Landsdekkende for å starte 5% innskudd på boliglån på nytt, men ikke som en del av 95% statlig ordning

Boliglån

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nationwide Building Society sa at det vil lansere sine nye 5% -avtaler torsdag 20. mai uten støtte fra regjeringen

Nationwide Building Society sa at det vil lansere sine nye 5% -avtaler torsdag 20. mai uten støtte fra regjeringen(Bilde: PA)



Nationwide Building Society skal bringe tilbake 95% boliglån i et løft for førstegangskjøpere og låntakere med små innskudd, men det vil ikke inkludere nybygde eiendommer.



Boliglåneavtaler for låntakere med 5% innskudd forsvant stort sett fra markedet i fjor, ettersom tilbydere ble forsiktige med risikofyltere lån og muligheten for at boligprisene skulle falle i den tøffe økonomien.



Initiativet gjorde et comeback i forrige måned, etter at kansler Rishi Sunak avduket en ny statsstøttet boliglånsgarantiordning for personer med lave besparelser.

Nationwide sa imidlertid at den vil starte uten statlig støtte 20. mai - i fotsporene til Yorkshire Building Society i mars.

Det sa at det nye boliglånsområdet vil være tilgjengelig for de som leter etter sitt første hjem, så vel som nye kunder som flytter, og sikrer at så mange som mulig kan ha nytte av det.



james corden matt horn

Folk må passere visse kriterier for å få de nye avtalene. De vil bare være tilgjengelig for ansatte låntakere, og eiendommen må være et hus og ikke et nybygg.

En byggherre bruker en sag mens han jobber på takbjelkene

Nybygg -kjøpere kvalifiserer ikke til boliglån (Bilde: Getty)



Nationwide har for øyeblikket en maksimal LTV (utlånsverdi) på 85% for selvstendig næringsdrivende og for leiligheter.

Blant de nye 5% innskuddsavtalene som Nationwide vil tilby, kan låntakere velge et toårig fastforrentet boliglån, som tilbys til forskjellige renter, avhengig av gebyret som betales. Det er en rente på 3,49% for et gebyr på £ 1,499, en avgift på 3,69% for et gebyr på £ 999 og en avgift på 3,84% uten gebyr.

Fem års fastrente boliglån vil også bli tilbudt. De inkluderer en pris på 3,79% for et gebyr på £ 1,499, en avgift på 3,89% for et gebyr på £ 999 og en pris på 3,99% uten gebyr.

To-års tracker-priser er også tilgjengelig.

Førstegangskjøpere vil få £ 500 cashback når de fullfører sitt pantelån på 5% hos samfunnet.

De nye produktene vil være tilgjengelige via boliglånsmeglere og også direkte gjennom Nationwide.

Nationwide hadde tilbudt 5% depositum frem til midten av juni i 2020.

Henry Jordan, direktør for boliglån i Nationwide Building Society, sa: 'Som Storbritannias største byggesamfunn og nest største utlåner er det å støtte mennesker inn i deres første hjem kjernen i det vi gjør.

Arbeidere som ikke er ansatt vil heller ikke kvalifisere for støtten

Arbeidere som ikke er ansatt vil heller ikke kvalifisere for støtten (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

'Som en av de ledende långivere til førstegangskjøpere, føler vi oss trygge ved å gå tilbake til 95% LTV-markedet uten behov for pantegarantiordning.

'Ved å ikke være en del av ordningen, kan vi gi forbedret verdi til våre medlemmer, og dette demonstreres av de markedsledende prisene vi kunngjør i dag.'

Eleanor Williams, finansekspert hos Moneyfacts.co.uk, sa: 'Det er fantastisk å se at flere valgmuligheter og produktalternativer blir tilgjengelige til 95% av belåningen.

'Mange ville være førstegangskjøpere og de med begrensede innskudd tilbrakte store deler av fjoråret og klarte ikke å gå videre med sine boligkjøpsdrømmer ettersom tilgjengeligheten reduserte seg dramatisk i de høyere utlånsnivåene.

'For de som nå vurderer å gå videre med en boliglånsavtale, er det avgjørende at de vurderer hele pakken som tilbys, tatt i betraktning den opprinnelige prisen, men også andre faktorer som gebyret de må betale og eventuelle insentiver som kan være tilgjengelige for dem .

'Å søke uavhengig, kvalifisert råd kan derfor være uvurderlig for å sikre at de vurderer alle alternativene som er tilgjengelige for dem og velger riktig avtale for deres forhold.'

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: