M&S planlegger å bruke hvitløksbrød for å redusere avfall i butikker utvidet til 200 butikker

Marks & Spencer

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvitløk brød frysere vil begynne å dukke opp i flere butikker



Hver dag blir brød nybakt i butikken på M&S mathaller over hele landet, og hver dag går mye av brødet til overs.



kevin og karen clifton

Men i stedet for å se franske pinner og boule havne usolgt etter at dørene er stengt for kundene, har M&S kommet med en ny plan - gjør det til frosset hvitløksbrød i stedet.



Fra bare åtte steder tok personalet usolgt brød, deretter fylte det med hvitløkssmør og forberedte det til fryseren.

De gjenoppfunnede hvitløkbrødsproduktene blir deretter solgt som frosne med en forlenget holdbarhet på 30 dager-priset til £ 1 for en hvitløksbaguett eller £ 1,80 for en tvillingpakke og £ 2 for hvitløksboule.

Og det gikk så bra med kunder, ansatte og ledelse M&S har nå besluttet å rulle ut brødplanen for alle 200 butikker.



M&S har startet en krig mot matsvinn (Bilde: PA)

prins Harry og meghan

M&S Foods teknologidirektør Paul Willgoss sa: Våre kunder elsker friskheten og kvaliteten på våre bakeriprodukter i butikken, men deres korte holdbarhet betyr at det kan være et utfordrende område for avfall.



'Selv om vi har gjort store fremskritt med å bedre forutsi daglig etterspørsel etter bakeri og akselerere omfordelingen av veldedige formål, har vi sett på hvordan vi kan innovere våre prosesser for å sikre at vi kontinuerlig forhindrer avfall.

'Ved å gjøre rester av brød til frosset hvitløksbrød, lager vi ikke bare deilige nye produkter til familiens måltider, men vi hjelper også Spark Change sammen med våre kunder med å redusere avfallet betydelig.'

Matdonasjoner har mer enn doblet seg på 2 år (Bilde: AFP)

I tillegg til å fryse og gjenbruke brød for å selge det på, har M&S forpliktet seg til å donere flere av sine usolgte råvarer til de som trenger det.

når er blå mandag 2019

Under Covid-19-krisen M&S fremskyndet planene med en ny app, noe som gjorde det enda lettere for butikkene å donere overskuddsmat.

Den nye appen hjalp M&S med å doble omfordelingsraten i noen butikker og øke matdonasjonene totalt med 160% siden 2018.

david moyes man utd

Kjeden har også kuttet prisene på slutten av dagen mer aggressivt - og ser at omtrent 75% av produktene når slutten av holdbarheten som nå selges videre.

Og hvis alt dette mislykkes, bruker M&S mat som ikke selges eller gis til de som trenger det for å skape energi for å drive hjem og bedrifter gjennom anaerob fordøyelse i stedet for å se at det havner i en søppelbøtte.

Se Også: