Steam -motor selger for £ 264K

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Eksentriske Fred Dibnahs favoritt dampmaskin har blitt solgt for hele 264 000 pund, og ender en bitter rad om hans vilje.



Aveling og Porter fra 1912 som ble brukt i begravelsen i 2004, hentet over dobbelt så mye som veiledningsprisen.



Freds fem barn solgte den etter en langvarig tvist med enken, Sheilah.



De er enige om å la henne få inntektene etter at hun ble kuttet ut av testamentet hans på 1 million pund uker før han døde.

De fleste eiendelene hans gikk til Jayne, Lorna, Caroline, Jack og Roger, avkom til hans to første ekteskap med Alison Foster og Susan Lorenz.

Eks-Blackpool showgirl Sheilah sa: 'Det har vært et helvete for alle, men jeg er glad for at det nærmer seg slutten.



-Jeg tror alle er lei av ryggstikkingen og alt det andre som har pågått.

'Jeg ville ikke at Fred skulle bli husket som en mann som kuttet kona ut av viljen sin fordi det ikke var Fred jeg kjente.



'Han var veldig dårlig og tok en utslett beslutning.' Motoren ble kjøpt av ingeniør Michael Oliver med et telefonbud fra Silverstone, hvor han nøt en dags racing.

Det vil bli en del av samlingen hans i Knutsford, Cheshire, som inneholder Ferraris, Aston Martins, Rolls-Royces og to av prinsesse Dianas statstrenere Oliver ønsker at Dibnahs motor skal bli i Nordvest og håper ikke sønnen til Bolton steeplejack & apos; Jack, vil vise ham hvordan han skal kjøre den.

Han vil også tillate Dibnah -familien å vise den på dampmesser.

Oliver sa: 'Jeg er en ingeniør, og jeg vurderte Fred Dibnah veldig høyt som ingeniør og som brattstopper.

Han var en engangsart - en unik karakter i den tekniske verdenen, en verden som dør, men som vi begge levde i. '

Fred kjøpte motoren i 1979 og brukte 25 år på å restaurere den. Han kjørte den til Wellington Barracks, nær Buckingham Palace, da han samlet sin MBE i 2004.

Bill King, direktør for auksjonarene i Cambridge, Cheffins, som solgte motoren, sa: 'Den høye salgsprisen var et bevis på Dibnahs dyktighet, kunnskap og store personlighet.'

Se Også: