Alfred -kassen: 'Lost rest of King' funnet lagret i eske på bymuseet

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kong Alfred den store

Bein funnet: Kong Alfred den store(Bilde: Getty)



365 dagers båtscene

Restene av en engelsk kriger konge kan endelig ha blitt funnet - i en eske på et museum, avslørte forskere i går.



I århundrer har historikere jaktet etter beinene til Alfred den store.



Den angelsaksiske monarken, som forsvarte sitt rike Wessex mot vikingene og ble Englands dominerende hersker, døde 28 år gammel og ble gravlagt i Winchester, Hants, i 899.

hvilken kanal går fa cupfinalen på

Men levningene hans gikk tapt etter å ha blitt gravd opp, begravet på nytt og deretter spredt i løpet av 1700 -tallet.

I mars i fjor trodde ansatte i Winchester University at de hadde funnet hans umerkede grav i byen. Men beinene som ble funnet i St Bartholomews kirke viste seg å være for moderne.



I går kunngjorde teamet at et stykke bekken som var igjen i en eske på bymuseet siden 1990 -tallet tilhørte Alfred eller muligens hans sønn Edward den eldre.

Det hadde blitt oppdaget under en grave på stedet for middelalderske Hyde Abbey og ikke undersøkt på grunn av mangel på midler. Nå har karbondatering vist at beinet er fra en mann i alderen 28 til 45 år som døde mellom 895 og 1017. Forsker Dr Katie Tucker kalte funnet 'fantastisk'.



tesco valentines måltidstilbud 2019

Hun la til: 'Gitt stedet og alderen ved døden, er de eneste sannsynlige kandidatene enten kong Alfred eller Edward den eldre.'

Alfred ble gravlagt ved den angelsaksiske katedralen i Winchester og flyttet til Hyde Abbey nord for byen i 1110. Klosteret ble demontert på 1500-tallet og kropper på stedet antas å ha blitt spredt da et arbeidshus ble bygget i 1788. Alfred er den eneste engelske monarken som kalles 'den store'. Ifølge legenden skjermet han seg i en bondekvinnes hytte og ble bedt om å passe på kaker som stekte på bål. Opptatt lot han dem brenne og ble skjelt ut av kvinnen som ikke visste at han var konge.

Funnet kommer mindre enn et år etter at beinene til Richard III ble gravd opp på en parkeringsplass i Leicester.

Se Også: