Nye 40 -årige fastforrentede boliglån for å tilby kundene en avtale for livet - uten avgangsgebyrer

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

En boliglånsavtale for livet(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Nye 40-årige faste boliglån kommer til å komme inn på markedet, noe som øker utsikten for at huseiere aldri trenger å finne en ny avtale igjen.



Megler Habito er klar til å riste opp utlånsmarkedet med nye renter på 10 år, med planer om å tilby 40-års faste avtaler til førstegangskjøpere, husflyttere og folk som ønsker å flytte tilbake i England og Wales denne måneden.



'Habito One' -tilbudene vil være tilgjengelige fra mandag 15. mars.

Produkter vil være tilgjengelige for låntakere med så lave innskudd som 10%, og Habito planlegger å legge til 5% innskuddstilbud i sortimentet på forsommeren.

Habito sa at det ikke vil være noen gebyrer for tidlig tilbakebetaling (ERC) eller avgangsgebyrer i løpet av boliglånene.



stephen gately død sannhet

Dette vil gjøre det mulig for kundene å låse seg fast i en bestemt rente, noe som gir dem sikkerhet om betalingene sine og beskytter mot fremtidige mulige rentestigninger, samtidig som de har fleksibilitet til å bytte eller flytte hjem.

I teorien betyr det at kjøpere ikke trenger å gå gjennom det å måtte betale tilbake (Bilde: Getty)



Månedlige tilbakebetalinger vil forbli de samme gjennom hele boliglånets levetid, og fjerne syklusen med omlån hvert annet til femte år, samt gebyrene som ofte følger med å ta et nytt boliglån.

Daniel Hegarty, grunnlegger av Habito sa: 'De aller fleste av oss på et boliglån som er fastsatt i to til fem år er effektivt fanget i et system som ikke passer vår økonomiske fremtid eller våre boligkjøpsvaner.

«Enda verre krever det at vi kontinuerlig bytter til et nytt produkt før vi blir stukket av en høyere hastighet. Denne syklusen er kostbar, tidkrevende og repeterende - omtrent £ 1000 hver gang opptil 10 ganger over pantelengden. '

Habito sa at mens den langsiktige fastrentemodellen er ny for Storbritannia, er den mer vanlig i noen andre land.

De nye tilbudene kommer med et produktgebyr på £ 1,995. Kunder betaler kun produktgebyrer når de tar et Habito One -boliglån eller øker lånet.

Priser starter på 2,99%, fast for hele kontraktsperioden på boliglånet.

En avtale på 2,99% vil være tilgjengelig for personer med et depositum på 40% som låser inn i en boliglånetid på opptil 15 år.

Hvis låntakere med denne innskuddsstørrelsen ønsket å låse seg fast i en lengre periode på 40 år, ville tilbudene bli høyere, 4,20%.

hva betyr 522

En låntaker med 10% innskudd kan få et Habito One -boliglån på 4,39% i opptil 15 år. Med en 40-årig avtale vil raten potensielt være 5,35%.

En god idé?

Skilt sitter utenfor grener

Det er mange flere der ute, men sjekk alltid vilkårene (Bilde: Bloomberg via Getty Images)

Rachel Springall, en finansekspert på Moneyfacts.co.uk, sa at det er mer enn 100 boliglånsprodukter på markedet som for tiden varer i et tiår.

'De fleste av de nåværende avtalene der ute knytter kunder med gebyrer for tidlig tilbakebetaling for hele avtalen, men det er noen fra TSB som vil tillate låntakere å avslutte etter de første fem årene,' sa hun.

Men Springall la til at kunder som velger avtalen, ikke bare burde bytte og sitte tett.

'Det er alltid lurt for låntakere å gjennomgå boliglånet sitt, ettersom de kan finne en bedre rente andre steder, og avhengig av avtalen kan det hende at forhåndskostnader for bytte ikke er for mye å betale ut hvis renten på det nye boliglånet er mer konkurransedyktig.

'For øyeblikket er gjennomsnittlig 10-års fast boliglånsrente 2,84%, og den laveste 10-årige faste avtalen kommer fra Barclays til 1,99% med 60% utlånsverdi med et gebyr på 999 pund.

'Det vil være interessant å se opptaket for disse nye boliglånene og om alternative långivere vil lansere langsiktig boliglån i det nåværende markedet for å dekke etterspørselen.'

joe o'connor denise lewis

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: