Martin Lewis: Ny kriminalitet på 118 siktelser - men de er 'fortsatt for mye'

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

En 90 -sekunders samtale til et 118 -nummer kan koste nesten £ 20 - i hvert fall frem til april(Bilde: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)



Kostnaden for å ringe 118 katalogforespørselstjenester vil bli begrenset til 3,65 pund for hvert 90 sekund etter at bekymringer ble reist om bratte prisstigninger.



For øyeblikket kan kostnadene være langt høyere - med markedsleder 118 118 som tar 11,23 pund for en 90 -sekunders samtale, mens andre tar nærmere 20 pund.



Problemet blir verre fordi folk vanligvis ringer nummeret de husker først, og ikke handler rundt før de ringer.

'Prisene på telefonforespørsler har steget de siste årene, og innringere betaler mye mer enn de forventer,' sa Jane Rumble, direktør for forbrukerpolitikk i Telcom Watchdog Ofcom.

'Vi iverksetter tiltak for å beskytte innringere ved å begrense 118 priser. Dette vil redusere kostnadene for mange samtaler betydelig og bringe dem tilbake til 2012 -nivå. '



to ukers diett

Fortsatt ikke nok

Martin Lewis mener hetten ikke går langt nok (Bilde: ITV)

beste mobiltelefonvesker uk

Ofcom vil bringe inn pristaket fra 1. april etter at det ble funnet at noen leverandører belaster nesten 20 pund for en gjennomsnittlig samtale på 90 sekunder.



'Våre bevis viser at dette skader mennesker, og noen sliter med å betale regningene sine,' sa Rumble.

Men Martin Lewis, grunnlegger av Moneysavingexpert.com , tror det ikke går langt nok.

'Karakteren til telefonforespørsler ringer nå er at det sannsynligvis er eldre, mer sårbare mennesker som bruker det mest. £ 3,65 virker fortsatt for mye, £ 1 vil være omtrent riktig, 'twitret han etter kunngjøringen.

'Her er min idé. For å gjøre det billigere har du bare en regulert tjeneste (får stordriftsfordeler) til et lavt fast gebyr. Bruk et tresifret tall, så det er lett å huske. Si ... 192, 'la han til.

'Det er firmaer som krever mindre enn £ 1, de bare ikke gjør store annonsekostnader. Så det er mulig. '

1117 engel nummer kjærlighet

Hvem rammes av høye kostnader

Eldre mennesker er mer sannsynlig å bruke tjenestene (Bilde: E +)

Ofcom anslår at rundt 450 000 mennesker i året betaler 2,4 millioner pund mer enn de forventer totalt - og noen sliter med å betale regningene sine.

Mer enn en million mennesker i Storbritannia - mange av dem eldre - bruker fortsatt tjenestene, ifølge Ofcom -forskning.

Personer i alderen 65 år og eldre, som er vesentlig mindre sannsynlig å ha internettilgang, ringer fire ganger mer sannsynlig til 118 numre enn 16 til 34-åringer.

Ofcoms forskning fant at 65% av 118 innringere ikke visste hvor mye anrop koster, og 42% sa at de ikke hadde noe alternativ til en telefonforespørselstjeneste på det tidspunktet.

Det er også rystende tilfeller der folk har blitt landet med regninger på hundrevis av pund, for å bli bedt om å bli sendt til veldedige organisasjoner som samaritanerne.

Leverandører har iverksatt tiltak for å forhindre at sårbare mennesker blir landet med massive regninger, men det er fortsatt mulig for folk som ringer andre numre.

Ofcom sa at det er ni telefonforespørselstjenester som har et 118 -nummer, med publiserte servicekostnader på £ 15,98 for det første minuttet av samtalen og £ 7,99 for hvert påfølgende minutt.

Richard Neudegg, reguleringssjef i uSwitch.com , sa: '118 operatører har mistet kunder siden sin storhetstid da bruk av internett for daglige henvendelser har blitt normen, og reaksjonen fra rundt 118 tjenester har vært å øke kostnadene for deres begrensede kundebase.'

Ofcom sa at introduksjonen i april skulle gi leverandører tid til å justere priser og faktureringssystemer.

beste juleleker 2014

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Se Også: