Marcus Trescothick spår en lys fremtid for Will Smeed etter århundret i The Hundred

Siriss

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den engelske legenden Marcus Trescothick utfoldet test hundrevis før historiegutten Will Smeed ble født.



Da Smeed kunngjorde sitt tidlige talent, spenner over det første århundre noensinne i The Hundred Torsdag kveld husket Trescothick den andre XI-kampen for Somerset hvor de begge kastet av seg tonnevis med et aldersgap på 26 år som skiller prestasjonene deres.



Som 42-åring tidligere teståpning viste seg bare for stivheten for å gjenvinne kondisjon etter en fotskade da han fikk selskap på banen, på 153-2 mot Sussex i Taunton Vale, av en 16 år gammel gutt som nettopp hadde satt seg ferdig med GCSE-ene. Da Trescothick var ute etter 126, hadde paret lagt til 92, og han hadde hatt en utsikt på første rad av Smeeds sopppotensial.



kristoff (frossen)

Og Englands slagtrener, som vant 76 testlandskamper, kan nå se en klar vei til den nasjonale hvitball-siden for en uredd slagspiller som «gjør det større og bedre» i opphøyet selskap. Smeeds 116 for Somersets andre streng for fire år siden, i den minneverdige alliansen med en Ashes-helt i 2005, ga gjenklang hos Trescothick da vidunderbarnet hans slo av mot Birmingham Phoenix mot Southern Brave på Edgbaston.

Denne gangen nådde 20 år gamle Smeed, som hadde fire A*-karakterer i matematikk, videre matematikk, fysikk og kjemi på A-nivå, tre sifre på bare 49 baller – og merket omgangen sin som «litt skrapete».

Trescothick sa: «Jeg husker at jeg slo med ham et par ganger på slutten av den sesongen i 2018, og det store antallet løp han scoret gjorde det største inntrykket. Will har alltid vært en storscorer – fra skolecricket til banen til Somersets 2. XI og videre, han hadde alltid den evnen til å bli 'stor', og fra et tidlig stadium var det klart at hvitball-cricket kom til å passe ham.



'En ting som skiller seg ut med spillet hans er hans evne til å slå ballen rent og treffe bowlere av god lengde. Og han gjør det større, eller bedre, når han spiller i Hundre og TV-kameraene er på ham – han ser ut til å nyte den store anledningen, den store scenen, som er et oppmuntrende tegn.»

aaron armstrong sophie grade
  BIRMINGHAM, ENGLAND – 31. JULI: 2005 Ashes-helten Marcus Trescothick avbildet under Englands nett i forkant av den første Ashes-testkampen mot Australia på Edgbaston 31. juli 2019 i Birmingham, England. (Foto av Stu Forster/Getty Images)
2005 Ashes-helten Marcus Trescothick hyllet Smeed etter hans historiske århundre ( Bilde: Stu Forster/Getty Images)

Trescothick spilte i Englands første Twenty20-landskamp noensinne, mot Australia på Rose Bowl i 2005, i en epoke da spillerne måtte tilpasse spillet sitt fra stivelsen av førsteklasses cricket til ubundet slap og kil.



En generasjon senere kan Smeed være en av de første engelske cricketspillerne som vant landskamper etter å ha blitt oppdratt nesten utelukkende i hvitballversjoner av spillet. I bare sin andre opptreden for Somerset, som 18-åring, slo Smeed 82 av 49 baller mot Gloucestershire i Vitality Blast.

Trescothick erkjente: «På dette stadiet er det mer sannsynlig at han spiller hvitball-cricket for England enn den lengre formen. Det store flertallet av karrieren hans til dags dato har blitt brukt i hvitball-konkurranser, men han er talentfull nok, hvis han ønsker å gjøre et forsøk og få metoden til å fungere for ham, til å transplantere den inn i førsteklasses arena. Åpenbart måtte han spille county cricket og utvikle en teknikk som kan opprettholde presset på bowlere med slip cordons og angrepsfelt.

  Will Smeed har scoret tidenes første hundre i The Hundred
Will Smeed har scoret tidenes første hundre i The Hundred ( Bilde: Nathan Stirk - ECB/ECB via Getty Images)

'Men for ham å være den første til å score et århundre i hundre taler for seg selv. Du ville sannsynligvis ha forventet at noen som Jos Buttler eller Jason Roy, en av de etablerte landskampene, gjorde det før noen andre, så som en markør er det et sunt tegn for fremtiden. Han er definitivt en av spillerne i den neste 'bølgen' av talentfulle prospekter som vi håper på å komme videre inn i oppsettet med hvit ball.'

VM-vinnende Englands kaptein Eoin Morgan, kommenterte for Sky Sports da Smeed løsnet torsdag kveld, anerkjente betydningen av Hundres jomfru, eh, hundre. Han sa: «Det er en strek i sanden for engelsk cricket. Han spiller ingen førsteklassekamper, han er hovedsakelig en T20-cricketspiller og han er helt klart eksepsjonell i det han gjør.

'Vi har sett andre franchisekonkurranser rundt om i verden, som tiltrekker seg store spillere, skaper hjemlige helter. Will Smeed har blitt en av dem.»

Champion League finale 2019 dato

Se Også: