Bør jeg få en ny baby? Fem spørsmål du må stille deg selv før du får et barn til

Familie

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er ikke alltid en enkel beslutning å ta(Bilde: E +)



Så alt går svømmende med barn nummer én, og du (tror) du har tilpasset deg godt nok til foreldreskapet for å få en ny baby.



Men hvordan vet du om du er klar?



Sannheten er, det er ingen harde og raske regler om når den perfekte tiden er å få et barn til. Det er fordeler og ulemper med små og store aldersgap, så i så måte kan du få det til å fungere uansett.

Å ha en baby har imidlertid en enorm innvirkning på par følelsesmessig og økonomisk. BabyCentre Storbritannia sier at par bør stille seg selv disse fem spørsmålene hvis de tenker på å bli gravid igjen - for å hjelpe dem å finne ut om det er riktig.

Det er mye å vurdere før du begynner å prøve igjen! (Bilde: The Image Bank)



Er det den beste tiden å ha en ny baby?

Timing er alt. Og å ha en nyfødt baby kan fullstendig overta alt - så det er verdt å vurdere hva som skjer i livet ditt før du får et nytt.

Har du tid og krefter til å passe på en baby? Og hvor er dere begge i karrieren?



Det er også viktig å spørre seg selv om de andre barna er klare til å håndtere virkeligheten til en baby hjemme.

Når det gjelder aldersgap, er det virkelig et spørsmål om preferanse - noen mødre foretrekker store aldersgap, så hvert barn får mye oppmerksomhet, mens andre foretrekker mindre hull, slik at barna deres har lekekamerater.

Uansett hva du bestemmer deg for, må du vurdere din egen helse. Kroppen din trenger tid til å komme seg mellom fødsler - så hvis du nylig har fått en baby, kan du nyte en velfortjent hvile før du blir gravid igjen!

groves v eubank tv

Hvordan vil et annet barn påvirke deg økonomisk?

Å være økonomisk stabil for familien din er viktig (Bilde: Getty)

Å ha en viss grad av økonomisk stabilitet er avgjørende for enhver familie. Utvilsomt vet du altfor godt at å ha et barn kan koste tusenvis mer i året, så du må absolutt beholde litt ekstra penger til side.

Forståelig nok synes mange foreldre det er vanskelig å fortsette arbeidet når de har fått barn - så tenk på hva du sannsynligvis vil gjøre og hvor mye barnehage og barnepass vil koste.

Er du og din partner begge enige?

Ideelt sett vil du og din partner begge ha en ny baby samtidig. Virkeligheten er at dette kanskje ikke er tilfelle - du kan føle deg klar først eller omvendt.

Par sitter ved bordet og snakker

Å snakke om hvordan dere begge føler kan hjelpe dere med å bestemme om dere begge er i samme sinnsramme (Bilde: Getty Images)

Det viktigste er å holde kommunikasjonslinjene åpne - det kan være slik at partneren din bare føler at du har tid til hverandre igjen, eller ikke vil gå glipp av et øyeblikk av de dyrebare årene når din førstefødte vokser opp .

Uansett kan du ikke løse noe umiddelbart. Men du trenger å forstå hverandres perspektiver. Hvis dere begge er klare, er det ingen tid som nåtiden.

Vil alderen din påvirke det å bli gravid igjen?

Dessverre for kvinner kan klokken telle mot deg hvis du vil bli gravid igjen.

Det kan være vanskeligere å bli gravid i slutten av 30 -årene (Bilde: Getty)

For eksempel, hvis du nærmer deg 40 og vil ha ytterligere to barn med tre års mellomrom - tid er kanskje ikke en luksus du kan stole på ettersom unnfangelsen blir vanskeligere med alderen.

Det er imidlertid ingen strenge regler. Forskning viser at fruktbarheten faller for kvinner fra midten av 30-årene og utover, men mange kvinner blir fortsatt gravide i 40-årene.

Les mer

Graviditet - alt du trenger å vite
Ting å aldri ignorere i svangerskapet Beste sexstillinger når du er gravid Når du begynner å føle babyen din bevege seg Overraskende fordeler med sex når du er gravid

Er du følelsesmessig klar?

Viktigst av alt, bør du vurdere den følelsesmessige helsen til deg og din partner. Som du godt vet, kan en baby forårsake dramatiske omveltninger og skiftende prioriteringer i livet ditt - som ikke skal undervurderes.

Selvfølgelig vil det å ha en ny baby alltid føles skremmende, men hvis prospektet skremmer deg på en måte, var det ikke siste gangen, da er timingen kanskje ikke riktig ennå.

Se Også: