakreditten på 300 pund vil gi kundene våre noen viktige pusterom i denne vanskelige tiden.

- Vi vil gjennomføre endringer i våre kassekredittrenter i april, noe som betyr at alle kunder vil betale mindre for kassekreditten enn de gjør i dag.

På landsbasis

Landsomfattende øker fortsatt prisene (Bilde: PA)

Nationwide hadde en planlagt økning på FlexAccount fra 18,9% til 39,9%.

FlexDirect -kontoen flyttet fra å belaste 50p om dagen til 39,9%.

Det er foreløpig ikke noe ord om hva som vil skje onsdag angående renteøkninger, men Nationwide har sagt at det vil sørge for at alle som sliter blir ivaretatt.

'Samfunnet vil ikke kreve trekkrenter fra 20. april til 1. juli for de som er økonomisk påvirket av koronaviruset,' sa Nationwide.

'Medlemmer kan be om en gebyrfri kassekreditt ved å konkurrere på nettskjemaet,' heter det.

'Nationwide sender e -post eller tekst for å bekrefte forespørsler.'

NatWest/RBS

NatWest har frosset priser for nå (Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

NatWest og RBS hadde planlagt å øke kassekreditten fra den gamle raten på 19,89% til 39,49% i april.

Banken har nå frosset rentene i 'minst' tre måneder. Det betyr at prisene vil holde seg på sine gamle nivåer for nå i det minste.

I tråd med det nye regelverket har det også slettet alle gebyrer.

Les Matheson, NatWest -sjef for personlig bank, sa: Vi har tatt beslutningen om å fryse rentene på våre kassekreditter for å hjelpe våre personlige kunder i denne uforutsigbare og enestående tiden.

'Alle våre kunder, som bruker kassekreditt, vil betale mindre under denne ene, lavere renten, for alle størrelser på kassekreditt, i minst tre måneder, uten andre tilknyttede avgifter og gebyrer.

Santander

Santander endrer priser, men introduserer en buffer (Bilde: SIPA USA / PA Images)

Santander krevde folk £ 1 per dag for å være i rødt, det planla å endre det til 39,9% renter i stedet.

Men som et resultat av koronaviruset. banken sa at den ville innføre en £ 350 rentefri kassekredittbuffer i tre måneder, og ha en midlertidig rabatt på standard kassekredittrente, satt til 19,9%.

Susan Allen, administrerende direktør i detaljhandel i Santander i Storbritannia, sa: 'Dette er en utrolig bekymringsfull tid for kundene våre, og vi vet at bekymringer for penger er de viktigste i tankene for mange.

'Vi håper at endringene vi introduserer vil gi mye sårt tiltrengt og umiddelbar hjelp, men vi vil også forsikre kundene om at vi vil fortsette å oppdatere støtten vi tilbyr og sørge for at vi hjelper dem i økonomiske vanskeligheter.'

Les mer

Martin Lewis & apos; økonomiske guider for å overleve koronaviruset
Hva om du ikke kan kreve fremover Ekstra penger kan du få jobbe hjemmefra Hvordan få et boliglån ferie Martins gode nyheter om årlig permisjon

Andre banker gjør endringer:

  • Samarbeid - Fra 18,9% til 35,9%. Coronoavirus: £ 500 rentefri buffer
  • Metro Bank - Fra 15% til 34%. Coronavirus: Ingen renter belastes før 1. juli. Ny rente er også forsinket til den datoen.
  • Virgin Money/Clydesdale Bank/Yorkshire Bank - Fra 12,5% pluss £ 6 i måneden til 19,9%. Coronavirus: £ 500 rentefri kassekredittbuffer til de som trenger det

Se Også: